Dijous, 25 d'Abril, 2024  |
El Villarreal es pega una patacada en Balaídos davant el Celta (3-2) El Villarreal es pega una patacada en Balaídos davant el Celta (3-2)

- 30 Març, 2019 -

Toko Ekambi i Alfonso Pedraza van avançar a l'equip vila-realenc en el marcador en la primera part, i el rival va voltejar el resultat... El Villarreal es pega una patacada en Balaídos davant el Celta (3-2)

El Villarreal cau davant el Celta en un partit en què els grocs no van aprofitar una renda de dos gols a favor. Tres dianes locals en la segona meitat van propiciar que el Submarí es fora de buit en un partit transcendental per la permanència. Les dianes del Submarí les van anotar Pedraza i Toko Ekambi, mentre que Aspas, per partida doble, i Maxi Gómez van signar els gols celestes.Vidres-banner-de-256X256

El Villarreal CF afrontava el partit davant el conjunt celeste amb nombroses absències. Malgrat això, Javi Calleja no va alterar el ja habitual sistema de 5-3-2 que tant rèdit li ha donat al Submarí en els últims mesos.

Les lesions de Jaume Costa i Miguelon, així com la sanció de Funes Mori, van obligar a Calleja a reconstruir la parcel·la defensiva, donant entrada al jugador del planter Xavi Quintillà, que malgrat ser lateral esquerre, va partir des del perfil dret de la defensa, acompanyat per Mario Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz i Pedraza. Morlanes, Cazorla i Iborra pilotaven la sala de màquines, salvaguardant els atacants Toko Ekambi i Chukwueze. Sota pals, com sempre en LaLiga, esperava Sergio Asenjo.

Durant la prèvia, l’afició local va fer una gran rebuda als seus. Amb l’inici del partit, l’espectacular ambient celeste es va traslladar a les grades de Balaídos. Aquesta atmosfera no va afectar els grocs, que van sortir i conscienciats que una victòria al feu gallec suposaria un cop d’autoritat davant un rival directe.

Al minut 10, Toko Ekambi va sorprendre Balaídos. Un córner botat per Santi Cazorla i repel·lit per la saga celtista va donar lloc a una segona acció d’atac dels grocs. Mario Gaspar va cedir per Toko Ekambi, que es va avançar a tres defensors celestes al cor de l’àrea xicoteta i va ficar la pilota fins al fons de la xarxa. Els grocs sorprenien als gallecs i s’avançaven a l’electrònic.

Mario Gaspar, en una acció del partido al camp del Celta. FOTO: LALIGA

El gol groc va suposar un cop de moral per al combinat de Javi Calleja. Complert el quart d’hora de partit, el Submarí va robar en el seu propi camp i va muntar un vertiginós contraatac. A l’alçada de la línia divisòria, Toko Ekambi va cedir per a Alfonso Pedraza, que es va plantar a la frontal de l’àrea. Va desbordar a dos marcadors amb un sol regat i es va plantar davant el porter, al qual va acabar sortejant abans d’anotar a plaer el segon gol del partit.

En només 15 minuts, el Villarreal es trobava amb una notable renda, però amb encara molt de temps per davant. Sense res a perdre, el Celta, es va bolcar a l’atac i va obligar als grocs a replegar-se i a frenar les accions ofensives del quadre local, que no parava d’acumular córners.

El conjunt de Javi Calleja es va mostrar sòlid i contundent en defensa. Els robatoris i recuperacions grogues es convertien en ràpids i perillosos contraatacs que trontollaven la defensa rival. Els groguets van fregar el tercer gol sobrepassada la mitja hora de joc. Al minut 35, Samu Chukwueze no va poder aprofitar una excel·lent assistència de Manu Morlanes, que va deixar a l’extrem nigerià en un mà a mà davant Rubén, que aquesta vegada va guanyar la partida al futbolista del Villarreal.

La segona meitat va començar de la pitjor manera per als interessos del Villarreal. Iago Aspas va retallar distàncies amb una falta des de la frontal de l’àrea. El gol local va despertar a la graderia de Balaídos, però no va acovardir als grocs que van seguir pugnant cada acció amb la màxima intensitat. Només un minut després del gol celeste, Toko Ekambi va fallar una gran ocasió de signar el tercer. Va aprofitar una errada de la defensa rival per plantar-se davant de Rubén, que, amb encert, va tornar a salvar el Celta.

Els vila-realencs van pedre davant el Celta en un encontre que teníen encarrilat per 0-2. FOTO: LALIGA

La intensitat de l’encontre anava en augment. El Celta atosigaba als grocs, que resistien com podien les escomeses locals. Al minut 60, Asenjo va signar una espectacular intervenció per mantenir amb avantatge als seus. El palentí va tapar l’esquadra esquerra i va repel·lir un fort obús de Mallo.

Al minut 70, els locals igualaven la contesa amb un cop de cap de Maxi Gómez, que aprofitava un centre lateral de Olaza des del perfil esquerre. El partit es posava costa amunt per al Villarreal, que defensava estoicament les incursions celestes. Al 78′, Asenjo va tornar a salvar els grocs tallant un xut creuat de Brais Méndez.

Al 84′, Iago Aspas li va donar la volta al marcador amb un gol de penal que va acabar signant la remuntada celeste i donant-li els tres punts als gallecs.

El Villarreal tornarà a competir el proper dimarts davant el FC Barcelona (21.30 hores, Estadi de la Ceràmica).

-3- Celta: Rubén; Hugo Mallo, David Costas, Hoedt, Olaza (Kevin Vázquez, m. 87); Okay, Lobotka, Brais Méndez, Boufal (Sisto, m. 71), Iago Aspas (Cabral, m. 90) i Maxi Gómez.

-2- Villarreal: Asenjo; Quintillà (Raba, m. 87), Mario Gaspar, Álvaro González, Víctor Ruiz, Pedraza; Morlanes (Bacca, m. 81), Iborra, Cazorla; Toko Ekambi i Chukwueze (P. Fornals, m. 69).

Gols: 0-1. Min 11: Toko Ekambi. 0-2. Min. 16: Pedraza. 1-2. Min 50: Aspas. 2-2. Min. 70: Maxi Gómez. 3-2. Min. 84: Iago Aspas.

Àrbitre: Gil Manzano (Comitè extremeny). Va amonestar al local Mallo, així com als visitants Pedraza, Mario Gaspar i Víctor Ruiz.

Incidències: Estadi de Balaídos davant 22.315 espectadors.