dimecres, 23 de gener, 2019  |  

- 31 desembre, 2017 -

Elies Casalta. Secretari d’Acció Electoral i Implantació del Bloc a Vila-real “Lladre vell, tots com ell”, resa el savi refrany valencià (l’equivalent al castellà...

Elies Casalta. Secretari d’Acció Electoral i Implantació del Bloc a Vila-real

“Lladre vell, tots com ell”, resa el savi refrany valencià (l’equivalent al castellà és “Se cree el ladrón que todos son de su condición”). I això és el que fan els representants del partit Ciutadans: manipulen la història, la reinventen i la retoquen com els convé i com els plau… i després acusen els altres de tergiversadors. La darrera bestiesa la protagonitzà una regidora de Ciutadans-Vila-real (la Plana Baixa), en la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Vila-real del passat dia 18 de desembre. Ciutadans afirmà que Jaume I “nació en Monzón, en Huesca”. 

Doncs no, senyors de Ciutadans, Jaume I va nàixer a Montpeller, ciutat al sud de França, que pertanyia en temps del nostre sobirà al senyoriu de Montpeller. És un fet documentat en la crònica del rei titulada ‘Llibre dels fets’. Només cal llegir-lo.

Però esta volta són els docents els que paguen els plats trencats. En el context polític actual, mestres i professors esdevenen les aus de presa més suculentes dels caçadors rabiosos. Ciutadans menysprea el seu bon treball diari, la seua vocació i dedicació als nostres fills, l’experiència que acabalen en el decurs dels anys i el bagatge cultural que els concedix la carrera de Magisteri i els cursets de formació permanent.

Ciutadans s’hi acarnissa descaradament culpant-los d’un adoctrinament quimèric i pancatalanista. Escoles i instituts són el punt de mira cap a on apunta l’arma mortal dels farsaires aprofitosos. Les aules s’han tornat en el blanc de la diana a on cal clavar els dards enverinats dels demagogs sense escrúpols. 

Tots recordem amb afecte aquells mestres d’escola que ens ensenyaven les abeceroles en la tendra infantesa, que ens conhortaven quan la mare ens deixava a la porta del col·legi, que ens guarien els arraps… Tots recordem amb respecte aquells professors d’institut que ens guiaven pel bon camí en l’adolescència rebel, que ens aclarien els dubtes i ens repetien les explicacions pacientment fins que enteníem la lliçó…

Doncs bé, aquelles bellíssimes persones de la nit al matí han mutat en monstres manipuladors. Deu ser que han descobert la poció del doctor Jekyll que permet el desdoblament de la personalitat. Imaginem els claustres de docents aplegats en un laboratori en una nit de lluna plena bevent-se eixa poció i transformant-se en Místers Hydes, bojos i deformats i capaços de cometre els crims més horribles.

Darrere de tota eixa retòrica de mala bava hi ha, en realitat, l’afany d’aconseguir adeptes explotant un sentiment patriòtic que ratlla el fanatisme. Per a fomentar eixe sentiment patriòtic cal inventar-se enemics, encara que els espectres formen part de la pròpia nació. No cal dir-ho, els enemics són els catalans i, de retruc, els mestres i professors, que, només pel fet de tindre el diploma de Mestre en Valencià i treballar per la normalització del valencià, dret reconegut a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia Valencià, esdevenen pancatalanistes endimoniats.

Ciutadans no té cap altre argument fora de la seua visió particular d’unitat de l’Estat. Els seus mandataris no dediquen ni un segon a parlar sobre els problemes que veritablement afecten i preocupen la societat que pretenen governar. Ni l’atur, ni les pensions, ni la sanitat, ni la seguretat vial apareixen en les seues manifestacions públiques. 

Per a Ciutadans, l’amenaça del pancatalanisme fantasmagòric que plana sobre els valencians s’encarna en els treballadores de l’ensenyança. A ells cal castigar-los, judicar-los, multar-los, denunciar-los, difamar-los i amenaçar-los en les xarxes socials i els mitjans de comunicació. “Hay que machacar a los profesores”, escrivia un il·luminat en Twitter.

El fet de penjar un mapa de l’abast de la nostra llengua, de celebrar el 9 d’Octubre, de posar un vídeo sobre la biografia de Jaume I el Conqueridor, de convidar a l’institut un grup de música que canta en la nostra llengua o fer campanya per a la promoció del coneixement i ús del valencià són considerats crims d’alta traïció.

Si les coses seguixen així, que es preparen els cuiners i els cambrers dels restaurats, ja que el dia que oferiran crema catalana de postres els acusaran també d’adoctrinament.

Des de Compromís donem suport a la comunitat docent, ja que considerem que l’ensenyança és la base de les societats civilitzades. Nosaltres sí que confiem en el seu treball constant i pacient i en la seua pràctica magistral. Mestres i professors s’esforcen dia rere dia perquè els nostres fills aprenguen coneixements curriculars i es formen com a persones amb valors ètics i morals, que al cap i a la fi és el que realment unix les persones per damunt de banderes i consignes.

 

Google+
Whatsapp Telegram

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *