dijous, 26 de abril, 2018  |  

- 7 febrer, 2017 -

Xavier Ochando. Regidor de Joventut a l’Ajuntament de Vila-real. Com totes i tots sabeu, des que Compromís vam entrar a l’Ajuntament de Vila-real i... Junts anem a més

Xavier Ochando. Regidor de Joventut a l’Ajuntament de Vila-real.

Com totes i tots sabeu, des que Compromís vam entrar a l’Ajuntament de Vila-real i em vaig fer càrrec de l’àrea de Joventut, hem fet front als reptes d’una regidoria que a Vila-real tradicionalment havia tingut moltes mancances i, sobretot, l’hem dotada d’una programació estable per a la qual ens vam proposar quatre pilars fonamentals: la formació per a l’ocupació, la inclusió, donar veu als joves i l’autogestió.

Compromís sempre hem afirmat que “els joves no són el futur, són el present, la diferència és que sense ells no hi ha futur”. Però tot això, al cap i a la fi són paraules, intencions, i per a demostrar-ho amb fets aquesta setmana vam presentar la Memòria de Joventut de 2016 i el Pressupost per a 2017.

On es poden comprovar els resultats del canvi de les polítiques juvenils a Vila-real, on hem augmentat significativament la inversió en formació per a l’ocupació, hem arribat a realitzar 224 cursos dedicats a la formació juvenil i hem aconseguit que fins a 1.017 persones hagen eixit de l’Espai Jove amb un títol homologat i, per tant, amb l’oportunitat d’incorporar-se al món laboral.

No obstant això, seguim implicats en la integració de tots els joves en la vida quotidiana i per a tal fi apostem pels Tallers per la Igualtat, un programa que consta de diferents activitats inclusives adreçades a la integració de joves amb discapacitat, en què hem atés ja més de 300 usuaris.

Així mateix, donar veu als joves ha sigut una de les nostres prioritats i, com no pot ser d’una altra forma, la Ràdio de l’Espai Jove ha sigut una eina imprescindible. Vam començar amb una graella de 5 retransmissions al dia que ara ja arriba als 14 programes en directe.

Finalment, i més important per a Compromís, no és només el servei públic, sinó donar un pas més cap a l’autogestió de la programació per part dels joves de Vila-real. En aquest punt m’agradaria aprofitar per a parlar del pressupost de 2017, perquè justament fonamentant-nos en aquesta filosofia s’han incrementat els apartats de convenis i subvencions en un 45% i s’han superat els 122.000 euros.

Al tancament de 2016 ja vam col·laborar amb 68 associacions però, augmentant la partida de subvencions, incrementant els convenis que tenim amb les associacions juvenils, afegint-ne un de nou amb JUCAR per a la realització de la desfilada solidària que organitza l’associació i creant una partida per al conveni del bus a la Universitat Jaume I, seguim avançant en aquest camí.

A més, el pressupost de Joventut ha augmentat sobretot les partides destinades a la formació per a l’ocupació, ja que especialment enguany invertirem en l’homologació de l’Espai Jove per part del SERVEF per tal de millorar i augmentar l’oferta de formació per als joves, que són un dels col·lectius que més han patit el pes de la crisi, i més lluitarem per facilitar-los l’accés al món laboral, en molts casos per primera vegada.

Uns fonaments que marquen el canvi que han suposat a Vila-real, si agafem qualsevol programació de l’Espai Jove, i la trajectòria d’unes polítiques juvenils que s’han convertit en referent més enllà de les nostres comarques gràcies a l’estreta col·laboració amb les associacions juvenils i el protagonisme dels joves de Vila-real, no debades el lema de la nostra programació és: Junts anem a més.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *