Divendres, 19 d'Abril, 2024  |  

- 30 Octubre, 2018 -

Josep Pasqual Sancho. Candidat de Compromís per Vila-real a l’Alcaldia Tots coneixem el caràcter ecologista de Compromís. La nostra coalició té en el seu... Una ciutat per al futur

Josep Pasqual Sancho. Candidat de Compromís per Vila-real a l’Alcaldia

Tots coneixem el caràcter ecologista de Compromís. La nostra coalició té en el seu ADN la preocupació per la cura del medi ambient i així ho intentem transmetre també des de l’àmbit local. 

Per això les nostres polítiques estan encaminades a treballar des de ja per a deixar una herència saludable als nostres fills i filles, nets i netes i als seus descendents; en definitiva, estem centrats a fer de Vila-real una ciutat per al futur. 

Com ho estem fent? Des de diferents vessants, començant per la conscienciació, però també facilitant que els mateixos veïns i veïnes s’impliquen, aprenguen i posen en marxa nombroses iniciatives per a aconseguir, granet a granet, una muntanya. 

Una de les mesures més importants que passa per tots nosaltres és el reciclatge i el tractament correcte dels diferents productes que fem servir en el nostre dia a dia. Vivim en un món que evoluciona molt ràpid, tot se’ns queda obsolet abans que ens n’adonem i al final acabem sent partícips, volent o no, d’una voràgine que ens obliga a consumir, usar i desfer-nos constantment d’elements que immediatament hem de substituir i renovar, la qual cosa suposa un perill per al medi ambient, especialment quan es parla dels aparells electrònics. 

L’Estat espanyol genera més de 40.000 tones de residus d’aquest tipus cada any i només un 8% són reciclats o reutilitzats. És una xifra molt baixa, especialment si tenim en compte que, a més a més, la indústria electrònica creix un 7% cada any, per la qual cosa el resultat és que pràcticament ens quedem igual. Però, quin problema hi ha amb els residus electrònics? Doncs que integren una gran diversitat de components la procedència dels quals no sempre coneixem, ja que en gran part provenen d’Àsia, on es concentren la major part de les empreses proveïdores de tecnologia. Com ja sabem, no només es tracta de productes tòxics o creats amb les mínimes garanties de salubritat i protecció del medi ambient, sinó que també són fabricats per mans de treballadors amb condicions laborals deplorables. 

Ja veieu que no es tracta només de sostenibilitat i cura del medi ambient, sinó de drets humans, que es veuen vulnerats en conflictes dels quals el primer món se’n beneficia, mentre que d’altres pateixen. Hi ha alternatives i opcions per a evitar aquest problema, com per exemple, apostar per la certificació TCO de material informàtic i telefonia, així com pel projecte Electronics Watch per a la compra pública socialment responsable, entre d’altres, que tracten d’aplicar l’ètica a una indústria que, històricament, ha viscut d’esquenes als impactes socials i ambientals dels seus productes. 

Precisament aquesta setmana, aprofitant que Vila-real celebra el Mes de la Sostenibilitat –que ja va per la 14a edició–, hem oferit una xarrada informativa sobre el reciclatge d’aquest tipus de productes al Centre Especialitzat d’Atenció al Major (CEAM) de L’Olivera, perquè està en mans de tots i de totes el fet de potenciar que la gent es consciencie i aplique aquests gestos senzills per a garantir una ciutat més neta, amable i sostenible, i la gent gran i els xiquets no són menys que la resta de públics. 

Des de Compromís treballem actualment en noves idees per a aplicar properament a la ciutat per a millorar en l’àmbit de la cura del medi ambient i la prevenció del canvi climàtic i, com sempre, estem oberts a escoltar i prendre nota de les vostres propostes. El camí ja està encetat i estem convençuts: junts, entre tots i totes, podem fer de Vila-real una ciutat per al futur. 

Altres opinions de Josep Pasqual Sancho

Un equip de primera

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *