Dissabte, 18 de Maig, 2024  |  
El Consorci del Millars pretén acabar amb la plaga de mosquits i les urraques El Consorci del Millars pretén acabar amb la plaga de mosquits i les urraques

- 9 Abril, 2016 -

Benlloch també anuncia la propera adhesió del Sindicat de Regs a aquesta entitat El Consorci del Millars pretén acabar amb la plaga de mosquits i les urraques

Vila-real Informació

El Consorci del Millars actuarà per a la prevenció de les plagues de mosquits a l’entorn de la desembocadura del riu a través de tractaments larvicides i atenent a les indicacions del Servei Provincial de Plagues. La junta directiva del Consorci, celebrada aquest matí a Vila-real baix la presidència de l’alcalde, José Benlloch, i amb la participació de les alcaldesses d’Almassora, Susanna Nicolau, i Borriana, Maria Josep Safont, a més del diputat provincial Luis Martínez, ha acordat l’adjudicació del contracte de tractament contra els mosquits amb un cost de 8.000 euros. El programa de les VI Jornades del Paisatge Protegit del Millars, que se celebraran el 22 d’abril al Termet, i la pròxima contractació d’un servei de control de garses en el paratge han estat uns altres dels punts abordats en la reunió.

“La Diputació Provincial ha assumit finalment les competències en matèria de prevenció del mosquit tigre, a través del Servei Provincial de Plagues. Nosaltres, els ajuntaments i el consorci, seguim les instruccions que ens fan arribar els tècnics i professionals d’aquest servei per a actuar en els nostres respectius territoris i atallar al màxim l’aparició de mosquits. En el marc d’aquesta coordinació supramunicipal, aquest matí hem adjudicat el contracte a una empresa especialitzada, que serà la que s’encarregue d’actuar allí on els tècnics provincials detecten que poden haver focus de proliferació de mosquit tigre”, detalla Benlloch. Els tractaments autoritzats en l’entorn natural són larvicides, destinats a atacar les larves, que comencen a aparéixer en els mesos d’abril i maig, per a evitar l’aparició posterior de mosquits adults. “Tots els tècnics coincideixen que el 80% de l’eficàcia dels tractaments contra els mosquits està en la prevenció a través de larvicides; a açò se suma la circumstància que, en un paratge natural com és el Millars, els tractaments adulticides, que ataquen el mosquit ja en edat adulta, no estan autoritzats”, puntualitza el president de torn del Consorci, qui ha destacat la importància del contracte adjudicat “per a evitar que aquest estiu torne a produir-se el drama que hem viscut en els últims anys amb aquests insectes”.

D’altra banda, la junta de govern del Consorci del Millars ha abordat també la problemàtica d’un altre tipus de “plagues” que s’han detectat en els últims temps a l’entorn de la desembocadura, principalment les garses. “A diferència del que succeeix, per exemple, amb el senglar, la presència del qual en la zona és conjuntural i vinculada a les èpoques de caça, en el cas de la garsa els tècnics han constatat una sobrepresència d’aquest ocell que s’alimenta de nius i s’ha demostrat que és una autèntica destructora d’espècies d’aus autòctones”, explica Bellonch. Per a evitar la proliferació de garses i els efectes nocius que poden provocar en l’avifauna, així com les molèsties que la seua presència pot provocar entre els veïns del paratge, la junta del Consorci ha acordat encarregar els estudis necessaris i sol·licitar pressupostos per a contractar un servei de control de garses en les zones d’influència del riu Millars.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *