Dimarts, 30 d'Abril, 2024  |  
Vila-real posa en marxa un Observatori per a l’adequada imatge d’homes i dones Vila-real posa en marxa un Observatori per a l’adequada imatge d’homes i dones

- 23 Setembre, 2016 -

Vicens aposta per eixir de “els estereotips”i fomentar la igualtat entre “els dos gèneres” Vila-real posa en marxa un Observatori per a l’adequada imatge d’homes i dones

Vila-real Informació

L’Ajuntament de Vila-real segueix treballant per a poder fer efectiu el principi d’igualtat i no discriminació i vetlar per l’adequada imatge dels homes i les dones. Així ho ha explicat la regidora d’Igualtat, Anna Vicens, que ha anunciat que l’àrea que dirigeix ha engegat una nova eina: l’Observatori per a l’adequada imatge d’homes i dones.

“Ens hem marcat un objectiu, i és garantir la igualtat d’accés d’homes i dones a les diferents esferes de la vida pública i privada”, indica Vicens. “Per açò, una de les mesures que afegim a les ja existents és aquest mecanisme, que vetlarà perquè la imatge que es transmet tant d’homes, com de dones, siga la correcta, en lloc d’una imatge estereotipada que impedisca fer efectiu el principi d’igualtat”, apunta.

L’observatori consta de dues parts. Una d’elles és la creació d’una bústia virtual en la qual els veïns podran denunciar missatges sexistes, estereotipadors o discriminatoris. “Qualsevol veí que veja un anunci en televisió, premsa, en un cartell pel carrer o qualsevol altre element en el qual observe o identifique que es genera una mala imatge, ja siga dels homes o de les dones, pot entrar en la pàgina web de l’Ajuntament i deixar la seua queixa”, assegura. En aquest sentit, el nou apartat es troba dins de la pestanya Igualtat, que es troba en Àrees, del web www.vila-real.es.

Ací, els usuaris podran exposar què han detectat, adjuntar imatges i solament amb deixar el seu nom, cognoms i adreça de correu electrònic, les tècniques de la Casa de la Dona donaran resposta a la seua reclamació. “Una vegada formulada la protesta, el missatge arriba al departament, on les funcionàries faran efectiva la denúncia”, afirma Vicens.

La segona part d’aquesta iniciativa comptarà amb la col·laboració de la Regidoria de Normalització Lingüística, que treballarà de manera conjunta amb la Regidoria d’Igualtat per a la revisió i detecció de qualsevol incidència en la redacció de documents de caràcter públic. “Igual que tota la cartelleria, anuncis d’esdeveniments i programacions que s’elaboren en les regidories passen sempre per mans de les tècniques de Normalització Lingüística per a vetlar per un bon ús de la llengua valenciana, també passaran per la Casa de la Dona per a garantir l’ús d’un llenguatge no sexista”, assenyala.

“Ens agradaria que el projecte cresquera amb el temps i per açò estem oberts als suggeriments de tot aquell que vulga fer-nos arribar les seues idees per a seguir avant”, explica Vicens, qui es mostra “satisfeta” amb aquest observatori, en el qual també ha participat la Regidoria de Noves Tecnologies. “Seguirem vetlant per que la igualtat real seguisca sent un principi fonamental perquè la nostra ciutat avance”, conclou.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *