dissabte, 23 de març, 2019  |  
Manuel Abella, Núria Chabrera i el CPEE La Panderola rebran els Premis Poble 2019 en una gala plena de sorpreses Manuel Abella, Núria Chabrera i el CPEE La Panderola rebran els Premis Poble 2019 en una gala plena de sorpreses

- 7 gener, 2019 -

S'estrenarà ‘Quan Vila-real era poble’, una peça inèdita de Rafael Beltrán amb lletra de Antoni Pitarch, interpretada per la Coral Sant Jaume i l'actuació... Manuel Abella, Núria Chabrera i el CPEE La Panderola rebran els Premis Poble 2019 en una gala plena de sorpreses

S’estrenarà ‘Quan Vila-real era poble’, una peça inèdita de Rafael Beltrán amb lletra de Antoni Pitarch, interpretada per la Coral Sant Jaume

Vila-real Informació

El músic Manuel Abella, la gerent de cooperativa agrícola Núria Chabrera i el Col·legi d’Educació Especial La Panderola han sigut reconeguts amb els Premis Poble 2019. El director de la revista que dóna nom als guardons, Juanjo Clemente, i el regidor de Cultura, Eduardo Pérez, han presentat aquest matí la nova edició de la gala, la 19a, que tindrà lloc el divendres 8 de febrer amb importants sorpreses i espectacle a l’Auditori Músic Rafael Beltrán Moner. 

Entre altres qüestions, aquesta edició dels premis servirà per a estrenar ‘Quan Vila-real era poble’, una peça inèdita de Rafael Beltrán -Fill Predilecte de la ciutat i Premi Poble 2002- amb lletra del poeta i redactor de Poble Antoni Pitarch, que serà interpretada per la Coral Sant Jaume. L’obra és una peça per a cor mixt a quatre veus que recorda el Vila-real d’abans -societat, oficis, carrers, tradicions…- i la ciutat actual i moderna en la qual s’ha convertit. Els Dolçainers i Tabaleters del Trull, el grup de danses El Roser o Pepa Cases i els alumnes de l’Escola Municipal de Dansa (EMD) són altres de les actuacions previstes en la gala culturaa, que tornarà a comptar un any més amb l’actuació del mag Yunke. 

“Els Premis Poble són una aposta ferma per la cultural local, Des de fa 19 anys, aquesta cita s’ha caracteritzat per l’estima a Vila-real i per la recuperació dels nostres costums i tradicions, convertint-se en una cita obligada amb les festes fundacionals de la ciutat”, valora Pérez. Clement, per part seua, ha agraït a l’Ajuntament i entitats col·laboradores el suport per a fer possible el primer esdeveniment de reconeixement a persones i col·lectius que es distingeixen pels seus triomfs i per les seues aportacions a la vida col·lectiva del municipi.

CPEE La Panderola

Pels quasi 40 anys de treball a favor de la normalització, integració i la inclusió en el sistema educatiu dels xiquets amb necessitats especials que han beneficiat al voltant de 300 alumnes. Per ser un centre referent comarcal admirat, respectat i valorat. Pel seu magnífic treball humà, docent i d’atenció dels professors, professionals, pares i mares i dels consells escolars. Des de la seua creació, l’evolució i penetració en la societat ha sigut constant. Cal destacar, nombrosos projectes en incorporar les noves metodologies en l’organització com en la regulació de la tasca educativa en mètodes globals de lecto-escriptura, aprenentatges funcionals, expressió artística i desenvolupament de la intel·ligència emocional i programes de formació i qualificació bàsica, entre altres. El centre es caracteritza per ensenyar a l’alumnat a ser persones preparades per estar incloses en la societat del seu entorn més proper.

Núria Chabrera Ibáñez

Per ser l’única directora – gerent d’una cooperativa agrícola en la província de Castelló i ser de les poques dones que està al capdavant de la gestió d’una entitat agrícola a l’estat Espanyol. Per crear, per primera vegada, a una cooperativa de la nostra ciutat un departament de Qualitat. L’enginyera Tècnica Agrícola ha realitzat projectes a l´Institut Valencià d’investigacions Agràries (IVIA) i en l’actualitat és la màxima responsable de la gestió, comercialització i de la qualitat de fruita. Un treball avalat per diversos premis a l’exportació i a l’empresa en la qual treballa, Real Export, que compta amb una producció al voltant dels 18 milions de quilos de cítrics per campanya i amb més de 400 treballadors. La vila-realenca aposta per la rendibilitat per al seu soci, per oferir un producte òptim, la seguretat alimentària i l’oferta varietal a les exigències del consumidor.

Manuel Abella Férriz

Per ser un dels millors mestres de guitarra al nostre país. Per guanyar nombrosos premis nacionals i internacionals. Per la seua estima i sensibilitat a la música i a la docència. Entre els seus alumnes es troben molts professors en tots els conservatoris, així com catedràtics i concertistes de reconegut prestigi mundial. El catedràtic numerari del Conservatori Superior de Música “Rafael Orozco” de Córdoba ha sigut director de l’esmentat centre docent i ha impartit cursos en festivals internacionals, en ciutats i conservatoris. Ha format part com a jurat dels millors concursos de guitarra d’arreu del món i també com a president del tribunal a les oposicions d’accés a càtedra en la Comunitat d’Andalusia. El mestre dels mestres s’ha convertit en un destacat ambaixador de Vila-real, de la guitarra i en un record viu del seu pare, José María Abella Martí, alumne del mestre José Goterris Sanmiguel.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *