Dissabte, 11 de Maig, 2024  |  
Metges de la província de Castelló units contra el dictament del jutge per l’ús de l’ozó a l’Hospital La Plana Metges de la província de Castelló units contra el dictament del jutge per l’ús de l’ozó a l’Hospital La Plana

- 18 Agost, 2021 -

Qualifiquen la decisió com “un precedent perillós” que animarà a altres famílies a demanar la pràctica d'aquesta tècnica Metges de la província de Castelló units contra el dictament del jutge per l’ús de l’ozó a l’Hospital La Plana

Qualifiquen la decisió com “un precedent perillós” que animarà a altres famílies a demanar la pràctica d’aquesta tècnica

A.K.Herrando/Vila-real Informació

Després dels últims esdeveniments viscuts a l’Hospital La Plana on un malalt de Covid-19 que es trobava en l’UCI va demanar, al costat de la seua família, l’ús de l’ozó com a teràpia substitutiva a les utilitzades a l’hospital, els escrits dels departaments sanitaris no han deixat d’arribar.

Cal recordar, tal com es va publicar en aquest diari, com la família de Juan Francisco demanava l’ús de l’ozó per a minvar la pneumònia bilateral que patia el pacient. Per això, la seua dona, Vanessa Barchero, al costat dels seus fills, van decidir iniciar una campanya en xarxes i una manifestació a les portes de l’Hospital La Plana per a accelerar el procés.

Després de les reiterades reivindicacions, un jutge del jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló de la Plana va admetre la demanda de la família del pacient no vacunat perquè se li subministrarà l’ozó, un procediment no indicat per a la Covid-19 basat en l’aplicació d’ozó mitjançant puncions. L’acte judicial empara la petició de la família després que el pacient en estat greu no responguera a cap altre tractament. Pel que, va autoritzar l’ozonoteràpia per “trobar-se la seua vida en perill greu i no haver fet efecte positiu en cap dels tractaments dispensats fins avui en l’UCI de l’Hospital de la Plana”.

Després d’aquest dictamen, els metges de la zona han atacat l’acte i han donat suport als metges de la Unitat de Vigilància intensiva de la Plana. El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS), institució que defensa els drets de 2.800 metges col·legiats, responia davant l’acte judicial: L’ús d’ozó no es contempla en aquests moments com una alternativa segura i eficaç en el tractament dels pacients crítics afectes de la Covid-19. Els estudis publicats amb l’ús d’aquest ‘biocida’ són de baix impacte científic, com recorden societats científiques com la Societat Valenciana de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (Sovamicyuc) i en cap cas amb malalts en estat crític. Per això manifestem la nostra total oposició a l’ús de teràpies no autoritzades per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) i en contra de criteri del personal del servei responsable de l’atenció al pacient, com arreplega el comunicat de repulsa emés per la Junta del Personal de l’Hospital de la Plana. El Col·legi de Metges de Castelló se suma a la repulsa de la Junta de Personal de l’Hospital ‘al fet que s’autoritze personal aliè al Sistema Nacional de Salut a actuar en hospitals públics, administrant teràpies no autoritzades per l’Agència Espanyola del Medicament’ i donem suport a la Junta en el seu rebuig a aqueixa pràctica per considerar que la immissió de persones externes en centres públics actuant en contra del criteri clínic del personal del centre suposa una greu interferència en el normal funcionament del sistema sanitari”.

A més d’aquest escrit, les institucions sanitàries de la província de Castelló com són l’Hospital la Magdalena, el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, l’Hospital Provincial, el Departament de Salut de la Plana o el Departament de Salut de Vinaròs publicaven un comunicat conjunt en el qual transmetien un missatge de confiança als ciutadans de Castelló perquè “tinguen la seguretat que tots els pacients tractats en els centres hospitalaris i d’atenció primària de la nostra província són atesos conforme a les guies de pràctiques clíniques i protocols basades en la millor i més actual evidència científica”. Afegien: “Considerem una gravíssima agressió al Sistema Nacional de Salut que s’obligue, en contra del criteri clínic dels seus professionals, a admetre la intromissió de persones alienes al mateix per a realitzar tractaments que ni estan inclosos en la seua cartera de serveis, ni han acreditat la seua eficàcia i seguretat”.

D’aquesta manera, els metges castellonencs s’uneixen a la junta de l’Hospital La Plana qui expressa la seua “absoluta oposició a l’ús de teràpies no autoritzades”. També han mostrat la seua repulsa contra aquesta tècnica altres institucions fora de la província de Castelló com son Consell General de Col·legis Oficials de Mèdics (CGCOM), la Federació de les Associacions Científic-Metgesses Espanyoles (FACME), l’Institut Mèdic Valencià (IMC) o el Col·legi de Metges de València.

Altres institucions que s’uneixen al personal sanitari són la Societat Valenciana de Cardiologia o la de Medicina Intensiva, la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències de la Comunitat Valenciana o l’Associació per a Protegir al Malalt de Teràpies Pseudocientífiques, qui qualificava la decisió com “un precedent perillós” perquè més famílies desesperades poden recórrer a “falses teràpies que no alleujaran el seu sofriment, i en molts casos poden fins i tot incrementar-lo. Fem, en aqueix sentit, una anomenada a la reflexió dels implicats: no tot val, i molt menys en matèria de salut.”

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *