dimecres, 20 de març, 2019  |  
La Policia Local controlarà i vigilarà l’ús del telèfon durant la conducció a partir de demà i fins al diumenge La Policia Local controlarà i vigilarà l’ús del telèfon durant la conducció a partir de demà i fins al diumenge

- 15 abril, 2018 -

Gómez recorda que “és molt important no atendre el mòbil, ja que el perill és equiparable a conduir amb excés d'alcohol" La Policia Local controlarà i vigilarà l’ús del telèfon durant la conducció a partir de demà i fins al diumenge

Gómez recorda que “és molt important no atendre el mòbil, ja que el perill és equiparable a conduir  amb excés d’alcohol”

Vila-real Informació

La Policia Local de Vila-real iniciarà el proper dilluns 16 d’abril una campanya de vigilància i control de l’ús del telèfon mòbil durant la conducció. La Unitat de Trànsit serà l’encarregada de dur a terme els controls, que es perllongaran fins al pròxim dia 22, en col·laboració amb la Unitat de Resposta Policial (URP).

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, explica que “l’ús del telèfon mòbil, segons diversos estudis, és un factor que multiplica per quatre el risc de patir un accident”. Així, assegura que “encara que portar un telèfon ens aporta seguretat i protecció en el cas d’urgència o necessitat en la carretera, la seua utilització mentre es condueix genera un risc de distracció”. Després d’un minut i mig de parlar pel mòbil (fins i tot amb el sistema de mans lliures) el conductor no percep el 40% dels senyals, la seua velocitat baixa un 12%, el ritme cardíac s’accelera bruscament i es tarda més a reaccionar. “Alguns estudis constaten, fins i tot, que la perillositat per un ús inadequat pot ser equiparable a la conducció amb excés d’alcohol”, apunta. Per aquest motiu, l’incompliment de la normativa és considerat infracció greu, multada amb 200 euros i la pèrdua de tres punts.

L’edila recorda que “és molt important no atendre el telèfon mentre es condueix i si sabem que una persona va al volant, també tenim la responsabilitat d’evitar telefonar-li en aqueix moment” i assenyala que, com a vianants també és important “que no ens despistem amb el telèfon mòbil mentre caminem pel carrer per a evitar accidents”.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *