Dissabte, 4 de Maig, 2024  |  
Compromís demana que s’elimine la taxa de reposició d’efectius dels funcionaris Compromís demana que s’elimine la taxa de reposició d’efectius dels funcionaris

- 24 Novembre, 2016 -

Ochando assegura que al País Valencià es perden una mitjana de 1.000 places públiques a l’any Compromís demana que s’elimine la taxa de reposició d’efectius dels funcionaris

Vila-real Informació

El grup municipal de Compromís per Vila-real ha presentat una moció al pròxim Ple ordinari per a reivindicar l’eliminació, per part del Govern estatal, de la taxa de reposició d’efectius en la funció pública, que “també afecta a la ciutat”.

El portaveu de la coalició, Xavier Ochando, al seu torn edil d’Economia, ha explicat que “la conseqüència de les limitacions a l’ocupació pública imposades pel Reial Decret Llei 20/2012 i les successives lleis de pressupostos generals, han fet caure un 87% el nombre de places de treball oferides per les administracions locals valencianes solament en els últims cinc anys”.

Un plantejament polític que “no només ha aconseguit reduir la qualitat i la quantitat de serveis a la ciutadania, sinó que ha generat una gran precarietat”. Per açò, considera que “és necessari fer una crida perquè el Govern d’Espanya promou un canvi urgent en la legislació que permeta cobrir vacants, reduir interinitats i garantir la prestació de serveis de qualitat”.

“És un atemptat als serveis públics”, assenyala, al mateix temps que afirma que “el Govern i el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques haurien de modificar la política de restricció a l’ocupació pública estable i de qualitat que es requereix per a oferir un bon servei, ja que aquesta taxa de reposició està llastrant i precaritzant la funció pública”. I és que, Ochando recorda que tant organitzacions polítiques, com a sindicals i professionals del sector públic han denunciat que des de l’inici oficial de la crisi econòmica actual, “les causes de la qual tenen el seu origen en decisions polítiques contràries a la intervenció pública per a corregir el model productiu, un dels elements afectats ha sigut l’ocupació pública, que només al País Valencià ha significat una reducció de 1.000 llocs de mitjana per any”.

En aquest sentit, posa com a exemple les restriccions polítiques a l’ocupació en les administracions locals del País Valencià, més concretament a la de caràcter permanent, com la de personal laboral indefinit o de funcionaris de carrera, que “tenen conseqüències nefastes” i assenyala que “mentre fins al 2009 es va mantenir un impuls inercial de l’ocupació pública oferida, des de llavors el descens és sistemàtic i cau brutalment l’oferta”. Una reducció que “coincideix amb la primera reducció en el marc de la llei dels Pressupostos Generals de l’Estat de la taxa de reposició d’efectius, restricció a la incorporació de personal que s’ha mantingut i fins i tot endurit fins a l’actualitat”. Així mateix, ressalta “l’ínfim” percentatge de persones amb discapacitat que han pogut accedir a l’ocupació pública.

D’altra banda, l’edil denuncia que “l’Administració local no té capacitat legislativa i la seua autonomia és realment menor que la de la resta de nivells administratius bàsics”, la qual cosa es tradueix, segons Ochando en “una reducció gradual del nivell de convocatòries”. “Solament cal mirar el 2016 per a comprovar que l’oferta és realment inferior que, per exemple, en 2008”, apunta.

El portaveu de Compromís per Vila-real, incideix que “mentre el nivell d’ocupació pública estable en l’Administració local valenciana cau dràsticament sense reposar suficientment els efectius necessaris per a garantir la prestació dels serveis mitjançant ocupació de qualitat, augmenta la temporalitat, la privatització de serveis o, fins i tot, la seua disminució, alguna cosa que no podem acceptar”.

Actualment, només es poden cobrir el 100% de llocs per jubilació en matèries com a seguretat i docència i el 50% de les persones fixes donades de baixa un any abans. “Tots açò genera, a més, un greu problema a l’hora de remunicipalitzar serveis públics com la neteja vial, així com d’edificis o de recollida de la brossa, entre d’altres”, assenyala Ochando, qui assegura que “des de Compromís per Vila-real farem aquesta reivindicació en el Ple, on esperem que la resta de partits amb representació municipal es posicionen a favor, ja que a la nostra ciutat s’han arribat a eliminar en anys anteriors més de 40 places, donant lloc a una situació kafkiana que ens crea grans limitacions a l’hora de treballar”.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *