dimecres, 23 de gener, 2019  |  

- 5 gener, 2018 -

Santi Cortells, regidor de Tradicions i Normalització Lingüística de Compromís per Vila-real 2017 ha estat un any nefast per als que creiem en uns... A qui portaran els Reis d’Orient enguany el carbó?

Santi Cortells, regidor de Tradicions i Normalització Lingüística de Compromís per Vila-real

2017 ha estat un any nefast per als que creiem en uns valors democràtics i també per a moltíssimes economies domèstiques. 2018 arriba per als pensionistes amb una nova pèrdua del poder adquisitiu per cinquè any consecutiu. Rajoy els ha apujat el salari ara un paupèrrim 0,25%, el mínim que permet la llei. Mentrestant, Alemanya les va apujar fins a un 6% el 2016, quasi un 4% el 2017 i per damunt del 3% enguany. Paga la pena comparar, per saber com ens maltracten ací.

Mentrestant, els preus pugen un 1,5% i el PIB un 3%. La llum aproximadament un 11%, l’aigua al voltant d’un 12%, el gas un 6,2% i el transport públic un bon percentatge en cada lloc també. Aquesta és la justícia social dels governs PP-PSOE-CS’s? Unes generacions, la dels nostres pares i iaios, a qui hauríem d’estar agraïts pels seus nombrosos anys d’esforç. Crec que es mereixerien alguna cosa millor, que no fos l’augment anual del seu empobriment.

Encara no es veu clar de què va açò després del PP de Gürtel, Púnica, Lezo, Acuamed, Nóos, Andratx, Bárcenas, Brugal, cas Camps, cas Carmelites, Emarsa, Imelsa, Naseiro, cas Rasputín i un llarg etcètera de “casos aïllats”? I per part del PSOE? ERE, Filesa, GAL, ACM, Aller, Almenas, Campeón, Edu, Flick, Feval, factures falses d’UGT, cas Hisenda a Catalunya, Limusa, Mallén, Marea i tants altres. També “aïllats”?

El govern de Rajoy, qui té el suport al govern de la seua marca blanca, Ciudadanos, traurà ara un préstec de fins a 16 mil euros perquè es puguen pagar les pensions el 2018. No sé si és la millor manera de gestionar l’economia. D’altra banda, s’han anat traient diners de la vidriola de les pensions fins a deixar-la tremolant.

Finalment, el petroli arriba a preus màxims des del 2015. Potser, per això, no estaria malament que a alguns polítics els portaren molt de carbó, així no ens eixirà tan cara la seua aposta pels combustibles fòssils i el seu menyspreu per les energies alternatives. Tampoc sabem quin interés deuen tindre en una aposta que acabarà sent la ruïna de la gent del carrer.

 

Google+
Whatsapp Telegram

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *