Dijous, 28 de Març, 2024  |  
L’Ajuntament celebra la creació de la seu de l’EOI de la Plana Baixa com a resposta a una “reivindicació històrica” L’Ajuntament celebra la creació de la seu de l’EOI de la Plana Baixa com a resposta a una “reivindicació històrica”

- 17 Setembre, 2018 -

Es mantindrà a l'IES Francesc Tàrrega, tindrà 1.075 places i es vol disposar d'un espai que permeta un ús més intensiu, com la BUC... L’Ajuntament celebra la creació de la seu de l’EOI de la Plana Baixa com a resposta a una “reivindicació històrica”

La seu, que provisionalment es mantindrà en la ubicació actual, a l’IES Francesc Tàrrega, comptarà amb 1.075 places per als estudiants residents a Vila-real  i la comarca de la Plana Baixa, ot i que l’Ajuntament i la Conselleria treballen per a poder disposar d’un espai que permeta un ús més intensiu, com pot ser la BUC

Vila-real Informació 

El regidor d’Educació, Eduardo Pérez, ha mostrat la seua satisfacció per l’aprovació per part del Consell de la Generalitat, divendres passat, del decret pel qual es crea la nova Escola Oficial d’Idiomes de la Plana Baixa, amb seu a Vila-real. “Després d’anys de reivindicacions, veiem com una necessitat històrica del nostre municipi i de la comarca rep per fi resposta, gràcies a l’aposta de la Generalitat per crear una xarxa pública d’ensenyament d’idiomes a la Comunitat”, argumenta el regidor. 

“L’equip de govern ens felicitem per aquest fet i volem agrair al Consell que per fi s’hagen arreplegat les aspiracions de Vila-real de comptar amb una seu pròpia de l’EOI”, incideix Pérez. La seu, que provisionalment es mantindrà en la ubicació actual, a l‘IES Francesc Tàrrega, comptarà amb 1.075 places per als estudiants residents a Vila-real  i la comarca de la Plana Baixa. “A aquestes dates, ja hi ha grups que han completat les places de matrícula disponibles, especialment en anglés i valencià”, agrega el regidor. L’edil recorda que, per al pròxim curs, “s’ha ampliat l’oferta de nivells en tots els idiomes, amb la qual cosa l’alumnat que es matricule a Vila-real podrà completar estudis en anglés i valencià, arribar fins al B.2.1 en francès i alemany i fins al B.1.1 en italià”, detalla. 

“No podem oblidar que l’EOI arriba a Vila-real gràcies a la reivindicació històrica de l’Ajuntament i la comunitat educativa, però també gràcies a la voluntat del Consell de crear una xarxa d’ensenyament d’idiomes en tota la Comunitat Valenciana, prioritzant la creació de noves seus, al contrari de la política del Partit Popular, que al llarg dels 20 anys va prioritzar les grans obres i els contenidors buits de contingut enfront de les persones”, apunta el regidor. Referent a açò, Pérez recorda que el Partit Popular va arribar a expropiar un terreny a Vila-real per a la construcció d’una seu de l’EOI que mai va arribar a crear-se. L’expropiació del terreny es va produir l’any 2010 per valor de 100.000 euros, quantitat 12 vegades inferior als 1,2 milions d’euros, més interessos, que van haver de ser finalment abonats per l’actual govern local després de la valoració del solar per part de la justícia. 

“Ara, sense grans obres però sí amb un projecte molt ambiciós, veiem com l’EOI de Vila-real es converteix en realitat, reforçant la nostra capitalitat comarcal de serveis i, per descomptat, la nostra vocació de Ciutat Educadora”, incideix Pérez. L’EOI de la Plana Baixa se situarà a l’IES Francesc Tàrrega, tot i que l’Ajuntament i la Conselleria treballen per a poder disposar d’un espai que permeta un ús més intensiu, com pot ser la BUC.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *