dimecres, 23 de gener, 2019  |  

- 4 desembre, 2017 -

Maties Marin i Sàez. Secretari de política municipal del BLOC a Vila-real.  Ja fa un cert temps que l’alcalde de Vila-real, el Sr. Benlloch,... Pepe ‘Trola’ i el pavelló poliesportiu 

Maties Marin i Sàez. Secretari de política municipal del BLOC a Vila-real. 

Ja fa un cert temps que l’alcalde de Vila-real, el Sr. Benlloch, ens ha estat parlant del treball i les negociacions intenses que estava portant amb els pares carmelites per a construir en un solar adjacent al col·legi, el nou pavelló Campió Llorens per substituir l’antic, que va ser enderrocat. Ens ha llançat la informació, en forma de trossets de pa, al mateix temps que intentava vendre tots els avantatges del conveni que se signarà i l’extraordinari benefici que suposaria per a Vila-real.

Si bé és ben cert que des del BLOC i Compromís, les notícies que ens arribaven no es corresponien amb les declaracions de l’alcalde, hem estat prudents i no hem fet cap declaració pública fins que no tinguérem a les nostres mans l’esborrany del conveni. Això ha passat aquests últims dies i s’han confirmat, amplament, les pitjors notícies. És, després de veure’l, que l’alcalde de Vila-real ha passat de Sr. Benlloch al ‘sinyo Pepe Trola’, un personatge del TBO de fa molts anys que mentia compulsivament. Ha mentit descaradament, el conveni quasi deixa en mans particulars, les de l’Església, el nou pavelló i alguna sala i unes poquetes hores a la resta de la ciutadania.

Si bé és cert que el terreny passa a ser de l’Ajuntament mitjançant una escriptura de donació, no li costa res a la ciutat, no és menys cert que la valoració d’aquest que es realitza al conveni es correspon als valors de la situació més alta de la bombolla immobiliària. De fet es valoren 3.000 m2 amb més de 750.000 euros, a 250 euros el m2. Impensable a dia d’avui.

D’altra banda, no conec cap instal·lació pública que tinga una porta exclusiva, com és aquest el cas, que connectarà el pavelló amb el col·legi, com si fóra propietat privada dels carmelites, que és el que realment és. Tampoc ha informat públicament que els pares carmelites tindran per conveni l’ús des de les 8 fins a les 18 h, durant tots els dies, amb l’excepció de juliol i agost que la resta de la ciutadania podrà utilitzar-lo tres hores al matí.

A més, queden reservats un mínim de cinc caps de setmana a l’any, sense establir quin serà el nombre màxim que ho podran fer, per realitzar allí les activitats religioses, esportives, culturals o el que vulguen.  Aquesta estipulació és molt curiosa, ja que hi ha una altra al conveni, on diu que si l’Ajuntament elimina l’activitat esportiva del pavelló, el terreny retornarà de nou als carmelites. Per cert, també estableix que si per qualsevol raó, i això és textual, els donants no pogueren utilitzar el pavelló, el terreny de nou revertirà als carmelites. I dit així, podria significar que si tanquen el col·legi i, per tant, ja no l’utilitzaran, aleshores el terreny se’ls ha de tornar? A més parla d’altres condicions per revertir la donació com són l’obsolescència física, l’enderrocament del pavelló i un nou concepte que no apareix en cap lloc i, us assegure que ho he buscat, que és l’obsolescència jurídica. Però, és clar, de totes aquestes condicions el ‘sinyo Pepe Trola’ no n’ha parlat, ni ha fet cap esment.

Tampoc ha dit res del manteniment d’aquest pavelló i, parle d’aquell que costa diners, conserges, llum, aigua calenta, neteja diària, trencament o canvi dels aparells importants, etc. perquè els carmelites faran xicotetes reparacions, si es trenca alguna cosa, per un mal ús, cosa que done per fet que no es produirà.

A diferència de vosté, alcalde, nosaltres respectem i entenem les diferències, i per tal d’exposar la nostra visió no hem d’utilitzar la falsedat ni la insídia. Nosaltres creem en uns serveis públics, en aquest cas un pavelló poliesportiu, completament públic, terreny, edificació i distribució horària i utilització, però en igualtat de condicions per a tota la ciutadania.

Utilitzar les xiquetes i els xiquets de col·legi Verge del Carme per a atacar la proposta de Compromís és demagògic i patètic. Clar que volem que utilitzen el pavelló, però també els de Fundació Flors, el de l’institut Miralcamp, les associacions de veïns, les ONG, els clubs esportius i tota la ciutadania i, per això es fan convenis. Tal vegada penseu construir un pavelló per a cada col·legi? Pensa fer el mateix en el de les piscines municipals i Escultor Ortells? És que creu que aquests xiquets no tenen el mateix dret? Tindran clau i porta particular? No, és clar que no, seria un plantejament ridícul i injust.

La qüestió rau en un punt cabdal, l’enderrocament del pavelló Campió Llorens, sense tenir el lloc i la ubicació clara, del nou, abans. Ha sigut precipitat i poc previsor, tot i que de vegades les circumstàncies obliguen, però s’han de reconéixer els errors.

En lloc de fer això, que és el més honest i defensar una proposta d’utilització pública i privada del pavelló, majoritàriament privada, recorreu a arguments ridículs, el més dretà, com el PP, el col·lectiu local de Compromís és molt radical. Sí senyor, ho som de radicals, en la defensa de l’interés públic de la ciutadania de Vila-real, en la igualtat d’oportunitats i en què les instal·lacions públiques han d’estar al servei de la ciutat, en les mateixes condicions. És l’Administració local, que ha de ser propietària al 100 %, la que ho garantisca.

Un altre argument és la insídia i buscar el desprestigi personal, sense donar el nom, de la diputada a les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, un orgull per al col·lectiu de Vila-real pel seu treball en defensa de Vila-real i del País. I a més ha estat maldestre en aquesta utilització, recorrent al sou que cobra i, que ho estableixen les Corts Valencianes i, és públic. Per cert, oblida que l’anterior legislatura vosté era diputat i cobrava les seues assistències, i que va ser un dels tres diputats que menys iniciatives i intervencions va tenir al Parlament valencià. En aquesta, vosté ha estat fins ara diputat i portaveu a la Diputació de Castelló. Nosaltres no tenim res a criticar, ho decideix el seu partit.

També ens acusa de postura electoralista i, supose que això tindrà alguna cosa a veure en què defensem sempre la postura de tenir serveis públics de qualitat? O això també és radicalitat?

I per últim i, supose que ja llançat a dir aquestes falsedats demagògiques, es va escalfar tant que va veure membres de Compromís local, en la jura de bandera que va organitzar, un acte innecessari, inoportú i molt ranci. Espere amb impaciència la destinació dels que van jurar, com passava quan el servei militar era obligatori. Si realment va veure això només em queda recomanar-li un bon oftalmòleg.

La pregunta que es pot fer la ciutadania és, i ara què? Ara que ja tenim explicades amb claredat, les nostres diferències en aquest projecte, com no pot ser d’altra manera, doncs som partits diferents, nosaltres com sempre hem fet a Vila-real, no defugim les nostres responsabilitats i continuarem treballant per Vila-real. Som gent compromesa amb la ciutat, amb moltes idees per millorar-la i que volem treballar, amb honradesa, amb propostes, amb responsabilitat, continuarem amb el nostre treball des de les regidories que hem assumit. No tenim cap intenció de defugir els nostres compromisos amb el poble de Vila-real.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *