Dilluns, 29 d'Abril, 2024  |  
Porcelanosa Grupo rep el Premi Nacional d’Innovació en la modalitat de Gran Empresa Porcelanosa Grupo rep el Premi Nacional d’Innovació en la modalitat de Gran Empresa

- 6 Juliol, 2020 -

"Aquest guardó representa no sols els nostres 47 anys d'història, sinó a les 5.000 persones que formen part d'aquesta companyia", destaca Héctor Colonques Porcelanosa Grupo rep el Premi Nacional d’Innovació en la modalitat de Gran Empresa

“Aquest guardó representa no sols els nostres 47 anys d’història, sinó a les 5.000 persones que formen part d’aquesta companyia”, destaca Héctor Colonques

Vila-real Informació

El president de Porcelanosa Grup, Héctor Colonques, acompanyat de diversos membres de la Junta Directiva, va recollir divendres passat 3 de juliol el Premi Nacional d’Innovació en la modalitat Gran Empresa de mà de les seves Majestats els Reis d’Espanya.

“Aquest guardó representa no sols els nostres 47 anys d’història, sinó a les 5.000 persones que formen part d’aquesta companyia i que ens han fet arribar fins aquí per la dedicació, constància i exemplaritat que han mostrat sempre. En Porcelanosa Grup diem que no està tot inventat, sinó que està tot per inventar. I aquesta màxima, la de continuar investigant nous productes i usos, la d’apostar pel progrés científic i per la tecnologia al servei de la humanitat és la que apliquem cada dia. La nostra història s’ha escrit de manera conjunta, de manera coral, perquè en ella han participat de manera activa i han pres part tots els membres de Porcelanosa Grup que, guiant-se pels seus coneixements, els seus principis i conviccions, ens han convertit en el que avui som: una multinacional que aposta pel disseny, el coneixement, la ciència i la innovació com a motors de canvi”, remarca el president de Porcelanosa Grup, Héctor Colonques.

L’acte, que es va celebrar en el Museu de les Ciències de València, va estar presidit per SS. MM. i a ell van acudir membres del govern central i autonòmic com el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual o l’alcalde de València, Joan Ribó.

Presentats pel director del World Design Capital València 2022, Xavi Calvo, els Premis Nacionals d’Innovació i Disseny que atorga el Ministeri de Ciència i Innovació i que es van crear en 1987, reconeixen la labor de totes aquelles persones, entitats, institucions i organitzacions que han “fet de la innovació un element indispensable en el desenvolupament de la seva estratègia professional i del seu creixement empresarial”.

Aquests guardons també estan destinats a tots aquells professionals “que han contribuït significativament a l’increment del prestigi del disseny espanyol com una potent palanca de la innovació i la competitivitat”, segons indiquen des del propi ministeri.

Format per experts de reconegut prestigi, el jurat va destacar el model de negoci de Porcelanosa Grup pel seu “compromís amb la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat, així com la seva atenció al creixement innovador i sòlid de les seves pròpies empreses i equips”. Qualitats que han millorat la seva “capacitat per a generar canvis disruptivos”, així com per a “ajustar la seva oferta a la demanda de nous dissenys adaptant-se al mercat amb agilitat” per mitjà de “productes més accessibles, intuïtius i ecosostenibles”.

Els professionals que van avaluar la candidatura també van subratllar el “fort vincle professional amb el seu entorn, sabent liderar el desenvolupament d’un ecosistema innovador en el seu sector que ha derivat en una major confiança del mercat internacional”.

Transformació digital i sostenibilitat

Porcelanosa Grup ha intensificat la transformació digital de les seves vuit signatures i ha apostat per la diversificació empresarial per a reforçar la seva presència en el mercat nacional i internacional.

Amb un total de 1.000 botigues al voltant del món i 50 centres logístics, la companyia ceràmica ha reorientat la seva producció cap a un sistema de producció sostenible que permeti un major aprofitament de recursos naturals i un consum responsable d’energia.

Dos objectius que persegueix Eco Conscious, el Programa Industrial Verd que la signatura ha elaborat per a lluitar contra el canvi climàtic mitjançant la cogeneració energètica, la depuració d’aigües residuals i el reciclatge de compostos ceràmics. “Al llarg d’aquests últims anys hem establert noves accions lligades a la sostenibilitat, la innovació i la recerca tecnològica. El reforç d’aquestes tres àrees ens ha permès dissenyar productes més resistents i ecològics com a Parell-ker®, el parquet ceràmic de Porcelanosa que té una composició del 95% de material reciclat, Krion, el compacte mineral sinterizado similar a la pedra natural que està compost per dues terceres parts de minerals naturals i amb un baix percentatge de resines de gran resistència.

Una altra iniciativa eco-responsable és WaterForest, un programa en el qual s’emmarquen aquelles aixeteries i productes de Noken que permeten estalviar fins a un 89% d’aigua i fomenten un consum energètic responsable. En Porcelanosa Grup volem fer pedagogia de la sostenibilitat perquè tant empreses, com a agents socials i econòmics estudiïn i adoptin algunes de les mesures que ja hem implantant en la nostra seu central per a reactivar el país de manera eficient, competitiva i respectuosa amb el medi ambient”, recalca Colonques.

Reactivar el país amb disseny i innovació

La “innovació”, el “creixement” i el “benestar” van marcar l’eix del discurs de Felip VI, qui en la seva intervenció va posar en relleu la creativitat dels Premis Nacionals d’Innovació i Disseny i “l’esperit innovador de la societat valenciana”.

El Rei va definir als premiats com a “persones i companyies que han sabut adaptar-se als canvis” i va posar l’accent principalment que “el disseny i la innovació espanyola són excel·lents cartes de presentació del nostre país, de la nostra creativitat i de la nostra economia a nivell internacional” afegint que els mateixos “són més necessaris que mai per la seva capacitat per a impulsar el nostre creixement econòmic. Si volem fer que el nostre sistema econòmic sigui sostenible, hem de generar productes innovadors, crear patents, fomentar l’exportació” i va incidir en el paper fonamental que juga el disseny i la innovació en la reactivació de l’economia nacional. “S’accentua la necessitat d’incrementar la capacitat innovadora de les nostres empreses. El disseny i la innovació aconsegueixen donar un major valor afegit a les activitats productives i als béns i serveis, dotant-los de més pes en un mercat que continuarà sent molt global i sobretot, cada vegada més competitiu”, va indicar.

El monarca va insistir a destinar més recursos a investigar per a “construir el futur amb bases molt més sòlides” i va animar a “preservar en l’activitat innovadora i a redoblar esforços pensant sempre en el bé comú de la nostra societat”.

Una línia similar a la traçada pel ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, qui va assenyalar la necessitat de reforçar la innovació, el disseny i la ciència per a la reconstrucció del país. “No podem repetir el succeït en l’anterior crisi. Durant aquesta pandèmia s’ha demostrat el valor estratègic de comptar amb centres de ciència i empreses innovadores i dinàmiques que poden aportar solucions immediates i desenvolupaments de curt termini per a atallar els problemes de la salut”. El ministre també va defensar la necessitat de comptar amb un “substrat científic i empresarial dinàmic” per a poder afrontar “els reptes dels problemes sobrevinguts” amb el coneixement com a principal prioritat. “És el coneixement aplicat el que fixa l’activitat industrial, on es produeixen els descobriments i els invents. Serà aquí on estiguin els llocs de treball més qualificats i de millors remuneracions. La producció podrà canviar de lloc, però el desenvolupament i la innovació ben feta perdura”, va matisar.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *