Dissabte, 27 d'Abril, 2024  |  

- 15 Febrer, 2023 -

Benlloch participa aquests dies en el Winter Urban Camp, organitzat per Tech Friendly a Madrid

L’alcalde, que participa aquesta setmana en el Winter Urban Camp a Madrid, ha afirmat que s’involucrarà personalment en els projectes europeus en cas de tornar a exir elegit com a alcalde

Vila-real Informació

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, participa aquests dies en el Winter Urban Camp, organitzat per Tech Friendly a Madrid per a aprofundir en l’aplicació de l’Agenda Urbana i la transformació de les ciutats cap a models més sostenibles i resilients. La participació en el seminari forma part del compromís de l’alcalde per impulsar la gestió de projectes europeus i aprofitar les oportunitats de finançament que s’obrin amb els fons europeus. Compromís que ja s’ha materialitzat amb la creació de la primera Oficina de gestió de fons europeus de l’Ajuntament a finals de 2022 i que continuarà amb la implicació directa del primer edil en la gestió dels projectes per a integrar de manera transversal a totes les regidories i a la societat.

“Després de molt d’esforç, hem aconseguit crear per primera vegada una estructura per a poder aprofitar al màxim l’oportunitat que ens ofereix Europa perquè aquesta nova Vila-real del segle XXI que, entre tots estem dissenyant, puga continuar avançant”, assenyala Benlloch. “L’aposta és tal”, agrega, “que la pròxima legislatura, si els ciutadans tornen a confiar en mi, els projectes europeus dependran directament de l’Alcaldia, assumint jo mateix el repte directament per a implicar a totes les regidories i departaments municipals i a tota la societat”.

Mostra d’aquest compromís és també la participació directa de Benlloch en les jornades del Winter Urban Camp, acompanyant a la delegació vila-realenca, formada pels dos tècnics inscrits a l’Oficina de gestió de projectes europeus, Andoni Aldana i Roger Miralles, incorporats recentment a la plantilla en el marc del programa ERTEFE del Consell de Ximo Puig, precisament per a afavorir la captació d’ajudes procedents d’Europa, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat amb els fons Next Generation de la UE. Per a aquest programa, que compta amb un pressupost de 73.899 euros, el govern municipal ha aconseguit una subvenció del servei Labora de la Generalitat de 61.901 euros. Al costat dels tècnics de l’Oficina de gestió de projectes europeus, forma part també de la delegació la cap de gabinet d’Alcaldia, Edurne Zubiria, i Darío Nieto, un dels coordinadors del procés participatiu de l’Agenda Urbana de Vila-real, juntament amb l’arquitecta Marina García Broch.

L’Agenda Urbana de Vila-real, aprovada el 12 de setembre de 2022 amb un consens històric del 95% i la sola abstenció de Vox, ha plasmat el seu pla d’acció en 68 projectes estratègics per a la nova Vila-real del segle XXI, acordats amb àmplia concertació social a través dels 34 tallers en els quals van participar 259 persones. Procés per al qual l’Ajuntament de Vila-real va aconseguir el finançament europeu, amb una subvenció de 200.000 euros. 

“La nova Vila-real del segle XXI, solidària, inclusiva, d’oportunitats, sostenible i innovadora (sí o sí), ha de mirar als fons europeus per a eixa necessària transformació en la qual estem treballant i que consolidarà el pas de poble a ciutat amb cor de poble. Tots els projectes que decidim per a eixa nova Vila-real del segle XXI en l’Agenda Urbana poden tindre importants ajudes de la Unió Europea. Per a aconseguir que Vila-real continue avançant i afrontant els reptes del segle XXI hem de treballar i molt, perquè hem partit de zero perquè res s’havia fet a la nostra ciutat en matèria de projectes europeus mai; 16 anys de governs del PP perduts”, argumenta Benlloch, qui recorda alguns dels projectes inclosos en aquest pla d’acció per a la nova Vila-real del segle XXI, que l’alcalde assenta sobre pilars com la creació d’un clúster sociosanitari a l’entorn de l’Hospital Universitari de la Plana, el nou Madrigal del segle XXI, el soterrament de la via, l’estació logística per a la ceràmica, el nou Estadi de la Ceràmica, el nou PAI industrial del clúster de la innovació ceràmica o el projecte Vila-real Connexió Millars per a la creació d’un segon Termet en la zona de Santa Quiteria. “Som la ciutat més xicoteta d’Espanya d’entre les grans. Però, com el nostre equip de futbol, sempre endavant, sí o sí, també a Europa”, conclou.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *