Divendres, 26 d'Abril, 2024  |
El Villarreal ofereix la seua millor versió davant el Zenit i encarrila la passada als quarts de l’Europa League (1-3) El Villarreal ofereix la seua millor versió davant el Zenit i encarrila la passada als quarts de l’Europa League (1-3)

- 7 Març, 2019 -

Per fi Rússia es va rendir als peus del Villarreal. I ho va fer en gran. El Submarí va obtindre una valuosa i contundent... El Villarreal ofereix la seua millor versió davant el Zenit i encarrila la passada als quarts de l’Europa League (1-3)

Per fi Rússia es va rendir als peus del Villarreal. I ho va fer en gran. El Submarí va obtindre una valuosa i contundent victòria davant l’FC Zenit (1-3), després de signar una excel·lent trobada en el qual no va donar opció al conjunt petersburgués. Els tres punts grocs, obra de Vicente Iborra, Gerard Moreno i Manu Morlanes, li atorguen un important avantatge en la pugna per accedir als quarts de final de la Europa League.Vidres-banner-de-256X256

El tècnic del Villarreal, Javi Calleja va introduir fins a sis variacions respecte a l’última trobada de lliga davant l’Esportiu Alabés. Va tornar a l’onze Andrés Fernández, guardià habitual de la meta groga en els duels europeus, així com els carrilers Jaume Costa i *Miguelón, el migcampista Pablo Fornals i els atacants Samu Chukwueze i Gerard Moreno.

Els grocs van signar un notable inici de trobada. Es van fer amos de l’esfèric, tractant de fer mal a un Zenit, que esperava ben replegat. En el minut 8, el Villarreal tindre la primera ocasió del xoc. Samu Chukwueze, molt actiu des del perfil dret, va cedir a la frontal per a Manu Morlanes, que va disparar desviat.

En el minut 24, Samu Chukwueze va tornar a erigir-se en la principal basa ofensiva del conjunt groc. Després d’un desborde en el perfil dret, l’extrem nigerià va calcar l’acció anterior, però aquesta vegada el cuir va ser destinat a Pablo Fornals, que amb un xut ras i potent va inquietar al meta del conjunt rus, que va atrapar en dos temps.

Abans de complir la mitja hora de joc, l’FC Zenit va comptar amb la seua primera ocasió del xoc. Els russos van aprofitar un desajustament defensiu per a plantar-se en l’àrea groga. Azmoun va tractar d’encarar a un ràpid Andrés Fernández que va obligar el davanter iranià a ajustar un tret que es va ser desviat.

Vicente Iborra va marcar el primer gol del Vila-real.

Vicente Iborra va marcar el primer gol del Villarreal.

En el minut 32, Iborra va posar justícia en el marcador. El migcampista de Montcada va avançar als grocs amb un remat amb el cap des del cor de l’àrea. Chukwueze va centrar al segon pal, on va prolongar Álvaro González, cedint-li el cuir al valencià, que va aprofitar la seua altura per a obrir l’electrònic.

Tan sols dos minuts després, el Zenit va igualar la trobada per mediació de Azmoun. El davanter iranià va introduir en el fons de la xarxa una pilota solta en l’àrea xicoteta, rebutjat després d’una felina atallada d’Andrés Fernández a un remat de cap a boca de canó de Dzyuba.

La trobada va marxar al descans amb empat a un. La segona meitat va començar de la mateixa manera que va acabar la seua predecessora, amb un clar domini groc. Només cinc minuts després de la represa, Gerard Moreno estavellava en Lunev una rematada al primer pal després d’una assistència lateral de Miguelón. Un preludi del que estava per arribar.

Els russos van empatar dos minuts després del gol d'Iborra.

Els russos van empatar dos minuts després del gol d’Iborra.

En el minut 63’, el Villarreal va tornar a desequilibrar la balança amb un fantàstic remat de cap de Gerard Moreno, que va pentinar amb molta qualitat un centre mesurat des de l’esquerra de Pablo Fornals. El segon punt groc va esperonar al conjunt de Javi Calleja, que no es conformava amb el 1-2.

Menys de deu minuts després, Manu Morlanes posaria la guinda a la trobada anotant la tercera diana de la vesprada i el seu primer tant amb el primer equip del Villarreal. El migcampista aragonés, que va tirar de galons i va agafar les regnes de l’equip en la medul·lar, va aprofitar un rebutge a la frontal de l’àrea per a traure’s un potent llançament amb la dreta croat, que no va poder detindre el portera local.

Exhibició del jove migcampista Manu Morlanes, autor del 1-3 definitiu. FOTO: VILLARREAL CF

Els grocs, amb 1-3 en el marcador, no van perdre el control del partit, movent l’esfèric d’un costat a un altre i impedint que l’FC Zenit inquietara la porteria defensada per Andrés Fernández.

Sense temps per a més, el Vila-real va collir un contundent i valuós triomf a domicili davant el Zenit, amb el qual el conjunt de Calleja fa un pas de gegant en la seua pugna per accedir als quarts de final de la UEFA Europa League.

FITXA TÈCNCIA:

-1- ZENIT: Lunev; Smolnikov, Ivanovic, Rakitskyy, Kuzyaev; Mak (Shatov, m. 72), Ozdoev (Zabolotny, m. 88) Barris, Driussi; Azmoun (Hernani, m. 74) i Dzyuba.

-3- VILLARREAL: Andrés Fernández; Miguelón, Álvaro, Funes Mori, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Iborra, Morlanes (Cáseres, m. 71), Fornals (Cazorla, m. 77); Chukwueze i Gerard (Bacca, m. 85).

GOLS: 0-1. Min. 32: Iborra. 1-1. Min. 34: Azmoun. 1-2. Min. 63: Gerard. 1-3. Min. 70: Morlanes.

ÀRBITRE: Gianluca Rocchi (Itàlia): Va amonestar als locals Barris i Smolnikov, així com als visitants Jaume Costa i Miguelón.

CAMP: Estadi de Sant Petersburg davant 51.826 espectadors.