divendres, 26 de abril, 2019  |  
La rotonda del Camí Vell Onda-Castelló es licitarà abans de final d’any i millorarà la seguretat de l’accés nord La rotonda del Camí Vell Onda-Castelló es licitarà abans de final d’any i millorarà la seguretat de l’accés nord

- 7 novembre, 2018 -

Obiol anuncia que la glorieta serà transitable per a facilitar maniobres de vehicles de gran tonatge i tindrà una escultura a càrrec de Muelles... La rotonda del Camí Vell Onda-Castelló es licitarà abans de final d’any i millorarà la seguretat de l’accés nord

Obiol anuncia que la glorieta serà transitable per a facilitar maniobres de vehicles de gran tonatge i tindrà una escultura a càrrec de Muelles y Ballestas

Cal recordar que fa uns mesos es va expropiar una casa en la part nord-oest per valor de 50.000 euros i l’empresa que assumisca l’obra haurà de realitzar la intervenció d’urbanisme adaptatiu en un termini de tres mesos i el projecte costa al voltant de 92.000 euros.

Vila-real Informació/S.N.

Emilio Obiol, regidor de Territori de l’Ajuntament de Vila-real, ha detallat el projecte definitiu d’una obra “necessària, esperada, de pressupost modest però gran importància per a la millora de la seguretat i el trànsit rodat”, com ell mateix l’ha definida. Es tracta de la rotonda de l’encreuament dels carrers de l’Encarnació i el Camí Vell d’Onda-Castelló, una zona que aglutina habitatges i és per tant residencial i també una important àrea industrial, la del Molí Nou, que ha aconseguit en els últims mesos una ajuda 726.602 per a escometre millores en pro de la sostenibilitat ambiental, la innovació tecnològica, l’eficiència energètica, la millora la convivència i la seguretat i altres formes de mobilitat no contaminants. En el cas de la glorieta, cal recordar que fa uns mesos es va expropiar una casa en la part nord-oest per valor de 50.000 euros per a poder portar a terme l’obra i en aquest moment es troba a portes de la seua licitació que es realitzarà abans de finalitzar l’any perquè l’empresa que les assumisca realitze la intervenció en un termini de tres mesos i el projecte costa al voltant de 92.000 euros.

07-11-2018 Rotonda Encarnació-Camí OndaL’edil recorda que aquesta actuació, junt amb la del camí Les Voltes amb l’avinguda de Bèlgica, que serà pràcticament igual, s’emmarquen en el pressupost de 2018. “Són dos encreuaments perillosos, un al nord i altre en el sud, l’adequació dels quals era imprescindible per motius de seguretat, funcionalitat i dignificació, ja que generen problemes d’accés a la ciutat”, explica. En els dos casos s’han hagut de portar a terme expropiacions “en benefici de l’interés general en zones especialment conflictives en la perifèria com és el cas, que és un encreuament molt transitat per camions i vehicles de gran envergadura per l’activitat industrial que es genera i també per ser una principal via d’entrada de Castelló per a arribar al camp del Madrigal en dies de futbol”.

Detalls del projecte

El regidor de Territori confia a tindre seleccionada a l’empresa que farà les obres abans d’acabar l’any, perquè comence a treballar al més aviat”. L’empresa multinacional veïna Muelles i Ballestas pagarà una escultura que s’ubicarà al centre de la infraestructura. Obiol destaca també que tot està preparat, des del projecte, fins a l’expropiació d’una casa en la zona, la superfície de la qual es necessita per a poder executar una rotonda de 21 metres de diàmetre. “La intenció és derrocar l’habitatge, amb l’objectiu de fer una glorieta en condicions per a facilitar el gir dels camions, que fins ara havien d’entrar en direcció a Santa Quitèria fins a la campa de camions de la multinacional per a maniobrar i poder moure’s per la zona”, explica, “la qual cosa generava problemes per al trànsit i perillositat per als veïns”. Així, assegura que amb aquesta solució, els vehicles de gran tonatge “ho tindran més fàcil per a treballar i moure’s per l’espai amb unes garanties mínimes de seguretat”.

Captura de pantalla 2018-11-07 a las 18.03.19

A més, el pressupost ascendeix a 92.202 euros i compta amb un termini d’execució de tres mesos. “A banda de derrocar la casa adquirida, reposarem i millorarem les conduccions de telèfon i regs, crearem quatre passos accessibles a les cantonades i s’instal·laran una torre vertical d’enllumenat amb quatre braços, així com càmeres de seguretat i tots els senyals i cartelleria informativa necessaris”, indica.

Per a poder escometre l’obra amb totes les garanties d’èxit es prendrà un tros del jardí situat enfront. “Es talarà un dels arbres, però ho compensarem plantant més arbres just a l’espai que ocupa actualment la casa”, manifesta Obiol, qui, a més, detalla que la rotonda no serà enjardinada, sinó que disposarà d’una superfície diferenciada de la resta, però transitable. “En el cas que un camió molt gran estiga pegant la volta i se li quede curt l’espai podrà passar per sobre de la rotonda sense majors problemes, ja que es podrà travessar”, assenyala. 

moli nouL’edil recorda que la Policia Local fa temps que alerta del perill de la zona i la necessitat d’una actuació en matèria viària i de mobilitat. “No és un projecte tancat, ja que es contempla que els camions puguen incorporar-se al carrer Encarnació sense endinsar-se en la rotonda, ja que hi ha un espai en la zona nord-est, el que atorgaria més fluïdesa al trànsit “

A més, estarà decorada amb una escultura que s’ha oferit a pagar Muelles y Ballestas, que “serà representativa de la ciutat, amb algun element significatiu”. L’empresa, que va arribar a Vila-real en 1964 i crea molts llocs de treball, ha incorporat dues naus a la fàbrica i ha remodelat les oficines. “Gràcies a aquesta infraestructura, amb una inversió mínima i mostra fidel de l’urbanisme adaptatiu però amb resultats ben visibles, facilitarem els accessos tant al polígon industrial com al camp de futbol, ja que molts visitants que acudeixen en dies de futbol entren per aquests vials”, conclou.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *