Diumenge, 28 d'Abril, 2024  |  

- 13 Juny, 2016 -

Pasqual Batalla. Primer tinent d’alcalde i regidor de Normalització Lingüística i Tradicions de Compromís per Vila-real. Benvolguts veïns i veïnes. Tal dia com avui,... Un any centrats en Vila-real

Pasqual Batalla. Primer tinent d’alcalde i regidor de Normalització Lingüística i Tradicions de Compromís per Vila-real.

Benvolguts veïns i veïnes. Tal dia com avui, 13 de juny, de fa un any, preníem possessió els quatre regidors que vostés amb el seu vot van voler que els representaren en aquest Ajuntament per part de Compromís per Vila-real. Una força política que repeteix legislatura, després de protagonitzar el 2011 -com a Bloc i Iniciativa- el canvi a un govern progressista amb altres forces polítiques després de 16 anys de (des)govern del PP a la ciutat.

El 24 de maig del 2015 vam revalidar resultats i, gràcies a la seua confiança, avui estem de nou ací amb més força, més il·lusió i més ganes que mai de seguir treballant per fer de Vila-real una ciutat millor. Ja ens coneixen, saben qui som. Som els que mirem als ulls a les persones, els que no s’amaguen en eixir per la porta de l’ajuntament, els que sempre tenen el despatx obert.

Crec que sobren les presentacions, almenys en el meu cas, però és inevitable que parle de l’equip del qual tan orgullós em sent, perquè sense ells, aquest grup no funcionaria en absolut. Em referesc als meus companys. Xavier Ochando, que a més de ser portaveu de la coalició a Vila-real, és regidor de Joventut i Participació Ciutadana, àrees que coordina des del 2011 i que ningú millor que ell podria dur a terme. També parle de Josep Pasqual Sancho, un regidor nou molt implicat amb les polítiques d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic. I, evidentment, no oblide Mari Parra, una altre nova regidora jove però molt formada i amb molta experiència en l’àmbit econòmic, que s’ha fet càrrec de la Regidoria d’Economia amb molt d’encert.

En aquest any que avui tot just complim, hem impulsat tot tipus de programes de suport als emprenedors, hem reclamat allà on ha sigut necessari les ajudes que la ciutat mereix per a tirar endavant un projecte de futur com l’engegat el 2011. Hem posat en marxa tot tipus de cursos de reciclatge professional i d’estratègia econòmica, a més de plans d’ocupació i tot allò que ha estat a les nostres mans per tal de seguir estimulant l’economia i generar ocupació de forma directa i indirecta per a donar suport al comerç local, intervenir i repensar estratègies per als diferents mercats, el negoci hostaler i per a molts altres sectors. El Pla d’Ocupació Conjunt i la sol·licitud dels fons Feder per a la innovació, així com l’arribada de la Llançadora d’ocupació que espera aconseguir feina per a 25 veïns, són altres dels mèrits que fan de Mari Parra una de les millors apostes d’aquest equip de govern. Tot amb un únic objectiu, aconseguir millorar la situació dels nostres veïns i veïnes.

Una tasca en la qual també ha participat activament Joventut, que no només ha oferit tot tipus d’iniciatives d’oci saludable i aprenentatge on s’ha incorporat un bon grapat d’activitats inclusives, sinó que ha buscat fins i tot sota les pedres cursos homologats i tot tipus de formació per al jovent i ha promocionat iniciatives d’ocupació molt interessants. La darrera, fa només uns dies, quan una vintena de joves que s’han format a l’Espai Jove ha aconseguit un contracte laboral per a l’estiu i el que vinga després. Les beques Erasmus són una altra de les iniciatives pioneres d’aquest equip a l’Ajuntament, així com el bus de l’UJI, que estarà en marxa després de l’estiu, o la consecució del títol de Festa d’Interés Turístic Provincial per a la Cavalcada de Reis de Joventut Antoniana, així com el concurs de grups locals. La Xarxa Jove, que serà liderada per Vila-real, o l’oficina Eurodesk, la Ràdio Espai Jove, el conveni amb els creadors audiovisuals o el cada any més exitós Cineculpable se sumen a la llista de mèrits d’Ochando com a regidor de Joventut, però també com a regidor de Participació Ciutadana. Aquesta àrea s’ha caracteritzat per saber unir totes les associacions i entitats de la ciutat i per instaurar polítiques pioneres de les quals l’actual Generalitat agafa exemple: la possibilitat de fer referèndums, l’Escó Ciutadà, el Consell de Xiquets i Xiquetes, els Pressupostos Participatius o el Defensor del Ciutadà són algunes de les mesures que ja gaudeixen en primícia els vila-realencs.

Des de la Regidoria que dirigeix Josep Pasqual Sancho, no només s’han ampliat els horts urbans, sinó que s’està dissenyant una estratègia millor per a fer de la bicicleta el mitjà de transport més habitual, net i sostenible a la ciutat. S’ha potenciat l’agricultura ecològica i s’ha impulsat el reciclatge entre els veïns mitjançant noves campanyes. A més, s’han posat en marxa els horts escolars i es treballa perquè els més menuts agafen consciència de la cura del medi ambient mitjançant tallers gratuïts per a tota la família.

La tasca que tan breument els estic resumint es completa amb la meua funció com a primer tinent d’alcalde, coordinant els diferents sectors de gestió del nostre Ajuntament i substituint  l’alcalde quan es requereix com per exemple en la Vicepresidència del Pacte de la Ceràmica. Però també amb tot allò que es fa des de les regidories de Normalització Lingüística i Tradicions, com ara la creació d’una nova bústia i WhatsApp per a denunciar les incidències amb l’escriptura incorrecta del nom de la ciutat, la convocatòria de nous cursos de valencià per a nouvinguts i els que s’ofereixen a pares i mares. També, el manteniment del programa Radio-activitat, que ens ha valgut un premi a Catalunya; el lliurament dels Premis Maig de narrativa breu, els millor dotats del sector; així com els tàndems lingüístics, amb la campanya del Voluntariat pel Valencià per a integrar els nouvinguts, de la mà de Socarrats. A tot això cal afegir altres iniciatives dins de Tradicions, com són els múltiples convenis signats amb entitats de la ciutat -on destaca el darrer signat amb APAVAL- i els actes que realitzem per a recordar la nostra història, com la Crema de Vila-real, la Fira Medieval i de Santa Caterina -juntament amb Economia-, la Setmana Fundacional, l’Escola de Tradicions, la presentació de llibres. Impulsar i fer esforços per a recuperar les nostres tradicions més arrelades com els nostres gegants que estaven en l’oblit, aconseguint crear una de les criatures de les quals em sent més orgullós: el naixement de la Colla Gegantera de Vila-real que ara, amb l’activitat Gegants a l’escola, impulsa el manteniment d’aquesta emotiva tradició entre els més menuts.

No vull estendre’m massa, encara que un any dóna per a molt. Només voldria destacar que, com a Compromís, no hem perdut ni un minut a reivindicar tot allò que hem considerat necessari per als nostres conciutadans mitjançant mocions al Govern central, a la Unió Europea i si feia falta, fins i tot, a la mateixa Generalitat, a través dels plens de la ciutat.

Una tasca, aquesta, la de defensar els interessos de tots els ciutadans de la nostra estimada ciutat, que pensem continuar fent els propers tres anys i que, si vostés volen, esperem continuar realitzant més enllà d’aquest període. Perquè #EstimemVila-real.

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *