Dijous, 25 d'Abril, 2024  |
El Villarreal acaricia la final de Basilea després d’una nit màgica (1-0) El Villarreal acaricia la final de Basilea després d’una nit màgica (1-0)

- 28 Abril, 2016 -

Els groguets va suar tinta per a endur-se el partit front al Liverpool en un Madrigal entregat El Villarreal acaricia la final de Basilea després d’una nit màgica (1-0)

F.F/Vila-real Informació

Per a l’afeccionat neutral va ser tot un partidàs. Per al seguidor del Vila-real o del Liverpool va ser una trobada d’aqueixos que inciten a menjar-se l’ungles. Dels quals fa encongir el cor. Els neutrals van gaudir de bon joc, d’escasses ocasions de gol, però amb dos equips totalment bolcats a la recerca d’una victòria que no va arribar per a cap dels dos contendents. Al final el gol sobre la botzina d’Adrián López (min. 91:35) li dóna avantatge a el ‘Submarí’ groc en aquesta sefiminal.

No va defraudar el partit. Ni tampoc l’arrencada. Carreres contínues. Moltes ganes per part dels dos contendents i tot just començar i sobirà sobresalt en l’àrea vila-realenca amb una rematada a boca de canó d’Allen, després d’una internada i centre des de la dreta, que va atallar perfectament el porter palentí Sergio Asenjo.

El Vila-real eixia més o menys ben a l’atac. Va millorar amb el pas dels minuts una vegada es va llevar els complexos de damunt. A més, l’equip de Marcelino també va ser recuperant la possessió de la pilota que va començar sent per als ‘reds’ de Jürgen Klopp. Als deu minuts es van equilibrar les ocasions. El ‘Submarí’ va traure ràpid una falta en la frontal de l’àrea i Roberto Soldat va creuar en *demasía per la dreta de Mignolet. Amb tot açò, la trobada va morir en el seu primer temps amb un empat com una catedral. I és que va haver-hi moltíssima igualtat. Tanta com a respecte entre els dos contendents. Estava clar que aquesta eliminatòria de semifinals no s’anava a decidir en El Madrigal. A aquestes altura era impensable un 4-0, o un 0-4. Els xicotets detalls són els que decidiran què equip estarà en la gran final.

Més del mateix: Igualtat
El segon temps va ser un calc del primer. Molt respecte. Una mica més de calma després del desgast de la primera part. Curiós que cara a cara estaven l’equip que ho ha guanyat tot aquesta temporada a casa en l’Europa League, i el Liverpool que ho havia guanyat tot en els seus desplaçaments.

La millor ocasió de la trobada la va tenir en les seues botes l’esquadra anglesa de l’alemany Jürgen Klopp. Va ser en el minut 64 amb un tir de Firmino que va estavellar la pilota al pal de la porteria de Sergio Asenjo. Després van arribar els canvis. Dos naturals i el tercer per lesió del central Eric Baily, que va haver d’abandonar el terreny de joc en el minut 76, reemplaçat per Mateo *Musacchio.

Minuts finals d’infart

Els minuts finals van ser més de control de la situació. De no ser sorpresos. Es va seguir a *tacando, però amb moltes precaucions en tots els sentits. Més ho va intentar l’equip de Marcelino García Toral perquè com a local volia trencar el 0-0 per a viatjar a Liverpool amb mínima renda al seu poder. La va tenir Cedric Bakambú en el minut 87, amb la parada del arquer anglés a servei de cantonada. Sens dubte la millor del partit per a l’equip de la Plana Baixa. El servei de cantonada es va traure i en un error monumental de l’equip groguet, va acabar amb un contraatac que Alberto Moreno no va anotar el 0-1 de miracle. Vaja recta final. D’infart.

En el minut 91, quan tots estaven alçant-se dels seus seients, la jugada al contraatac de Denis Suárez va acabar amb un centre ras a la frontal de l’àrea i allí Adrián López només va haver de posar la cama per a enviar el cuir al fons de les malles. El Madrigal es va veure a baix. Qui sàpies si és un gol que ficarà al Vila-real a la final. Per davant noranta minuts per a somiar.
Ara, per uns pocs dies, caldrà canviar el xip de la competició internacional per la Lliga domèstica. I és que el diumenge a les 20.30 hores hi ha un plat fort a Mestalla: València- Vila-real. Per al dijous a les 21.05 hores quedarà el segon lliurament d’aquesta eliminatòria: en Anfield Liverpool-Vila-real, amb les espases en el més alt.