dimecres, 23 de gener, 2019  |  
Màgia x ací i els actes per les festes fundacionals centren Cultiva’t aquest trimestre Màgia x ací i els actes per les festes fundacionals centren Cultiva’t aquest trimestre

- 11 gener, 2018 -

L’agenda cultural reserva espai per a una Mostra Internacional de Cinema Educatiu, òpera i una nova edició del TEST Màgia x ací i els actes per les festes fundacionals centren Cultiva’t aquest trimestre

L’agenda cultural reserva espai per a una Mostra Internacional de Cinema Educatiu, òpera i per a una nova edició de la Mostra d’Art i Creativitat TEST. També destaca l’exposició ‘Les nostres orquídies’, amb motiu de l’Any de les Orquídies, la mostra ‘Joyería tradicional, Quant a teatre, ‘Vives’, per a alumnes d’institut i  l’obra ‘Carinyo’, el lliurament dels premis Certamen Literari Ciutat de Vila-real 2017 i l‘homenatge a la reina i dames 2017

Vila-real Informació

La programació de la Regidoria de Cultura per al primer trimestre de l’any arriba carregada de novetats en àmbits com l’art, la música i el teatre, amb obres per a tota la família i comptarà amb un esdeveniment d’excepció al març, com és la 11a edició del Festival de Màgia de Vila-real Màgia x ací.

poliedricaCultiva’t comença amb l’obertura de l’exposició ‘Norman Bethune. La huella solidaria’, que es pot visitar a la Casa de Polo fins al 21 de gener, i amb ‘POLIÈDRICA. Poètiques convergents’, que estarà a El Convent fins al 25 de febrer. ‘L’art de la labor de retales’ obrirà les seues portes del 2 a l’11 de febrer a la Casa de l’Oli i del 23 de març a l’1 d’abril ocuparà el mateix espai l’’Expocol·lecció Manel Channel’. També es podran visitar les aquarel·les de Martínez Sabater del 15 al 25 de febrer al mateix lloc, amb motiu de les festes fundacionals, i la Casa de Polo acollirà la mostra de ‘Joieria tradicional al Museu de Belles Arts de Castelló’, del 15 de febrer al 15 d’abril. A aquestes mostres se suma l’exposició ‘Les nostres orquídies’, amb motiu de l’Any de les Orquídies, que estarà oberta al públic del 2 al 18 de març a la Casa de l’Oli.

En el terreny musical, en les pròximes setmanes s’espera l’actuació de Gimeno&Solsona 4 Hands piano duo, així com de Frankonstin i Culebra, a més de l’espectacle multidisciplinari que acollirà Els XIII sota el títol ‘Veu la Música, Sent el Color’, de Somtresons+A. El Memorial Iván Melchor Algarra torna amb el VI Certamen Benèfic Sons i Estampes de la Passió de Jesús, el 27 de gener i el cicle Auditiva comptarà amb Vor i Gaura Devi el 3 de febrer i amb Juanita_E i Ànteros el 3 de març. La programació musical es completa amb l’espectacle ‘Músiques d’Amèrica’, el 4 de març; ‘Mia – òpera en tres actes’, el 10 de març; el tradicional concert de primavera de la Unió Musical la Lira, l’11 de març i, al llarg del trimestre, en diferents sessions, amb les audicions acadèmiques dels alumnes del Conservatori Mestre Goterris.

Quant a teatre, la programació arriba amb ‘Vives’, per a alumnes d’institut, el 30 de gener, així com amb l’obra ‘Carinyo’, el 3 de febrer; ‘La terra dels babaus’, per a tota la família, el diumenge 4; ‘Pels pèls’, el 10 de febrer, dins de l’Abonament, i ‘Puro de Oliva’, el diumenge 11. A la llista de representacions se suma ‘Odisseu’, el dissabte 17 de febrer, ‘Crim i teló’, el 24 del mateix mes dins de l’Abonament; De ‘Sukei a Naima’, el 3 de març, dins de l’Abonament; ‘La família García’, el 4 de març, dins d’Escena Familiar, i ‘De les més belles les més Bellotes’, el 17 de març, a l’Abonament. A més, arriben a Vila-real els espectacles per a escolars ‘Metàl·lics’, l’1 de març; el titulat ‘Cómo están ustedes…? La Magia del Circo’, els dies 27 i 28 de febrer, i ‘El carro del sol’, que es representarà el 20 de març, als quals se sumarà ‘Flamencianes’, el 18 de març.

test vila-realLes ‘III Jornades Poètiques Temps de Poesia’ tornen al 19 de gener i 16 de febrer i la Revista parlada ‘Camino’ tindrà una nova edició el 25 de febrer. Així mateix, per primera vegada Vila-real acollirà la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), el 12 de febrer. El mateix mes, l’agenda comptarà amb altres actes com els XVIII Premis Poble, el dia 9; el lliurament dels premis Certamen Literari Ciutat de Vila-real 2017, el 16, o la presentació de la novel·la ‘Les llàgrimes d’Orfeu’, de Vicens Pallarés, el 23.

Entre els actes específics amb motiu de l’aniversari de la fundació de la ciutat, destaquen l’homenatge al rei, al jardí de Jaume I, els Premis 20 de febrer i l‘homenatge a la reina i dames 2017, que es realitzaran el 18 de febrer.

Finalment, cal destacar la celebració de l’11a edició del festival Màgia x ací, del 23 al 25 de març, que comptarà amb actuacions al carrer i amb les gales Internacional i Familiar. El mateix mes donarà inici la Mostra d’Art i Creativitat TEST 2018, a El Convent, Espai d’art, que se celebrarà del 10 de març al 29 d’abril.

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *