Dimarts, 23 d'Abril, 2024  |  

- 24 Juliol, 2018 -

Gemma Gil. Regidora de Participació Ciutadana i Joventut de Compromís per Vila-real.  El mes de juliol, primer dia de vacances per a molts valencians... Servei de Rodalies Renfe, en què puc ajudar-te?

Gemma Gil. Regidora de Participació Ciutadana i Joventut de Compromís per Vila-real. 

El mes de juliol, primer dia de vacances per a molts valencians i valencianes. Molts d’ells decideixen arribar al seu lloc de descans vacacional emprant els serveis públics, qui és un viatger romàntic sap la sensació que t’envolta quan viatges amb tren. Arribar a una estació de ferrocarril, tota la massa de gent caminant d’una andana a l’altra amb la mirada centrada en el panell horari per a comprovar que el comboi no porta retard i que arribaràs al lloc de destinació a l’hora acordada. L’oloreta a café, el rumor de les màquines de bitllets, tota una escenografia que convida a somiar.

Aquesta és l’escena a qualsevol estació del món, però si dic que l’acció es desenvolupa en alguna de les estacions de Castelló, València Nord o València Cabanyal, la trama canvia, des del primer dia de mes. El passat 1 de juliol, Renfe anunciava en la seua pàgina web la modificació dels horaris dels trens de rodalia, mitja distància, AVE i llarga distància que circulen entre València i Castelló, del 2 de juliol al 31 d’agost (ara modificat fins al 12 d’agost) amb motiu de les obres d’implantació del tercer fil que executarà Adif entre les dues ciutats. Les obres obliguen els viatgers a desplaçar-se amb bus entre Puçol i València en la meitat dels trajectes.

La queixa principal dels usuaris és l’augment del temps del viatge entre València i Castelló, ja des del juliol de 2015, el moment previ a l’inici de la primera fase de les obres. En el cas d’un Civis [el viatge més ràpid de tots els trens de rodalia] des del Cabanyal durava 45 minuts i ara pràcticament dura una hora. És a dir, ara trobes que per a fer un trajecte de 70 km, pots tardar dues hores.

Juliol i agost són els mesos per antonomàsia de l’estiu i qui estiueja a les platges de Benicàssim i Borriana coneix molt bé que són dos mesos relacionats amb els festivals de música, FIB, Rototom i Arenal. Festivals amb una mitjana de 20.000 persones al dia. No fa falta que explique el boom econòmic que té en el comerç local. No sols els ‘fibers’, ‘sounders’ o del Rototom usen el tren de rodalies C6 per a accedir a la nostra terra de festivals com li agrada dir a Diputació, les condicions són deplorables i gens dignes de balnearis europeus. 

El servei de rodalia no és sols un transport sinó també una eina d’estudi i de treball i turisme per a moltes persones diàriament. Estudiants, universitaris, treballadors, turistes, usuaris d’hospitals, personal sanitari veuen complicada la seua mobilitat tant en temps com a preus raonables tot i estar units mitjançant ferrocarril o es veuen obligats a emprar el cotxe per la carretera N-340.

Bé amb aquest panorama sols puc desitjar-vos uns feliços festivals!

Espere poder arribar a hora als concerts i no passar-los mirant amb el tren.

Altres opinions de Gemma Gil

El Govern de Madrid, incapaç de mantenir la paraula

Etapes, aspiracions,  desitjos…

Un any frenètic del Consell del Xiquets i Xiquetes de Vila-real 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *