Divendres, 3 de Maig, 2024  |  
Vilabot: el referent tecnològic i educatiu de Vila-real Vilabot: el referent tecnològic i educatiu de Vila-real

- 8 Abril, 2022 -

La competició de robòtica impulsada per Fundació Flors reuneix a 40 equips d'11 centres que s'han disputat els guardons pels projectes duts a terme... Vilabot: el referent tecnològic i educatiu de Vila-real

La competició de robòtica impulsada per Fundació Flors reuneix a 40 equips d’11 centres que s’han disputat els guardons pels innovadors projectes duts a terme per l’alumnat

A.K.Herrando/Vila-real Informació

Vilabot, el concurs de robòtica impulsada per Fundació Flors, ja s’ha convertit en tot un referint d’innovació tecnològica en el que alumnes de tota la Comunitat gaudeixen aprenent. Amb una gran aposta per la robòtica i l’impuls de la innovació, tant l’Ajuntament de Vila-real com el centre educatiu, han inaugurat la segona edició de la competició que ha aconseguit reunir a 40 equips d’11 centres, dels quals sis eren de Vila-real (Virgen del Carmen, British School, Santa María, José Soriano i CEE La Panderola) i cinc de València.

En aquesta segona edició s’han fet amb els guardons de simulació d’un partit de futbol, l’equip Loconetis, alumnes de primària de Fundació Flors i l’equip G.U.S.T.A.V.O, alumnes de secundària de l’IES Ramón Llull de València. Per altra banda, en el repte de simulació de recollida de residus, els guanyadors han sigut el col·legi British School of Vila-real (Primària) i l’IES Santa María de Vila-real (Secundària).

A l’acte han participat tant el regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas com l’alcalde de la ciutat, José Benlloch qui ha destacat la implicació del col·legi Fundació Flors per fomentar les vocacions científiques i la cultura tecnològica, així com per introduir la robòtica en el currículum acadèmic. També ha volgut felicitar a l’equip docent i directiu qui fan possible que iniciatives com aquestes puguen eixir endavant.

Vilabot

El concurs Vilabot implica estudiants d’entre 8 i 18 anys, que dissenyen, construeixen i programen els seus robots per a superar dos reptes durant la competició, que es divideix en dues categories, de 8 a 11 anys (Primària) i a partir de 12 anys (Secundària). En l’edició d’enguany ha crescut el nombre de participants, amb 40 equips d’11 centres, enfront dels 27 equips de 9 centres que van participar en 2019.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El primer edil ha subratllat a més que aquest projecte compta amb finançament europeu, a través del programa Erasmus +, i està alineat amb els objectius de la Ciutat de la Ciència i la Innovació, a més de situar a Vila-real en el mapa de les noves estratègies educatives impulsades per la Unió Europea. L’alcalde s’ha dirigit als joves participants en la competició i els ha animat a “no tindre por al futur” i a continuar aprofundint en el coneixement de la robòtica i les noves tecnologies per a ajudar a construir una societat millor.

Esdeveniments com aquests demostren la importància de les noves tecnologies en la nostra societat i com, des dels àmbits educatius, s’aposta perquè els més menuts les coneguen i les facen servir de manera senzilla, dinàmica i divertida. Sense dubtes, un gran projecte que naix en Vila-real i, de segur, cada volta més centres educatius voldran reproduir.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *