dissabte, 23 de març, 2019  |  

- 11 maig, 2018 -

Els beneficiaris cobraran 300 euros mensuals i el termini per a presentar sol·licituds està obert entre el 24 de maig i el 6 de...

Els beneficiaris podran formar-se i adquirir experiència professional i el termini per a la presentació de sol·licituds entre el 24 de maig i el 6 de juny 

Vila-real Informació

El Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) ofereix una nova oportunitat als joves de Vila-real. Després de la incorporació de mig centenar de persones de 16 a 29 anys sense formació reglada o amb estudis mínims, el programa de formació remunerada cerca ara un perfil diferent i seleccionarà en breus a 10 joves del mateix rang d’edat però amb titulació universitària o Formació Professional.

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, explica que els requisits per a optar a l’itinerari segueixen sent els mateixos: estar en situació de desocupació i constar en el Programa de Garantia Juvenil. “En total, la iniciativa compta amb un pressupost total de quasi 450.000 euros, dels quals 410.000 estan finançats pel Fons Social Europeu (FSE), quantitat que servirà per a formar i, a més oferir un incentiu, ja que des del primer dia cobraran una beca i rebran formació pràctica”, indica.

En aquest sentit, cal destacar que els beneficiaris participaran en el programa durant cinc mesos, cobrant 300 euros mensuals. “En comptar amb un grau de formació elevat, disposen d’un itinerari diferent, basat en pràctiques professionals que copien el model de Vilabeca”, assegura. Així, tots els divendres es reuniran per a rebre formació en habilitats personals i professionals, “tal com s’ha realitzat durant els anys del programa Vilabeca i que tan valorada ha sigut pels usuaris”.

D’aquesta manera, els beneficiaris podran adquirir experiència professional i formació al llarg de tot aquest període. “L’objectiu d’aquest programa és cobrir tots els perfils dels joves en aturats”, assenyala l’edil, “passant per persones amb cap o molt poca formació reglada, que tindran beques formatives per a obtenir un certificat de professionalitat i pràctiques en empresa; joves amb titulació mitjana, per als quals s’ha dissenyat un itinerari formatiu adequat al seu nivell, fins a cobrir també el col·lectiu de persones amb titulació superior, bé siga amb FP II o un títol universitari”.

Les bases ja estan publicades en el Butlletí Oficial de la Província, en portaltreball.vila-real.es i en el Tauler d’edictes de l’Ajuntament. Les instàncies per a participar, que es poden descarregar en portaltreball.vila-real.es i en la seu electrònica, es poden presentar del 24 de maig al 6 de juny juntament amb la documentació requerida en el Registre general de l’Ajuntament.

D’altra banda, el POEJ celebra el Dia d’Europa –que es commemora el 9 de maig- amb dues activitats dirigides als participants que ja s’han incorporat fins al moment i que estan rebent formació de caràcter transversal, amb continguts relatius al gènere, al mercat laboral, la llengua anglesa, noves tecnologies, cultura general i Unió Europea. És en aquest marc en el qual s’ha plantejat la realització de dues activitats per a reforçar i donar a conèixer el dia d’Europa. La primera ha tingut lloc el mateix dia 9 a l’Espai Jove, amb una acció formativa amb diferents dinàmiques de tipus lúdic i participatiu centrades en la temàtica europea. Aquest divendres 11, a partir de les 9.30 hores es realitzarà una segona activitat en el Viver d’empreses II, amb la col·laboració de l’Oficina Europea Direct Castelló, que oferirà una jornada informativa relativa a les institucions europees i programes de mobilitat i ocupabilitat per a joves.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *