Divendres, 3 de Maig, 2024  |  
SEPRONA i la Guarderia del Millars denuncien a 12 pescadors per destruir vegetació i molestar a la fauna SEPRONA i la Guarderia del Millars denuncien a 12 pescadors per destruir vegetació i molestar a la fauna

- 14 Abril, 2017 -

Els infractors van xafar les plantes que envolten una llacuna on ara mateix cria el gall de canyar SEPRONA i la Guarderia del Millars denuncien a 12 pescadors per destruir vegetació i molestar a la fauna

Castellón Información 

La Guarderia del Consorci riu Millars juntament amb una patrulla del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil han denunciat 11 pescadors continentals per causar molèsties a espècies d’aus que es troben en època de reproducció i per destruir la vegetació de la ribera del riu. L’actuació s’ha desenvolupat durant dos dies consecutius. El primer dia es van denunciar sis pescadors per xafar i destrossar plantes autòctones formades per senill i boga d’una llacuna molt sensible on ara mateixa es troben criant dues parelles d’una espècie d’au molt amenaçada com és el gall de canyar. A més els denunciats no duien llicència de pesca continental i havien deixat multitud de residus pel voltant de la llacuna. “L’actuació no es va realitzar per la pesca en si mateixa, ja que a la desembocadura es pot pescar amb llicència, però s’ha de fer en aquelles zones on es pot arribar a la vora de l’aigua sense haver de destruir i xafar la vegetació i molt menys en època de cria. A més de les molèsties que ocasionen a la fauna durant la primavera, cal tindre en conter la destrucció dels marges de la ribera del riu i de les vores de les llacunes que utilitzen moltes espècies per fer els nius i amagar.-se”, detalla el guarda del Consorci riu Millars, David López.

Senda-oberta-per-pescadors-a-la-vora-de-la-llacuna

Senda oberta per pescadors a la vora de la llacuna

El segon dia es van denunciar altres sis persones pel mateix motiu, havien xafat diverses zones de vegetació que envolten una llacuna d’aigua dolça deixant al descobert l’hàbitat de moltes aus nidificants. Tampoc duien llicència de pesca i també havien deixat brutícia pels voltants de la llacuna localitzada a la Gola nord. “Es tracta d’una llacuna que està apegada a la desembocadura, molt a prop de la mar. Disposa d’aigua dolça permanent que aflora de la capa freàtica i per tant té poca salinitat. Això permet la presència de moltes aus importants com el gall de canyar però també permet que hi haja carpes, una espècie invasora molt perseguida sobretot per pescadors de l’est d’Europa››, acaba explicant el mateix guarda.

No molestar a la fauna durant la reproducció

Llacuna-on-es-van-denunciar-els-11-pescadors

Llacuna on es van denunciar els 12 pescadors

El consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars aconsella deixar de pescar a la zona durant la reproducció de les aus. L’objectiu és evitar molèsties a les desenes d’espècies que durant la primavera es troben criant al llarg de la desembocadura. Aquesta zona és un dels paratges protegits més importants de la província de Castelló. El tram final del riu, entre les poblacions de Vila-real, Almassora i Borriana, alberga una població nidificant d’aus molt important protagonitzada per diverses espècies com són el gall de canyar (Porphyrio porphyrio), la camallarga (Himantopus himantopus), el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), el martinet comú (Ixobrychus minutus), el corriol menut (Charadrius dubius) o la boscarla mostatxuda (Acrocephalus melanopogon) d’entre altres. Cal recordar que el Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars atresora a més altres figures de protecció europees com són Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Lloc d’Interés Comunitari (LIC).

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *