Dijous, 18 d'Abril, 2024  |
El Villarreal respira a San Sebastián amb un gol de Castillejo a l’últim sospir que el consolida en places europees (0-1) El Villarreal respira a San Sebastián amb un gol de Castillejo a l’últim sospir que el consolida en places europees (0-1)

- 19 Febrer, 2017 -

El Villarreal, després del colp a l’Europa League, va recuperar el somriure en Anoeta amb una victòria clau davant un rival directe, la Real... El Villarreal respira a San Sebastián amb un gol de Castillejo a l’últim sospir que el consolida en places europees (0-1)

El Villarreal, després del colp a l’Europa League, va recuperar el somriure en Anoeta amb una victòria clau davant un rival directe, la Real Sociedad, gràcies a un gol de Samu Castillejo en el descompte (0-1). Els grocs, que van anar de menys a més, van mantenir la sang freda i, quan ja s’havia complit el temps reglamentari, van anotar l’únic tant del partit després d’una gran cavalcada de Jaume Costa per la banda a la qual Castillejo va posar el fermall.

Amb el triomf, el Submarí es manté en la baralla per la posicions d’Europa League, posa distància pel mig amb els seus perseguidors i es mantenen prop de la zona que dóna dret a disputar la Lliga de Campions.

Va ser una primera part de domini dels locals. El Submarí, un poc nerviós en els primers minuts, va anar assentant-se sobre el terreny de joc a poc a poc, tancant les seues línies i impedint que la Real Sociedad, propietària de la pilota en els primers 45 minuts, disposara d’oportunitats clares.

Els donostiarres tractaven de trobar un buit en les línies dels grocs que, malgrat no disposar del domini, es van tancar a la perfecció. A excepció d’una dura rematada de cap de Raúl Navas en el minut 1, els blanc-í-blaus quasi no van aconseguir penetrar en l’àrea del conjunt entrenat per Fran Escribá.

La segona part, encara que va començar amb la mateixa tònica, va anar completament diferent. Escribá va moure la banqueta i va donar entrada a Rodrigo per a tractar de recuperar el control sobre el centre del camp. Els donostiarres van començar tenint la pilota, però el Submarí donava símptomes de millorança a cada minut.

En el 51, Bakambu va aprofitar un error de Rulli en l’àrea i va estar prop de fer el primer, però els locals seguien mantenint el control del partit. En el 75 va arribar l’oportunitat més clara per als grocs. Després d’un aldarull en l’àrea, el Villarreal va arribar a disparar tres vegades en l’àrea, amb tir de cap de Bruno al pal inclòs, però la pilota finalment va ser buidada per la saga donostiarra.

A poc més de deu minuts per al final, el tècnic va donar entrada a Samu Castillejo. I el malagueny va obrar el miracle. Ja en el descompte, Jaume Costa va encarar la línia de fons i, amb un preciós centre, assistia a l’andalús, que batia a Rulli en la vora de l’àrea xicoteta arribant des de la segona línia. El Submarí, després d’una setmana difícil, torna a somriure.

Real Sociedad de Futbol: Rulli; Odriozola (Concha, m. 78), Raúl Navas, Iñigo Martínez, Yuri; illarra, Xabi Prieto (Sergio Canales, m. 71); Zurutuza; Vela, Oyarzábal i Juanmi (Jon Bautista, m. 65).

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Musacchio, Álvaro, Jaume Costa; Bruno, Trigueros (Rodrigo, m. 46), Jonathan Dos Santos (Sansone, m. 67), Cheryshev (Samu Castillejo, m. 78); Adrián i Bakambu.

Gol: 0-1. Min. 89: Samu Castillejo.

Àrbitre: Alejandro José Hernández Hernández (Comitè de Las Palmas). Va amonestar a Xabi Prieto (m. 55) i Raúl Navas (m. 89) per part de la Real Sociedad i a Cheryshev (m. 28), Mario (m. 49), Rodrigo (m. 69) i Bruno (m. 69) per part del Villarreal.