dijous, 23 de maig, 2019  |  
Els grups polítics s’uneixen per a demanar al Govern Central i Generalitat “les necessitats més urgents” Els grups polítics s’uneixen per a demanar al Govern Central i Generalitat “les necessitats més urgents”

- 31 octubre, 2016 -

Ple bastant ràpid i tranquil el que ha tingut lloc a Vila-real amb motiu del mes d'octubre. En aquesta sessió plenària cadascun ha defensat... Els grups polítics s’uneixen per a demanar al Govern Central i Generalitat “les necessitats més urgents”

R.M/Vila-real Informació

Ple bastant ràpid i tranquil el que ha tingut lloc a Vila-real amb motiu del mes d’octubre. En aquesta sessió plenària cadascun ha defensat els seus interessos, però en la majoria de casos s’han arribat a acords, i fins i tot s’han aconseguit declaracions institucionals per a instar al Ministeri i a la Generalitat a reivindicar majors dotacions pressupostàries per a la ciutat en els pròxims pressupostos autonòmics, i a complir amb les necessitats “més urgents” per a la ciutat.

Encara que hi ha hagut xicotetes discussions, el bon rotllo ha inundat la sessió, i fins i tot Benlloch i Folgado han bromejat en algun moment.

IMG_7068

La ronda Sud-oest, la supressió de la depuradora de Vora Riu o finançament per a les fundacions i les càtedres universitàries de Mediació Policial i Innovació Ceràmica són algunes de les peticions que s’inclouran en les reclamacions que el consistori pretén incloure en els comptes del 2017 i que es debatran també en la reunió de treball convocada per l’alcalde, José Benlloch, amb els portaveus dels grups i els cinc diputats autonòmics de Vila-real –un per cada partit amb representació en Les Corts-, pendent de concretar la data. El primer edil ha destacat la importància d’aconseguir consensos “en qüestions tan rellevants com l’obtenció de finançament d’altres administracions per a poder seguir avançant i obtenir més i millors inversions per a la nostra ciutat”.

Objectiu: Ronda Sud-Oest

En aquesta línia, Benlloch ha destacat la inclusió, “per primera vegada en anys”, en el projecte de pressupostos de la Generalitat per a 2017 d’una partida de 84.700 euros per a la ronda Sud-oest. “Enguany la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret a licitació el nou projecte, en quedar l’anterior completament obsolet, i aquesta partida, encara que sabem que xicoteta, permetrà tirar endavant la redacció i tornar a posar en l’agenda autonòmica una infraestructura vital per al futur de la nostra indústria, de la ciutat i de la comarca”, assenyala Benlloch.

IMG_7067A més de la ronda, la declaració institucional inclou una vintena de peticions d’inversió a la Generalitat, com la referent a l’estació intermodal, una línia d’autobusos per als estudiants de l’UJI o finançament per als festivals Cineculpable i FITCarrer. El Ple també sol·licita la signatura de convenis de col·laboració amb la Fundació Globalis i la Fundació Primavera, una pla de reindustrialització de l’àrea d’influència de la ceràmica o una línia de subvencions del 100% de lloguers a persones en exclusió social. Inversions en centres educatius i sanitaris, el desdoblament de les carreteres CV-20 i CV-185 o la supressió de la depuradora de Vora Riu, són unes altres de les reivindicacions que s’elevaran a la Generalitat, a més del pagament del deute de la BUC, que el Consell s’ha compromès a abonar dins d’aquest mateix any.

D’altra banda, els grups municipals també es mostren unànimes per a exigir al Govern central una “reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians i valencianes disposar dels recursos per a obtenir serveis públics de qualitat i l’exercici de les competències pròpies”, a més del reconeixement dels dèficits de finançament acumulats i la previsió d’una inversió en infraestructures equiparables com a mínim al pes poblacional de la Comunitat.

50.000 euros per als proveedors

A més, el Ple aprova dues relacions de factures amb nota d’objecció que, juntament amb els pagaments aprovats aquest matí en Junta de Govern, suposaran l’abonament de prop de 50.000 euros a proveïdors locals. “Seguim, d’aquesta manera, donant compliment al nostre compromís d’accelerar els pagaments per a poder liquidar enguany el deute amb proveïdors generat per haver hagut de fer front a empastres i sentències dels anys de govern del PP”, assenyala la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig.

Mèrit Policial per a Juan Cayuela

Un altre dels punts de l’ordre del dia és la proposta a la Generalitat de concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Rojo a l’agent de la Policia Local Juan Cayuela Martínez.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *