dimecres, 20 de juny, 2018  |  
Vila-real paga l’1,2 milió d’euros restant als proveïdors municipals per liquidar els deutes pendents Vila-real paga l’1,2 milió d’euros restant als proveïdors municipals per liquidar els deutes pendents

- 17 febrer, 2017 -

Escrig destaca que "no hem esperat a la liquidació del pressupost anterior" Vila-real paga l’1,2 milió d’euros restant als proveïdors municipals per liquidar els deutes pendents

Vila-real Informació

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat aquest matí, amb els vots favorables de l’equip de govern, el pagament de factures pendents de cobrament per valor d’1,2 milions d’euros. Després del vistiplau de la corporació, el consistori procedirà a tramitar els pagaments que, en un termini aproximat de dues o tres setmanes, arribaran als prop de 300 proveïdors, bona part d’ells xicotetes empreses locals. D’aquesta manera, quedaran saldades totes les factures pendents de l’any passat a penes ha entrat en vigor el pressupost.

“És la primera vegada que fem una operació d’aquest tipus, perquè l’habitual és esperar a la liquidació del pressupost anterior per a pagar les factures pendents. Però no volem que els proveïdors locals hagen d’esperar més i per açò aprovem avui tot el paquet de factures pendents. Ha sigut un any molt difícil i demanem perdó a les empreses locals pels retards, que, sens dubte, no hauríem patit si no haguérem hagut de fer front als empastres i deute heretat del PP”, recorda la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig. L’objectiu de l’equip de govern en els pròxims mesos és poder reajustar el període mitjà de pagament a proveïdors als 30 dies que estipula la llei.

Folgado: “Diuen que no hi ha diners, pero compren obres faràoniques”

El portaveu del PP a Vila-real, Héctor Folgado, ha comparegut davant els mitjans per a analitzar el succeït ja que el ple ha retratat les mentides de l’alcalde qui va assegurar que anava a tancar-se l’any 2016 amb tots els 16.09.22_hector folgadodeutes pagats. “Però, una vegada més, hem vist que açò no és així” ja que “encara que semble increïble segueixen apareixent factures de 2015 que no han pagat”.

De fet, els informes tècnics dels funcionaris són molt contundents davant aquest desastre que Benlloch ha provocat gastant més del que s’ingressa. “El model faraònic de Benlloch consisteix que paguem tots l’escot els seus capritxos”.

Folgado ha lamentat que “mentres es diu que no hi ha diners i es deuen factures a empresaris, autònoms i associacions de Vila-real sí hi ha diners per a pagar capritxos, com comprar el Gran Casino” o, sense anar més lluny, “gastarse diners en el concert de Rozalen mentre es deu diners a les associacions locals”.

Vicent: “Que seguisquen l’exemple d’Almassora”

El portaveu de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de Vila-real, Domingo Vicent, ha assegurat després del ple que “l’equip de Govern viu en una bambolla de propaganda, mentre paga tard i malament als proveïdors, ja que s’han aprovat factures de fins a 600, 500 o 400 dies de retard, és a dir, de 2015 i 2016”.  DOMINGO VICENTjpg (1) (1)

En aquest sentit, l’edil ha recomanat a Benlloch que “seguisca l’exemple dels seus companys de partit a Almassora, els quals en any i mitjà han aconseguit baixar el període mitjà de pagament a 22 dies, rècord del Consistori”. “No obstant açò, nosaltres anem camí de batre rècords, però de retard, que ja és a dir”, ha lamentat el portaveu

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *