Dimarts, 23 d'Abril, 2024  |
El Villarreal suma un empat davant l’Eibar en un partit frenètic en què van brillar els porters (0-0) El Villarreal suma un empat davant l’Eibar en un partit frenètic en què van brillar els porters (0-0)

- 6 Gener, 2019 -

El Villarreal va aconseguir un valuós i treballat punt davant la SD Eibar en un partit de ritme frenètic, alternatives i moltes ocasions, en... El Villarreal suma un empat davant l’Eibar en un partit frenètic en què van brillar els porters (0-0)

El Villarreal va aconseguir un valuós i treballat punt davant la SD Eibar en un partit de ritme frenètic, alternatives i moltes ocasions, en què els porters es van erigir en absoluts protagonistes. Els grocs van contenir amb solvència les pilotes aèries i el joc directe dels locals, però no van poder materialitzar les oportunitats generades per obtenir el triomf en terres basques.

Tant locals com a visitants van saltar a la gespa de Ipurúa amb una clara vocació ofensiva. Tot just complert el primer minut de partit, Pablo Fornals tenia la primera ocasió del xoc. El castellonenc estavellava a les manyoples de Riesgo el seu xut des de la frontal, després d’una genial assistència de Gerard Moreno, que va acomodar la pilota per a l’arribada en segona línia del ‘8’ groc. No va trigar a replicar l’Eibar a l’oportunitat del Submarí. Tan sols quatre minuts més tard, Asenjo va enviar a córner un potent xut lateral d’Orellana.

Samu Chukweueze en acció, durant el partido. FOTO: LALIGA

Malgrat el prometedor inici d’encontre, el ritme va ser decreixent amb el pas dels minuts. Transcorregut el primer quart d’hora de joc, el conjunt armer va començar a tenir més la possessió, obligant als grocs a replegar-se per frenar una successió de centres laterals i accions a pilota aturada.

Complerta la mitja hora del xoc, el Villarreal va trobar en les pilotes a l’espai i les accions al contraatac una forma de posar en dificultats a la defensa armera. En poc més de tres tocs, el Submarí va generar la seua segona ocasió del xoc. Una pilota llarga de Cazorla per Samu, va acabar una vegada més en una oportunitat des de la frontal de l’àrea per a Pablo Fornals, el tret aquesta vegada no va trobar porteria.

Sense grans ocasions, va concloure el primer temps d’un partit que va reservar el millor de si per a la segona part. Després del descans, va començar un veritable allau de cops entre els dos contendents. El primer a colpejar va ser l’Eibar, que, per mediació de Charles, va provar a un impressionant Sergio Asenjo, que va oferir un recital de atajadas durant tota la segona meitat.

El lateral esquerrà Alfonso Pedraza, durant el partit.  FOTO: LALIGA

El lateral esquerrà Alfonso Pedraza, durant el partit. FOTO: LALIGA

No va trigar a respondre el Villarreal. Un minut després, Gerard va tenir a les seues botes l’ocasió més clara dels grocs. L’ariet català es va colar entre els centrals per rematar una fabulosa pilota de Cazorla, que es va estavellar al cos d’un encertat Riesgo.

Després dels dos avisos, el ritme del partit va començar a ser frenètic. Abans de complir el primer quart d’hora de la segona meitat, Asenjo va treure una espectacular manyopla a un cop de cap a boca de canó de Ramis. Cinc minuts després, en un encontre on els porters van ser absoluts protagonistes, Riesgo li va treure el baló dels peus a un Santi Cazorla que ja mirava la meta rival, després de crear una gran combinació amb Samu Chukwueze.

Els córners es van convertir en els millors aliats d’un Eibar que emprava les pilotes aèries com a principal arma ofensiva. A falta de cinc minuts, el xoc estava totalment obert, podent decantar-se per qualsevol dels dos equips. Al 84 ‘, Funes Mori no va aconseguir connectar amb la testa una perillosa acció a pilota aturada. Cinc minuts després, el mateix defensor argentí va salvar sobre la línia de gol una rematada d’Escalante des del cor de l’àrea.

Finalment, armers i groguets es van repartir els punts en un partit que va exigir el millor de si a tots dos conjunts. El pròxim partit del Villarreal serà dimecres que ve davant el RCD Espanyol a l’Estadi de la Ceràmica (20.30h), corresponent al xoc d’anada dels huitens de final de la Copa del Rei.

Fitxa tècnica:

-0- Eibar: Riesgo; Peña, Ramis (Oliveira, m. 65), Arbilla, Cote; Orellana, Diop, Jordán (Escalante, m. 72), Cucurella; Charles (Kike García, m. 79) i Sergi Enrich.

-0- Villarreal: Asenjo; Mario Gaspar, Funes Mori, Víctor Ruiz, Pedraza; Cáseres, Fuego (Trigueros, m. 74), Fornals, Cazorla (Toko Ekambi, m. 69), Chukwueze; i Gerard (Bacca, m. 84).

Àrbitre: Jaime Latre (Comitè aragonès). Va amonestar als visitants Ramiro Funes Mori i Javi Fuego.

Incidències: Ipurúa davant 4.141 espectadors.