Divendres, 26 d'Abril, 2024  |
El Villarreal estarà per quinta temporada seguida a Europa El Villarreal estarà per quinta temporada seguida a Europa

- 12 Maig, 2018 -

Un gol de Cherysev a l'últim segon va certificar la plaça que dóna accés a la competició continental (2-4) El Villarreal estarà per quinta temporada seguida a Europa

Tota una oda al futbol. El Villarreal va treure a la llum la seua millor versió a Riazor per superar el RC Deportivo de la Corunya (2-4) i certificar, almenys, la sisena posició, que permet als grocs disputar el pròxim curs, i per cinquena vegada consecutiva, la UEFA Europa League. Els gols de Samu Castillejo (2), Manu Trigueros i Denis Cheryshev van donar el triomf al Submarí en una xoc on la màgia la va posar Fornals, que, amb les seues dues assistències davant el Dépor, suma 12 i iguala Messi com a màxim exponent de LaLiga en aquesta faceta.

Un inici fulgurant. El Villarreal va imposar un ritme frenètic des dels primers compassos del partit, fent-se amb la pilota i embotellant al Deportivo en el seu propi camp. El gol del Submarí no es va fer esperar. A la primera jugada del xoc, una fabulosa acció individual de Samu Castillejo va posar al Villarreal per davant en el marcador. Partint des del costat dret, el ’10’ groc es va desfer de Luisinho i va perforar, amb un potent xut, l’escaire dret de la meta defensada per Rubén. El partit es va posar de cara per al Villarreal CF.

Al minut 3, el conjunt de Javi Calleja va tornar a portar el perill a la porteria local. Un omnipresent Samu Castillejo va robar en camp contrari i va iniciar un perillós contraatac. L’extrem groc, després d’una breu conducció, va cedir per Bacca, el xut creuat va marxar fregant el pal esquerre de la porteria deportivista.

Poc després, el Deportivo va obligar a emprar-se a un providencial Sergio Asenjo. El porter de Palència va salvar al Submarí, fent gala de les seues excel·lents reflexos per aturar un potent cop de cap de Borja Valle.

Transcorregut el primer quart d’hora, l’encontre va començar a ser una cercavila. Tots dos equips buscaven, sense cap complex, l’arc rival. El Deportivo va avançar línies i va començar a disputar-li l’esfèric al Submarí. En pocs minuts, Asenjo va tornar a erigir-se en protagonista en desviar una impetuosa volea de Lucas. Immediatament després, Fornals va provar sort amb un xut llunyà que es va estavellar a les manyoples de Rubén.

La pressió exercida per la segona línia de futbolistes grocs posava en dificultats la sortida de pilota dels locals. Complerta la mitja hora, Trigueros va recuperar l’esfèrica a l’altura de tres quarts i va iniciar el contraatac. El de Talavera va obrir al flanc esquerre per Fornals. Amb l’esfèric en la seua possessió, el ‘8’ groguet va demostrar per què és un dels millors assistents del campionat, posant una centrada mesurada al capdavant de Trigueros, que amb un col·locat rematada anotava el segon gol.

A la vora del descans, el mag castellonenc, Pablo Fornals, es va treure del barret de copa un impressionant pilota a l’esquena de la defensa blanc i blau. La seua excel·lent assistència va connectar amb Samu Castillejo, que després de sortejar al porter, va anotar a plaer el tercer de la vesprada.

A la segona meitat, el Villarreal, tot i administrar una renda favorable de tres gols, no va baixar la intensitat. A la tornada dels vestidors, Raba va poder materialitzar la quarta diana. Al minut 60, Borja Valle va retallar distàncies, empenyent a la xarxa una pilota prolongat a la eixida d’un servei de córner. A la vora del final, el Deportivo va sorprendre els grocs i va anotar el segon gol per mediació de Borja Vall. Lluny de patir, el Villarreal va avassallar al conjunt local durant el temps afegit, trobant en les botes de Cheryshev l’últim i definitiu gol del partit. El Villarreal torna a ser equip europeu. ¡Endavant!

RC Deportivo: Rubén; Juanfran (Mujaid, m. 74), Albentosa, Navarro, Luisinho; Guilherme (Bakkali, m. 45), Krohn-Delhi, Fede Valverde (Mosquera, m. 66), Borja Valle; Adrián i Lucas.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Rodrigo, Trigueros (Javi Fuego, m. 86), Castillejo (Cheryshev, m. 72), Raba (Sansone, m. 60), Fornals; i Bacca.

Gols: 0-1. Min. 1: S. Castillejo. 0-2. Min. 30: Trigueros. 0-3. Min. 44: S. Castillejo. 1-3. Min. 58: Borja Valle. 2-3. Min. 87: B. Valle. 2-4. Min. 91: Cheryshev.

Àrbitre: Hernández Hernández (Comité Canari). Va amonestar als locals Guilheme, Borja Valle i Albentosa.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 37 de LaLiga entre RC Deportivo i Villarreal CF disputat a l’Estadi de Riazor davant 12.885 espectadors.