Dimecres, 15 de Maig, 2024  |  
Arranca la segona setmana d’exàmens a la UNED i la primera acaba amb 629 proves realitzades Arranca la segona setmana d’exàmens a la UNED i la primera acaba amb 629 proves realitzades

- 6 Febrer, 2018 -

Tots els exercicis del centre són corregits en la seu de Madrid, on arriben a través de la valisa virtual Arranca la segona setmana d’exàmens a la UNED i la primera acaba amb 629 proves realitzades

Tots els exercicis del centre són corregits en la seu de Madrid, on arriben a través de la valisa virtual

Vila-real Informació

Comença la segona setmana d’exàmens del primer quadrimestre en el centre associat a la UNED a Vila-real. L’espai universitari celebrarà des d’aquest dilluns fins a divendres que ve 9 de febrer el segon període de proves presencials. Segons les estadístiques de la UNED, en la primera setmana, que va tenir lloc del 22 al 26 de gener es van realitzar un total de 629 avaluacions. 

Per a facilitar l’estudi a l’alumnat del centre s’ha ampliat l’horari de la biblioteca durant aquesta setmana. Aquest espai obrirà en horari de 9:00 a 20:00 fins al divendres.

Exàmens que “viatgen” en valisa virtual
Tots els exàmens del centre associat a la UNED a Vila-real els corregeixen els professors de la seu central de Madrid. Les proves els arriben a través del que es coneix com a valisa virtual.
Aquest sistema consisteix en un innovador projecte de la UNED per a aportar major seguretat i rapidesa en el control de les proves presencials que realitza la nostra Universitat, tres vegades a l’any, al febrer, juny i setembre.

El sistema de la Valisa Virtual permet, previ registre de l’estudiant en arribar a l’aula, el lliurament personalitzat del seu examen. L’alumne en accedir a l’aula lliura a un membre del tribunal d’exàmens o del personal de suport el seu carnet de la UNED o en defecte d’açò, el seu DNI per a identificar-se. El membre del tribunal utilitza un lector òptic per a escanejar el codi de barres del carnet de la UNED de l’estudiant o introdueix en el lector de targetes el DNI electrònic. Per als estudiants que no disposen de DNI electrònic s’introdueix manualment el nombre del seu DNI.

Les dades de l’alumne es processen i el sistema informàtic genera, de forma automàtica, un document que inclou les preguntes, el temps que té per a contestar-les i unes coordenades alfanumèriques que li indiquen el lloc que va a ocupar en la sala. Així com el material que puga usar per a la realització de la prova: calculadora, programa de l’assignatura, etc.

Una vegada finalitzat l’examen, l’alumne lliura les seues respostes al tribunal, i aquest les escaneja, de manera que es genera una còpia de seguretat de totes i cadascuna de les fulles lliurades. La qual cosa, a més d’agilitzar el procés de correcció, és una garantia extra davant extraviaments o deterioraments, i permet a l’estudiant guardar còpia del seu examen per si creguera convenient reclamar la seua nota. Passats dos dies de la finalització de la setmana d’exàmens, l’estudiant, prèvia autenticació en el portal UNED, pot accedir i visualitzar totes les respostes que ha lliurat.

Per la seua banda, el professor pot ja corregir en pantalla l’examen, sense haver d’esperar al fet que tornen físicament a la Seu central les fulles a paper que contenen la prova realitzada per l’estudiant. Més enllà d’aquest sistema, s’ha desenvolupat un programa de qualificacions que permet la correcció automàtica dels exàmens de tipus test, la qual cosa suposa un valor afegit en velocitat i sostenibilitat al procés d’avaluació i qualificació, doncs estalvia els temps de demora. També s’usa un altre programa de correcció d’exàmens per a aquells que no són tipus test i que permeten que l’estudiant puga veure les correccions que l’equip docent fa en el seu examen si ho considera oportú.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *