Dissabte, 20 d'Abril, 2024  |
Un gol de Samu Chukwueze saca al Villarreal del descens després de derrotar al Girona en Montilivi (0-1) Un gol de Samu Chukwueze saca al Villarreal del descens després de derrotar al Girona en Montilivi (0-1)

- 14 Abril, 2019 -

El Villarreal va sumar una valuosíssima victòria en Montilivi (0-1). El conjunt de Javi Calleja es va imposar davant el Girona FC i va... Un gol de Samu Chukwueze saca al Villarreal del descens després de derrotar al Girona en Montilivi (0-1)

Vidres-banner-de-256X256Vila-real Informació

El Villarreal va sumar una valuosíssima victòria en Montilivi (0-1). El conjunt de Javi Calleja es va imposar davant el Girona FC i va aconseguir tres importants punts que ho trauen de la zona de descens. Els grocs van ser sòlids arrere i contundents en la parcel·la ofensiva. El gol de la victòria el va anotar Samu Chukwueze en els primers minuts del partit. Ara cal canviar el xip. El dijous tocarà visita al Valènca a l’Europa League.

En Montilivi, el Submarí tornava a trobar-se amb una oportunitat propícia d’eixir del descens i obtindre avantatge sobre els seus rivals directes, que no van collir resultats positius en les seues trobades de la jornada 32.

Javi Calleja va introduir quatre canvis en l’onze inicial, respecte a la trobada europea davant el València. Sergio Asenjo va tornar a l’arc groc i Funes Mori, al centre de la saga, mentre que en el front d’atac es van instal·lar els ariets Carlos Bacca i Toko Ekambi. En el perfil esquerre de la defensa tornava a destacar una vesprada més la presència del ja consolidat futbolista del Villarreal B, Xavi Quintillà.

El Submarí va signar una magnífica arrencada de partit. acabat d’iniciar el xoc, Samu Chukwueze va comptar amb la primera ocasió de la vesprada. Després d’una bona combinació entre Bacca i Forals, el castellonenc va obrir al perfil dret on va rebre l’extrem nigerià que, després d’un revers en l’àrea, va llançar un tret creuat que va detindre Bono.

En el minut 6, el Villarreal va tornar a la càrrega. Samu Chukwueze va emmudir Montilivi amb un gran gol al contraatac. L’atacant nigerià va superar a Bono amb una gran definició, aprofitant així una fabulosa assistència a l’espai de Pablo Fornals en una acció iniciada amb una recuperació de Vicente Iborra en la frontal de l’àrea groga.

L’avantatge va donar tranquil·litat als grocs, que combinaven possessions llargues amb ràpides accions al contraatac. Deu minuts després del gol ‘groguet’, Stuani va anotar una miqueta que no va pujar al marcador. El VAR va entrar en joc i va corroborar el fora de joc existent en l’acció de l’equip local.

La diana anul·lada va esperonar a l’equip gironí que, complida la primera mitja hora de partit, gaudia dels seus millors minuts. El conjunt d’Eusebio sotmetia al Villarreal amb centres a l’àrea que buscaven a un Stuani ben defensat per la saga groga. Per part seua, el Villarreal perseguia el segon gol. En el minut 34, Toko Ekambi va estavellar un tret lateral en les manoples de Bono.

A la vora del descans, el Villarreal va fregar, de nou, el segon gol. Amb una velocíssima arrancada des del flanc esquerre, Toko Ekambi va superar a dos defensors locals i es va plantar davant Bono, que va tornar a salvar al seu equip, enviant a la cantonada una gran oportunitat groga.

L’inici de la segona meitat no va oferir grans ocasions per a cap dels dos contendents. En el minut 54, Patrick Roberts va provar el bon fer d’Asenjo amb un tret lateral que va parar sense problemes el meta palentí.

Abans d’aconseguir el quart d’hora de joc, Calleja va enfortir la medul·lar donant entrada a Santi Cáseres, en detriment de Toko Ekambi. El Submarí buscava tindre un major control del cuir, encara que sense renunciar al contraatac. En el minut 66, Fornals va poder anotar el segon gol groc amb un tret creuat que es va anar llepant el cep del pal.

Un minut després va contestar el Girona amb un potent tret de Borja, que va traure Sergio Asenjo amb una gran estirada. Sense temps per a pestanyejar, el Villarreal va tornar a la càrrega i, amb el partit convertit en un trencaclosques, va comptar novament amb una ocasió de veure porteria. Un fort tret de Bacca des de la frontal de l’àrea es va trobar amb Bono.

Amb el pas dels minuts, la trobada va anar arribant a la seua fase decisiva. El Submarí es va veure obligat a emprar-se en tasques defensives. El Girona, esperonat per la seua afició, buscava el punt de l’empat, mentre el Vila-real defensava estoicament les temptatives del quadre local.

En el minut 92, Sergio Asenjo va protagonitzar una intervenció felina, va blocar un remat de cap a boca de canó de Doumbia des de l’àrea xicoteta. Va replicar el Villarreal podent sentenciar el duel amb un mà a mà de Santi Cáseres, el tret de la qual no va trobar porteria.

Amb set minuts de temps afegit, el Villarreal va tirar de coratge i cor i va repel·lir totes i cadascuna dels atacs d’un aguerrit Girona, que va buscar l’empat fins a l’últim segon. Sense temps per a més, el Submarí va aconseguir una importantíssima victòria a domicili que li trau de posicions de descens. El quadre de Javi Calleja tornarà als terrenys de joc dijous que ve davant el València en el duel de tornada dels quarts de final de la UEFA Europa League (21.00h).

-0- Girona FC: Bono; Ramalho (Pedro Porro, m. 69), Alcalá, Juanpe, R. Carner (Kevin Soni, m. 85); Roberts (Doumbia, m. 63), Pere Pons, Aleix García, Borja García; Portu i Stuani.

-1- Villarreal CF: Asenjo; Mario, Álvaro, Funes Mori, Quintillà; Iborra, S. Cazorla, Fornals, Chukwueze (Pedraza, m. 76); Bacca (Gerard, m. 89) i Toko Ekambi (S. Cáseres, m. 56).

Gols: 0-1. Min. 6: Chukwueze.

Àrbitre: Corder Vega (comité càntabre). Va amonestar als locals Juanpe i Pere Pons, així com als visitants Fornals, Chukwueze, Mario Gaspar, Santi Cáseres i Funes Mori.

Incidències: Estadi Municipal de Montilivi davant 11.535 espectadors.