dimecres, 20 de març, 2019  |  

- 16 abril, 2018 -

Josep Pasqual Sancho. Regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Compromís per Vila-real Permeteu-me que deixe la modèstia a banda en la presentació d’aquest... Vila-real, capital de l’agroecologia

Josep Pasqual Sancho. Regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Compromís per Vila-real

Permeteu-me que deixe la modèstia a banda en la presentació d’aquest article, però no són poca cosa les jornades que realitzarem la propera setmana a la ciutat de Vila-real. Les IV Jornades d’Agroecologia Antonio Bello, que han estat organitzades per la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic juntament amb un seguit d’entitats públiques i de caràcter social, com ara la Universitat Politècnica de València, la Universitat de La Laguna, la Fundació Institut d’Agricultura Ecològica i Sostenible i la mateixa Generalitat, compten, així mateix, amb la col·laboració del Govern de les Illes Canàries, la Unió de Llauradors, la Fundació Caixa Rural de Vila-real, la Universitat Jaume I i el Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional, entre d’altres.

L’objectiu d’aquesta trobada tan ambiciosa és donar llum a un conjunt d’iniciatives i de coneixements que estan revolucionant l’agricultura a escala mundial. Els propers dies 19, 20 i 21 d’abril Vila-real serà l’escenari d’una de les reunions que acollirà els millors pensadors i pensadores en aquesta matèria en l’àmbit global. Així, tindrem entre nosaltres a Clara Nicholls, de la Universitat d’Antioquia (Colòmbia), presidenta de la Societat Científica Llatinoamericana d’Agroecologia (SOCLA), i Miguel Altieri, enginyer agrònom xilé, actualment professor de la Universitat de Berkeley (EUA) i màxim referent en aquest camp.

“No hi ha agricultura sense agricultors/es”. El deteriorament ambiental a causa de l’abús en agroquímics i l’empobriment de les persones que s’hi dediquen, obligades a abandonar les terres a conseqüència de l’especulació, han tornat l’agricultura convencional en insostenible. Un cabal ecològic al riu Millars? Les respostes a Vila-real, en breu.

Altres articles de Josep Pasqual Sancho

Col·lapse

– Sopa de plàstic

 Cal una revolució

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *