Diumenge, 28 d'Abril, 2024  |  
Protecció Civil realitza més de 5.700 hores de servei en 2017 i fa una crida a l’adhesió de nous voluntaris  Protecció Civil realitza més de 5.700 hores de servei en 2017 i fa una crida a l’adhesió de nous voluntaris 

- 14 Febrer, 2018 -

El cos de seguretat compta amb 24 membres i ha arribat a 5.223 alumnes dels centres educatius a través de programes d’autoprotecció. Enguany ha... Protecció Civil realitza més de 5.700 hores de servei en 2017 i fa una crida a l’adhesió de nous voluntaris 

El cos de seguretat compta amb 24 membres i ha arribat a 5.223 alumnes dels centres educatius a través de programes d’autoprotecció. Enguany el cos  ha dedicat 1.503 hores a diferents serveis esportius i els diferents espectacles –amb major predomini dels taurins i religiosos- han requerit que el cos dedique 828 hores de treball. Així mateix, els cursos d’autoprotecció i simulacres d’emergències en els col·legis han arribat a 5.223 alumnes en un any. Gómez i Solsona animen a la ciudadania a insriure’s, ja que aspiren que els membres es dupliquen

S.N./Vila-real Informació

La regidora de Seguretat Ciutadana de Vila-real, Silvia Gómez, i el responsable del servei municipal de Protecció Civil local, Ismael Solsona, han fet balanç de l’exercici que s’acaba de tancar, destacant l’important paper que juguen els voluntaris a l’hora “d’afrontar la incessant activitat social de la ciutat”. Prova d’aquesta tasca i dedicació plena és la xifra total d’hores destinades en diferents serveis a garantir la seguretat i el benestar de la població en 2017, un total de 5.767.

03-02-2018 Simulacre Protecció Civil2En aquest sentit, Gómez ha explicat que l’equip està format per un tècnic i dos auxiliars contractats per l’Ajuntament i un total de 24 voluntaris, “una xifra amb la qual no estem satisfets i que ens agradaria incrementar, per la qual cosa fem una crida perquè qualsevol persona que tinga ganes d’integrar-se en el cos acudisca a la seu de la Policia Local i s’informe dels requisits per a accedir”.

Per la seua banda, Solsona assegura que “en 37 anys que porte com a funcionari dins del cos, he arribat a veure fins a 60 persones en l’equip, però els temps canvien i ara, la nova situació laboral de moltes persones, amb l’ampliació dels horaris, els impedeix tenir temps lliure per a dedicar-se a aquesta tasca no remunerada, a banda de que hi ha més entitats que sol·liciten voluntaris”.

“Vila-real és una ciutat plena de vida i d’esdeveniments culturals, esportius i socials i es necessita un gran equip de persones perquè es formen i especialitzen i ajuden a garantir la seguretat”, indica el responsable del servei municipal. Així, en 2017, Protecció Civil ha dedicat 1.503 hores a diferents serveis esportius i els diferents espectacles –amb major predomini dels taurins i religiosos- han requerit que el cos dedique 828 hores de treball. Així mateix, els cursos d’autoprotecció i simulacres d’emergències en els col·legis han arribat a 5.223 alumnes en un any. “Estem molt orgullosos i agraïts pel gran treball que realitzen de forma altruista, ja que no només participen en cada esdeveniment que implica la ciutadania, sinó que també dediquen part del seu temps a formar-se, sent ja un referent”, apunta Gómez.

14-02-2018 Memòria Protecció CivilEn aquest sentit, Solsona assegura que “un voluntari de Protecció Civil es converteix, en alguns escenaris, pràcticament en un policia, ja que treballem braç a braç amb la Policia Local, fet que no es habitual en la resta de municipis, amb un dispositiu d’actuació concret en funció de la situació d’emergència”. “Per açò, la formació és molt important i sempre intentem que els nostres voluntaris estiguen preparats per a donar el millor de si i garantir la seguretat en qualsevol situació en la qual els ciutadans ho necessiten”, destaca, “especialment en esdeveniments de risc, com els que acumulen a moltes persones”. Cal destacar que l’Institut València de Seguretat Pública, Ivaspe, s’ocupa de gran part dels cursos més genèrics i que tracten temes com els incendis, la cerca de persones perdudes, o la circulació i els quals a la província se celebren a les dependències locals del cos, i per altra banda l’Ajuntament dóna una formació més complementària i específica pel que fa coneixements de la idiosincràsia i els carrers del terme, el que ha fet de l’agrupació vila-realenca un referent i l’ha situat al capdavant de la resta de cossos de la Comunitat.

“Estem en esdeveniments en els no hi ha cap perill ni emergència prevista per a reunir els coneixements necessaris de cara a situacions de risc real com un mena d’entrenament. A més, hi ha un protocol d’actuació en aquestes situcions urgents que marca com ha d’actuar a la Polícia Local i com ha de sol·licitar la col·laboració de Protecció Civil”, apunta el responsable del cos.

Tots dos responsables municipals animen a les persones amb vocació i esperit de treball en equip, a integrar-se en l’agrupació local, que aspiren que arribe a duplicar-se i “on la recompensa d’un bon treball no és material, però el reconeixement de la gent del carrer fa que pague la pena i hem de dir que hem rebut la major part, per no dir tots, dels reconeixements possibles a Vila-real”. Per a açò, només han de lliurar la seua sol·licitud per registre d’entrada en l’Ajuntament. “Després d’açò es realitza una entrevista amb l’aspirant, li segueix un test psicològic per a comprovar les seues capacitats i on s’exigeixen uns requisits mínim com la predisposició a rebre odres o la facilitat de treballar en grup i finalment es fa la selecció i passen a ser voluntaris”, conclou Solsona.

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *