dimecres, 23 de gener, 2019  |  

- 27 novembre, 2017 -

Santi Cortells. Regidor de Normalització Lingüística i Tradicions de Compromís per Vila-real.  Aquestes últimes setmanes hem aguantat tot tipus d’atacs contra l’escola valenciana per... En defensa de l’Escola Valenciana i els seus professionals

Santi Cortells. Regidor de Normalització Lingüística i Tradicions de Compromís per Vila-real. 

Aquestes últimes setmanes hem aguantat tot tipus d’atacs contra l’escola valenciana per part del Partit Popular i els seus escuders de Ciudadanos. Els atacs també han vingut per part de l’aparell mediàtic del règim. Les seues televisions van desplegar el seu sistema de marcatge contra una escola valenciana a Alfafar, acusant-la d’adoctrinament, una mena d’eufemisme per no dir clarament que són escoles que no ensenyen l’ideari de PP-C’s. Malauradament, aquesta escola va aparéixer, al dia següent, amb portes d’accés i despatxos destrossats. 

Sovint hem sentit que hi ha escoles europees, com la de Finlàndia, manifestament millors que la nostra i que tenen tots els rècords als coneguts com a informes PISA, on Espanya està a la cua. Ara bé, a diferència del nostre país, allà el professorat és considerat com a molt honorable, per la seua funció social. Tanmateix, ací, poques vegades sentireu que partits com PP-C’s els defensen, però sí trobareu clares acusacions d’adoctrinar o altres atacs lamentables contra uns treballadors molt dignes que han d’aguantar tot açò. 

Ciudadanos va traslladar al Síndic de Greuges del País Valencià el que ells entenien com casos d’adoctrinament del professorat als col·legis del Baix Segura. Persecució absurda, en comptes de fer-los costat i agrair-los la seua compromesa feina. La seua diputada nacional, Marta Martín, cínicament, considerava que l’educació era “una eina útil per a la transmissió de determinada ideologia”.

Rafael Hernando, el portaveu del PP al Congrés, va voler competir amb Ciudadanos a veure qui perseguia més la llibertat d’expressió del professorat tot declarant que reforçarien les inspeccions contra eixe suposat adoctrinament per part del professorat i que açò seria una mesura per a tot Espanya, però especialment per “comunitats on s’ha començat a percebre, com València i Balears”.

Així, atacant i insultant el professorat segur que no aconseguirem mai una escola excel·lent. Potser és això el que volen!

Més articles de Santi Cortells

Per Tots Sants castanyes i mocadors grans

El menú de cada dia 

 

Google+
Whatsapp Telegram

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *