Divendres, 26 d'Abril, 2024  |
El Villarreal va arrasar a Praga i és equip de les semifinals de la Europa League El Villarreal va arrasar a Praga i és equip de les semifinals de la Europa League

- 14 Abril, 2016 -

Castillejo, Bruno i Bakambu per partida doble, van ser els autors dels gols que van donar l'eliminatoria El Villarreal va arrasar a Praga i és equip de les semifinals de la Europa League

El Villarreal va arrasar com el cavall d’Àtila. L’equip de Marcelino García Toral es va classificar per a les semifinals de l’Europa League després de golejar al Sparta de Praga en terres txeques. Es va veure la versió més efectiva de el ‘Submarí’ groc, que en el primer temps va deixar sentenciat el partit i aconsegueix passar a la penúltima ronda, amb el 0-3 que va campejar en el marcador. Per tercera vegada en la seua història, el club que presideix Fernando Roig arriba a hores d’ara de la segona competició europea.

Aquest divendres tindrà lloc el sorteig d’aquestes semifinals. En el bombo estarà tres pesos pesats del futbol europeu. És el cas del Liverpool, que es va desfer del Borussia Dormuntd el Shakthar Donetsk que va fer el propi amb el Braga, i falta per decidir-se el Sevilla-Athletic (1-2) que està destinat als penals. Tots els rivals són molt complicats arribats a aquesta altura de la competició en l’Europa League.

Sparta Vila-real

Castillejo anota el segon gol

El guió va canviar als cinc minuts. S’esperava una eixida en tromba dels locals, posant cèrcol sobre la porteria de *Areola, però el matiner gol groc va canviar el guió. Sí, als cinc minuts va marcar el que sempre sol marcar en les últimes setmanes: el franc-congolés Cedric Bakambú. Primera arribada, primer gol. Extraordinària passada de Manu Trigueros per a l’atacant groc que va encarar al porter Bicik i de tir ajustat al pal esquerre va colar el cuir al fons de les malles.

Un respir per al Villarreal, que tampoc es podia fiar gens ni mica. Amb el 0-1 el Sparta de Praga es va bolcar. Va tocar i va tocar davant un ‘Submarí’ ben posicionat i deixant escassos espais perquè els locals li pogueren fer mal a Areola. Valga dir que l’única rematada (no entre els tres pals) perillós va arribar en el minut 39 amb un tir de Krejic a centre de Konaté des del carril dret.

Sparta

Trigueros va estar molt encertat

Però ningú anava a imaginar que el tram final del encontre, en la seua primera part, anava a ser més productiva. En el minut 42 el malagueny Samu Castillejo va fer el 0-2. Centre de Deni Suárez des del carril dret, la pilota rebutjada per la defensa li va arribar en el semicercle de l’àrea a Castillejo, que va parar amb el pit i en deixar-la va volear al fons de les malles. Sense temps d’assaborir aquest gol, una passada de cantonada del propi Samu Castillejo ho va cabotejar a li xarxa el capità Bruno Soriano, després de rebutjar en el central Lafata. Era el 0-3. La sentència. El passaport per a les semifinals de l’Europa League.

Amb un Villarreal contundent va acabar el primer temps, i amb un ‘Submarí’ llançat va arrancar el segon acte. Als tres minuts un servei de Denis Suárez va acabar amb el segon gol de Bakambú, per a situar un clamoròs 0-4 en el marcador. Amb este gol van arribar els canvis. L’equip de Marcelino va perdre una mica de manxa, encara que el *Sparta de Praga es va llançar tomba a oberta a la recerca del miracle.

Van reaccionar els txecs. Dos gols van posar el 2-4 en el marcador. Els feien falta quatre més per a remuntar l’eliminatòria. Impossible. Almenys li van posar salsa a una eliminatòria massa decantada a favor del conjunt de la Plana Baixa.