dilluns, 20 de maig, 2019  |  
El PP eleva al ple la necessitat de defensar el parany i el mètode de caça selectiu cistell malla El PP eleva al ple la necessitat de defensar el parany i el mètode de caça selectiu cistell malla

- 13 març, 2019 -

La formació reclama una partida en els comptes municipals destinada als pressupostos participatius El PP eleva al ple la necessitat de defensar el parany i el mètode de caça selectiu cistell malla

La formació reclama una partida en els comptes municipals destinada  als pressupostos participatius

Vila-real Informació

El Partit Popular ha elevat al ple la necessitat de defensar el ‘parany’. Els populars han presentat una moció perquè des de Vila-real s’inste a la Generalitat a exercir una defensa activa del cistell malla (mètode de caça selectiu) per al tordo davant el Govern central i la Unió Europea, amb l’objectiu de garantir la seua pràctica com a caces regionals sostenibles.

El portaveu del PP, Héctor Folgado, ha advertit que “des del PP sempre hem mostrat el nostre total suport al ‘parany’ i considerem que és el moment que les institucions aposten per la defensa real del cistell malla”.

De fet, fins al moment l’associació de paranyers, Apaval, és la que està realitzant un gran treball per a demostrar davant el Govern i la UE que es tracta d’un mètode de caça selectiu i que va a suposar un avanç per a permetre que el parany puga ser legalitzat.

El PP en la localitat ha arreplegat la proposta dels propis afeccionats, així com un document de demandes, per a aconseguir el suport de les administracions.

Folgado ha recordat que “el parany és un patrimoni cultural i una forma de caça selectiva que ha de protegir-se perquè significa protegir el nostre passat i des del PP sempre estarem al costat de les seues necessitats”.

Per altra banda, la formació ha reclamat avui “donar autonomia” a les entitats veïnals de la ciutat i que compten amb un pressupost propi davant la falta de participació ciutadana actual.

La responsable del PP, Dora Llop, ha assenyalat que “els veïns ens han traslladat que estan farts de la falta de participació, que no els fa cas i que solament els utilitzen amb promeses que no es compleixen”.

Per açò, “des del Partit Popular proposem reservar una partida de diners concreta per als pressupostos participatius i que aqueixa quantitat siga gestionada pels propis veïns”.

La regidora del Partit Popular ha recordat, per exemple, que en 2012 els veïns de la ciutat van proposar millorar l’avinguda Alemanya i han hagut de passar 7 anys perquè s’haja fet una petita reforma en aquest vial.

“No és possible que s’enganye d’aquesta manera als vila-realenses i que malgrat les promeses, els barris estiguen cada vegada més abandonats”, adverteix Llop.

La responsable popular ha assenyalat que “demanem que es faça cas als veïns i que no tiren la tovallola perquè si amb una majoria absoluta són incapaces de concedir les ajudes a les entitats veïnals, és evident el fracàs de Benlloch i els seus per a gestionar la ciutat”. 

L’edil ha advertit que “falta molt poc temps per al canvi que Vila-real es mereix i ho anem a aconseguir perquè para nosaltres els veïns són el principal motor”.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *