Dissabte, 4 de Maig, 2024  |  
Gaudir del riu Millars: Una nova manera de conéixer el paratge protegit Gaudir del riu Millars: Una nova manera de conéixer el paratge protegit

- 13 Octubre, 2021 -

Una ruta guiada i gratuïta permès als visitants conéixer el paratge fluvial o l'arquitectura de l'aigua Gaudir del riu Millars: Una nova manera de conéixer el paratge protegit

Una ruta guiada i gratuïta permès als visitants conéixer el paratge fluvial, la vegetació o l’arquitectura de l’aigua

Vila-real Informació

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha protagonitzat aquest passat diumenge un itinerari ambiental per diversos indrets del paisatge fluvial. Vint-i-dos persones van participar d’una ruta a la vora del Millars per a conéixer aspectes relacionats amb la protecció del paratge fluvial, l’arquitectura de l’aigua, la vegetació i l’ens que gestiona la protecció del paratge fluvial.

Els caminants formats per diverses famílies i de totes les edats van realitzar una ruta d’anada i tornada de 4 quilòmetres des del paratge de les Reballadores fins a l’ermitori de Santa Quitèria. En total van estar unes 3 hores coneixent diversos llocs emblemàtics del Millars.

L’empresa encarregada de guiar de forma gratuïta els participants, Hortus minus, va incidir en la variada arquitectura de l’aigua del tram baix del Millars com són les mateixes Reballadores o assut de Borriana, l’assut Comunitari o d’Almassora, el pantanet de Santa Quitèria i la casa de les Reixes. Els participants també van conéixer la importància de comptar amb un paisatge protegit com el riu Millars en un enclavament tan antropitzat com és el que envolta la desembocadura amb ciutats importants i molt poblades com són Castelló, Vila-real, Almassora o Borriana. La vegetació també va ocupar una part important del recorregut. Així els caminants van descobrir la importància de la vegetació autòctona de ribera i alhora els danys que provoca la vegetació al·lòctona com és el cas de la canya exòtica (Arundo donax).

Un dels millors moments per a recórrer el paisatge fluvial protegit

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars es troba a l’inici de la tardor, en un dels millors moments de l’any per a conéixer la part final d’aquest preciós tram fluvial de 156 quilòmetres. Un riu que naix a les muntanyes de Terol i desemboca a la Mediterrània entre les poblacions de Borriana i Almassora.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *