dijous, 23 de maig, 2019  |  
El cementeri de Vila-real comptarà amb deu nous panteons verticals a partir del pròxim any El cementeri de Vila-real comptarà amb deu nous panteons verticals a partir del pròxim any

- 28 octubre, 2016 -

Royo destaca que els veïns segueixen la tradició local i apostes més per els "soterraments" El cementeri de Vila-real comptarà amb deu nous panteons verticals a partir del pròxim any

R.M/Vila-real Informació

S’acosta el Dia de Tots Sants, i també una de les jornades que més visites rep el cementeri municipal de Vila-real.

Per açò, l’edil d’aquesta àrea, Rosario Royo, ha volgut comparèixer per a explicar algunes de les actuacions que s’estan realitzant en la instal·lació, així com futures accions, i el dispositiu especial per al pròxim 1 de novembre.

Royo ha volgut explicar que l’equip de govern del PP tenia el “cementeri abandonat” i “amb la necessitat de ser reformat”. Així doncs, assegura que des de que es va canviar el govern en 2009  “s’han generat nous nínxols i panteons verticals” després d’una inversió de 300.000 euros anuals.

IMG_7022En l’actualitat, el cementeri de Vila-real necessita de “major espai”, però encara pot tenir “viabilitat durant els pròxims quatre anys”. De moment són uns 630 nous nínxols els que s’han construït, que se sumen als quals encara estan lliures, o reservats, però que el consistori té la potestat de “utilitzar” si fóra necessari.

Així doncs, l’edil socialista explica que en els pròxims pressupostos, l’Ajuntament farà una inversió de 300.000 euros, amb l’objectiu de millorar les files que estan “més deteriorades”. A més, part d’aquesta dotació podria destinar-se a cuidar l’entorn, com es tracta del pàrquing, que també precisa d’una actuació, però “a la llarga”.

A més, Royo ha volgut subratllar que d’aquest pressupost, també constarà la construcció de deu panteons verticals més. En el que als columbaris respecta, l’edil assegura que “de moment hi ha de sobres i no es preveu una actuació a curt termini”.

Royo, ha destacat per sobre de tot que el cementeri es trobe prop de la ciutat, així com “la seua accessibilitat”, i que amb aquestes actuacions, es podran salvar els pròxims quatre anys.

Possibilitat d’un crematori comarcal

La regidor encarregada del cementeri també ha deixat caure la possibilitat que Vila-real puga arribar a disposar d’un crematori comarcal, tant per a donar servei a la localitat, com “als municipis més propers”, després que el Papa Francisco haja dictat que el cementeri és el lloc “més idoni on puguen descansar les cendres”. Açò sí, Royo avisa que es tracta d’una idea de “llarg termini”.

Més soterraments que cremacions

Vila-real registra una mitjana anual de 400 soterraments aproximadament, que en el seu total, un xicotet tant per cent aposta per la cremació. “Els joves estan canviant la tendència” però “som un poble amb molta tradició d’enterrament” explica Royo.

Dispositiu especial per a Tots Sants

La Jornada de Tots Els Sants és un dia molt especial a Vila-real. Els actes començaran amb la missa que organitzen Els Rosarieres en el propi cementeri, un acte que serà emès per la televisió local.
A més, el consistori posarà a la disposició dels veïns un autobús perquè es puguen desplaçar al cementeri municipal des del centre de la localitat.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *