divendres, 26 de abril, 2019  |  

- 12 novembre, 2018 -

La Fundació José Soriano presenta l'obra el dia 14 en Destaca que recull esbossos i arts finals de Canós Cotolí en els setanta per...

La Fundació José Soriano presenta l’obra el 14 de novembre a les a les 19.15 hores en la fira Destaca

Vila-real Informació

La Fundació José Soriano presenta dimecres que ve 14 de novembre a les 19.15 hores en el Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real i en el marc de la fira Destaca el llibre ‘La ceràmica i els seus primers dissenys industrials’. L’exemplar, editat per Vila-real Comunicació i Disseny, narra d’una forma senzilla i amena la història, evolució, innovació i disseny en un dels pilars més importants de l’economia local.

El pròleg és a càrrec de Jaume Coll Conesa, director del Museu Nacional de Ceràmica ‘González Martí’ de València. A més, el llibre compta amb la participació de Juan Carda Castelló, Catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat Jaume I i director de Destaca, qui aprofundeix en els processos de fabricació del sector i compta amb el testimoniatge de quatre dels tècnics que més han contribuït en l’evolució del sector.
Així mateix, el llibre s’endinsa en la història de la indústria ceràmica en la ciutat i, finalment, aborda la importància del disseny a través del testimoniatge inèdit a l’artista i dissenyador vila-realenc Pascual Canós Cotolí, pioner en la incorporació del tramat litogràfic en la serigrafia. De les seues paraules i al llarg de tot el llibre, ‘La ceràmica i els seus primers dissenys industrials’ mostra la importància de la figura de José Soriano Ramos en el desenvolupament de la indústria fins al que coneixem avui dia. Finalment, el llibre arreplega una sèrie d’esbossos i arts finals realitzats per Canós Cotolí en la dècada dels setanta per a la signatura Zirconio.

En la taula de presentació estarà Juanjo Clement, director de Vila-real Comunicació i Disseny; Pascual Canós Cotolí, Juan Carda, Gracia Segarra, membre de la Fundació José Soriano i l’alcalde de la ciutat, José Benlloch.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *