Dijous, 28 de Març, 2024  |
El HC Vila-real perd davant el Nules Fertiberia en un igualat derbi de La Plana (33-35) El HC Vila-real perd davant el Nules Fertiberia en un igualat derbi de La Plana (33-35)

- 9 Abril, 2017 -

Els locals han perdut possibilitats de permanència en Primera Estatal i els nulenses les han segellat El HC Vila-real perd davant el Nules Fertiberia en un igualat derbi de La Plana (33-35)

I al final ho va anar tot per als nulenses. Tot o gens, aqueixa era la premissa amb la qual el Nules Fertiberia Port Sagunt B afrontava el derbi de la Plana davant el Handbol Club Vila-real.

En joc hi havia una mica més que dos punts. El conjunt dirigit per Sergio Berrios es jugava el certificar matemàticament la seua permanència en Primera Estatal. Per la seua banda, el Handbol Vila-real jugava a casa, i arribava al partit amb la necessitat vital d’aconseguir una victòria per a tenir aspiracions de mantenir la categoria.

Tot apuntava a un xoc igualat i aqueixa va ser la tònica dominant durant tota la trobada. Arrancava el partit i cap equip aconseguia desenganxar-se en el lluminós fins al minut 20 de la primera meitat, quan el filial del Port s’anava de dos en el marcador (14-16) després d’una doble exclusió del conjunt vila-realenc, una situació que no van saber aprofitar els de Berrios, que s’anaven al vestuari en la primera meitat amb empat a 17 gols.

Donava inici la segona part i l’equip local començava més endollat aconseguint marxar-se en el marcador (20-18). Ràpida va ser la resposta dels nulenses que encadenaven tres gols consecutius per a tornar a situar-se per davant (21-20 minut 36). A partir d’aqueix moment, arrancava un nou partit en el qual la igualtat tornava a regnar en el camp fins que de nou, els blanc-i-vermells tornaven a obrir distàncies, aquesta vegada fins a tres punt més (27-30 minut 18).

Quedaven dotze minuts de joc i el Handbol Vila-real amb prou feines havia donat descans als seus jugadors, mentre que Sergio Berrios sí havia pogut rotar i donar descans als seus.

Després d’un temps mort del tècnic local, Abel Rico, els ‘rojillos’ tornaven a posar-se per davant en el marcador mancant sis minuts per al final (32-31), obligant a Berrios a fer el propi amb els seus. Ací va estar la clau del partit, després de la xarrada tècnica, Valderas i Cubero -per partida doble- tornaven a posar per davant al Nules Fertiberia Port Sagunt B quan faltaven dos minuts per al final (33-34).

Dos minuts que poden ser eterns. Pèrdua de pilota dels nulenses i acció ofensiva del Vila-real que va acabar amb exclusió i targeta blava per al jugador local, Aaron García, per protestar als col·legiats. Amb un més en pista, nova pèrdua de pilota del Nules que afortunadament aconseguia recuperar i convertir en gol el juvenil Oscar García.

Un gol que tancava el marcador (33-35) i atorgava la permanència al Nules Fertiberia Port Sagunt B.

Club Handbol Vila-real: Alejandro Alfonso (5), David Bueno, Nahuel (1), Sasa Djukic (9), Pablo Fernández (4), Aaron García (2), David Gil, Alex Guimerà (11), Natanael, Samuel Bou, Marce Carda (1), Raúl Martí, Paco Regna i Carlos Sánchez.

Nules Fertiberia Port Sagunt B: Juanpe Conca, Chueca, Palacios; Daurat (2), Piró, Camacho (6), Valderas (2), Íñigo Celorrio, Toni Alegre (5), Ángel (4), Rubén Gil, Álvaro, Iván Urbà, Cubero (11) i Óscar García (5).

Col·legiats: Roberto Carlos Mendoza Roldán i Juan Pablo Visciarelli Lareo (Federació Andalusa). Van amonestar als locals Raúl Martí i a l’entrenador, Abel Rico; i als visitants Oscar Camacho, Ivan Urbano . Per part del Nules Fertiberia Port Sagunt B van excloure a Cubero, mentre que per part del Handbol Vila-real van assenyalar dos minuts a Raúl Martí (2), Nahuel (2), Sasa Djukic i a Aaron García. El jugador local Aaron García va ser desqualificat.

Marcador cada 5 minuts: 3-5, 5-6, 9-9, 12-13, 14-15, 17-17, descans; 20-20, 23-24, 26-27, 28-30, 32-32, 33-35.

Partit corresponent a la 17a jornada del Grup I de la Primera Estatal d’handbol masculí disputat en el Pavelló Municipal Bancaixa de Vila-real davant unes 150 persones.