Dijous, 2 de Maig, 2024  |  
Conquistando Escalones llança la campanya ‘El coronavirus no nos vencerá’ que comptarà amb sortejos  Conquistando Escalones llança la campanya ‘El coronavirus no nos vencerá’ que comptarà amb sortejos 

- 17 Abril, 2020 -

La iniciativa pretén recaptar 5.000 euros per a contractar a una persona que durant quatre mesos investigue fàrmacs enfront de la Distròfia Muscular de... Conquistando Escalones llança la campanya ‘El coronavirus no nos vencerá’ que comptarà amb sortejos 

La iniciativa pretén recaptar 5.000 euros per a contractar a una persona durant quatre mesos perquè investigue fàrmacs actius enfront de la Distròfia Muscular de Cintures 1F

Vila-real Informació

L’Associació Conquistando Escalones  ha llançat la campanya de micromecenatge “El Coronavirus no nos vencerá amb l’objectiu de recaptar fons per a les investigacions mèdiques que està sufragant. La campanya estarà activa en la xarxa social Facebook des de hui, 14 d’abril, i fins diumenge que ve 17 de maig, on a més de col·laborar es realitzaren sortejos de regals entre els donants. 

Així, des de l’Associació s’ha volgut buscar una fórmula que, en part, retorne a la societat “tot el que ens aporta sempre, per això, hem optat pel sorteig de diferents premis, en funció de la quantitat donada”, explica el president de Conquistado Escalones, Abrahán Guirao. Es pot donar des de 10 euros fins a 500 euros i entrar en el sorteig de, segons la quantitat donada: samarretes, llibres, cervesa artesana, poal de formatges i vi, una experiència en un balneari amb termes marines, entrades per al Parc Warner de Madrid o una experiència gastronòmica al País Basc amb allotjament i visita a sidrería que inclou tant un tour per totes les instal·lacions, com conéixer l’elaboració i gaudir d’un complet menú. “La donació es pot fer a través de la campanya que s’ha obert en Facebook o bé realitzant un ingrés en el nostre compte amb el concepte ‘Campaña Coronavirus’“, indica Guirao. 

La meta d’aquesta campanya és recaptar, almenys, 5.000 euros dels 10.000 euros necessaris per a contractar a una persona durant quatre mesos perquè “exclusivament es dedique a identificar fàrmacs actius enfront de la Distròfia Muscular de Cintures 1F”, indiquen des de l’Institut Carles III, un dels centres que duen a terme una de les 6 línies d’investigació actualment actives que busquen una cura per a la Distròfia Muscular de Cintures 1 F, la proteiaa mutada de la qual els fa immunes al virus de la SIDA pel que la cura pot servir per a milions de persones afectades per aquesta pandèmia . Resumint molt aquesta tasca, aquesta labor es tradueix en una cerca entre medicaments ja existents en el mercat que puguen servir per a la millora dels pacients que pateixen aquesta malaltia estranya. 

El cap de la Unitat d’inmunopatologia de la SIDA l’Institut Carles III de Madrid, el doctor José Alcamí, ha traslladat que la cerca de nous medicaments enfront de malalties estranyes és una estratègia pràctica i que pot donar resultats a curt termini és el que es denomina ‘reposicionament de fàrmacs’. En aquesta cerca, es parteix de medicaments que ja són comercials i que s’utilitzen per a altres malalties però que podrien servir per a una nova malaltia. Com a exemple, alguns fàrmacs contra altres virus s’han ‘reposicionat’ per a atacar al nou Coronavirus, i això ha permés utilitzar-los ràpidament perquè en ser comerciats han passat les proves de seguretat i toxicitat exigides. “Tenim col·leccions de fàrmacs preparades, en concret la col·lecció Prestwick amb 1.120 medicaments autoritzats i lliures de patent, la Selleck-Pfizer, 85 fàrmacs aprovats però que no van arribar al mercat, i la GreenPharma que són 240 compostos sintètics representatius de compostos naturals. Amb un esforç important podem avaluar-los en els pròxims mesos, si cada compost és un cartutx, tenim 1.445 ‘trets’ sobre la diana de la Transportina 3. Un esforç viable i necessari per a identificar fàrmacs actius enfront de la Distròfia Muscular de Cintures 1F”. 

Alcamí assenyala que “el que hem de fer” és reprendre les línies d’investigació que s’estaven duent a terme perquè “quan el Coronavirus passa, el càncer, les malalties cardiovasculars, la SIDA o les malalties estranyes seguiran ací i hem de continuar treballant sobre elles” al mateix temps que afig “quant més finançament tinguem més ràpid podrem anar i més ràpid podrem trobar una solució per als pacients que pateixen aquesta malaltia”. Així mateix, el doctor ha recordat que, a pesar que la malaltia és estranya té molt en comú amb el VIH i “tot el que aprenem d’aquesta malaltia, tots els fàrmacs que trobem contra aquesta malaltia són potencials medicaments per a una infecció que afecta 40 milions de persones i, a vegades, no reben el tractament apropiat”. 

Aquesta campanya es llança després que l’Associació Conquistando Escalones haja realitzat un pagament de més de 25.000 euros a la Universitat de València perquè continue amb les investigacions. I és que, tal com recordava el president, Abrahán Guirao, encara que la situació de crisi sanitària i econòmica creada per l’expansió de la Covid-19 posa a l’Associació en una posició delicada per a la continuació de les investigacions mèdiques, “cal continuar enginyant-se-les per a aconseguir fons”. 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *