Divendres, 19 d'Abril, 2024  |  
La Policia Nacional porta als centres educatius de Vila-real una campanya per a prevenir riscos en Internet La Policia Nacional porta als centres educatius de Vila-real una campanya per a prevenir riscos en Internet

- 12 Desembre, 2018 -

El material està dirigit a fomentar el bon ús de les noves tecnologies entre alumnat de 3r a 6é de primària i també arriba... La Policia Nacional porta als centres educatius de Vila-real una campanya per a prevenir riscos en Internet

El material està dirigit a fomentar el bon ús de les noves tecnologies entre alumnat de 3r a 6é de primària i també arriba a professorat i famílies 

Vila-real Informació

La Policia Nacional ha elaborat nous materials didàctics divulgatius en col·laboració amb la Fundació Mapfre per a alumnes, professors i pares, dirigits a fomentar el bon ús de les noves tecnologies, en ells es tracta de prevenir entre uns altres, el Ciberassetjament, ‘Grooming’, ‘Sexting’, salvaguardar la identitat digital i la privadesa en Internet, principals problemes que afecten als menors en la xarxa. D’aquesta manera es dota a cada alumne d’un tríptic per a compartir amb els seus pares, un pòster per a la classe i un llibre-guia per als professors. 

El material, ha començat a distribuir-se a Vila-real, sent lliurat als alumnes, alhora que es feia una xerrada en els diferents cursos de cada centre. Entre les ponències i el material didàctic, es tracta de conscienciar als joves internautes en la importància de formar-se, per al món d’Internet.

Internet és un món fascinant per als joves. Tenen tota la informació que desitgen, es relacionen amb els amics i es diverteixen. Però pot també tenir conseqüències negatives. Conèixer els perills en la xarxa és fonamental per a moure’s pel món digital, amb seguretat”.

Entre els consells que arrepleguen el material estan els següents:

Pensar abans de fer clic, no confiar en desconeguts, no compartir vídeos o imatges compromeses, protegir la identitat digital, usar contrasenyes complexes, o denunciar el ciberassetjament, són algunes de les pautes. 

També s’informa sobre possibles els ‘hackeig’ per part de persones desconegudes (possibilitat de pederastes), el robatori de les contrasenyes, o com actuar si et remeten “una foto compromesa d’un company”.

Se’ls recorda als menors que la norma fonamental és “tractar als altres com voldrien que els tractaren a ells”, amb “educació i respecte”.

El material didàctic que s’ha presentat s’emmarca dins del conveni de col·laboració sobre ‘Ciberseguritat Escolar i Prevenció de l’Assetjament Escolar’, signat en 2016 entre la Direcció general de la Policia i la Fundació Mapfre.

 

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *