divendres, 22 de febrer, 2019  |  

- 4 setembre, 2018 -

Santi Cortells. Regidor de Tradicions i Normalització Lingüística de Compromís a l’Ajuntament de Vila-real. En totes les festes hi ha tendències, modes o èxits que les caracteritzen.... Unes festes gegants

Santi Cortells. Regidor de Tradicions i Normalització Lingüística de Compromís a l’Ajuntament de Vila-real.

En totes les festes hi ha tendències, modes o èxits que les caracteritzen. Tradicions festives hi ha certament de molts tipus: penyes, concerts, folklore, actes religiosos, esports, obres de teatre, exposicions i molt més. Acompleixen amb el que esperem sempre de la nostra festa.

Des del seu anunci el primer divendres fins al castell final de festes, tot forma part del que volem que siguen les nostres festes. Potser un dels punts més importants és aconseguir fer de les nostres unes festes plurals, on qualsevol s’hi senta integrat, pense en tot moment que són les seues festes. És per això que cal fer de tot el llistat que he esmentat uns actes certament integradors. Ningú es pot quedar al marge, tothom és convidat i ben rebut.

Al mateix temps, qualsevol entén que cal que siguen unes festes arrelades a la nostra identitat. Si les deslliguem del que som també tenim el perill que ningú s’hi reconega. 

Tot i això, allò que sí que fa possible que les nostres festes siguen eixa utopia que desitgem és per descomptat la participació. Durant la resta de l’any ens centrem en els nostres treballs, la nostra feina i els nostres objectius. Ara, però, és un moment per gaudir plegats, participar i eixir al carrer. Fem-ho, això sí, amb sentit comú, respectant també el bon descans i els drets de tot el veïnat a poder gaudir d’altres maneres. 

Finalment, recordeu que la Colla Gegantera participarà d’una manera molt especial el primer dimarts, visitant les penyes festivament. Us convide a fer dels nostres gegants més nostres encara, gaudir-los, reivindicar-los i fer-los coneguts en les xarxes socials.

Bones festes a tothom!

Altres articles de Santi Cortells

La que se’ns ve damunt

– Mocions eficients

– Crear escola 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *