dimecres, 23 de gener, 2019  |  

- 24 desembre, 2017 -

Maties Marín i Sàez. Secretari de política municipal del BLOC a Vila-real El passat 18 de desembre es va votar, per tercera vegada, una moció... Senyor alcalde, la bona educació és gratis

Maties Marín i Sàez. Secretari de política municipal del BLOC a Vila-real

El passat 18 de desembre es va votar, per tercera vegada, una moció sobre la policia al Ple de Vila-real. La veritat que la poca vergonya no té igual, en partits que ja no saben com fer-ho per a quedar pitjor.

Els del PP-PSOE-Ciudadanos fan una moció defensant la policia a l’octubre, poc després que molts valencians acabaren per terra i patejats per uns energúmens per manifestar-se en commemoració del 9 d’Octubre, la diada dels valencians.

El regidor Santi Cortells, de Compromís, els contesta que el que fan no és fer costat a la policia ni res semblant, sinó que es fan costat a sí mateixos per a tapar la seua falta de capacitat per a fer front als reptes de seguretat d’un dia tan important per als valencians. Cortells va manifestar que si feren costat a la policia, en tot cas, no tindrien les plantilles en un estat lamentable, que segons el Sindicat Unificat de Policia, han perdut uns 10 mil agents. També va dir que no deixarien, si els preocupara tant la policia, sense substituir ni les jubilacions ni les noves vacants generades, i que els del PP no mantindrien la reducció salarial del PSOE de Zapatero.

Igualment, va explicar que fer costat a la policia no significa que el subdelegat del Govern del PP no vinga a Vila-real a fer-se la foto i au, sinó que arreglaria d’una vegada per totes l’edifici que acull a Vila-real a la policia nacional.

També va recordar que fer costat a la policia com diuen fer els del PP-PSOE-CS és millorar la gestió del DNI, que fa anys que és un absolut desastre, amb llistes d’espera inacceptables.

Tot plegat, unes reivindicacions molt normals, acceptables i defensades amb responsabilitat, fent-se ressò del que molts al carrer pensem.

Els va donar tanta vergonya sentir-se les veritats que, al següent Ple, els del PP-PSOE-C’s es van copiar tota la resposta de Cortells, dient que ara eren ells qui ho reivindicaven, però no cola. Bàsicament perquè totes aquestes reivindicacions són competència de l’Estat i quan el PP-PSOE ha estat al govern de Madrid no ha resolt ni una sola d’eixes reivindicacions. Des de Compromís, els vam contestar, que a banda de fer un copia-enganxa, podrien afegir un punt per demanar que els valencianoparlants tingueren també dret d’adreçar-se a la policia en la seua llengua. El bloc PP-PSOE-C’s va preferir optar per deixar els drets civils d’aquests parlants de banda, evitant defensar el dret d’ús dels valencians davant la policia, eliminant cap requisit d’aprendre-la per part del cos policial que ells controlen.

Així, no contents amb això, presenten la moció policial una tercera vegada, al desembre, tornen a apropiar-se amb falsedat de les reivindicacions de Compromís, escudant-se en les legítimes reivindicacions de la policia, però fent un clar teatre, com se’ls va deixar clar.

De fet, Cortells, en el darrer Ple, destaca que Compromís s’abstindria, no per no estar d’acord amb cap reivindicació laboral, sinó per constatar que hi ha també metges, infermers, professors, funcionaris de l’administració, bombers, etc. que també cobren injustament molt menys que la resta de l’Estat. Això, damunt, els posava, com va demostrar l’edil, en l’ultimíssima posició de l’Estat, com sempre passa als valencians. El regidor va portar estadístiques i dades oficials per a demostrar-ho.

Folgado, líder sense cap historial professional fora de la política del PP actual, va titllar de radicals als de Compromís, ja que considerava que voler un cos de policia autonòmica era sols propi d’uns radicals extremistes com els de Compromís. Tanmateix, Cortells li va etzibar, amb molt bon criteri, que l’article 55 de l’Estatut que havien fet entre PP i PSOE, quan Compromís no estava, demostrava que eren ells mateixos qui demanaven fer una policia autonòmica. 

Així, va quedar clar, novament, quantes mentides i coses sense sentit poden dir aquests del PP-PsoE-C’s.

No tenen vergonya.

No obstant això, el punt de desvergonya màxim va ser la conclusió. Al final del tot, Benlloch va exposar la seua incontinència verbal i manca de respecte habitual burlant-se del nostre regidor, escollit per molts vila-realencs amb el mateix dret que ell mateix i se’n va burlar dient literalment que després del que Cortells havia dit “presentarem una moció per la pau mundial” i “ficarem la cançó de Disney Un Sueño es”.

D’aquesta manera, va quedar clara la manca absoluta de respecte de l’alcalde davant una persona que havia exposat les seues idees amb respecte i amb la voluntat de manifestar una injustícia: que els treballadors públics valencians patim des de fa massa temps. Som, de fet, els més maltractats de l’Estat.

Tot plegat, un despropòsit. Ja estaria bé que Benlloch demanara disculpes, però no crec que ho faça, l’orgull és massa gran. Si no vol, que no ho faça, però almenys amb els treballadors valencians a qui va defensar el regidor de Compromís, sí que estaria bé que ho fera. 

Esperarem que la raó siga més poderosa que l’orgull, però no crec.

La bona educació és gratis!

 

Google+
Whatsapp Telegram

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *