divendres, 26 de abril, 2019  |  

- 22 març, 2019 -

Balma Llansola. Candidata de Compromís per Vila-real.  Adormida i acomodada fins fa ben poc, la nostra joventut semblava aliena als problemes de la societat.... L’hora de la joventut

Balma Llansola. Candidata de Compromís per Vila-real. 

Adormida i acomodada fins fa ben poc, la nostra joventut semblava aliena als problemes de la societat. Però alguna cosa ha canviat, són conscients del que hi ha en joc i s’han apoderat. El 25 de novembre, el 8 de març o el recent 15 de març han demostrat que hi ha esperança, que la nostra joventut està desperta i cada vegada més implicada en la defensa dels seus drets i del seu futur. La lluita feminista o la lluita contra el canvi climàtic són només dos exemples particulars, però molt significatius d’un canvi de comportament clau. La unió fa la força i s’han adonat que seure al sofà a jugar a videojocs o mirar la tele i esperar que passe la tempesta, no els beneficia de cap manera. Unir-se per reclamar els seus drets, per lluitar contra les desigualtats i les injustícies i contra allò que amenaça el seu futur és l’única solució que els queda, si es que volen tindre un futur. I això és el que han fet milers i milers de joves d’arreu del món manifestant-se en el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, i en la convocatòria de la Joventut pel Clima el divendres 15 de març (Fridays for Future).

Les nostres joves i els nostres joves juguen un paper fonamental en la transformació de la societat i la seua implicació és imprescindible. La joventut torna a participar de l’associacionisme de les nostres ciutats, dels diversos moviments socials i polítics que tenen lloc actualment. S’interessen pel seu barri, la seua ciutat, per millorar el seu entorn, la seua qualitat de vida i sobretot pel seu futur, perquè volen tindre un futur millor. Ja no creuen tot el que escolten o lligen, són joves formats que tenen criteri propi i no es deixen convèncer amb paraules buides. 

Diverses generacions de joves podran votar per primera vegada i el seu vot serà clau en les pròximes eleccions generals, autonòmiques i municipals. Però molts partits polítics no governen per a la gent jove, no governen per a donar-los un futur millor, ni per construir una societat més justa ni més sostenible on viure. Això no els interessa, no pensen en afavorir la nostra joventut perquè no tenen en compte tot el seu potencial. Encara no s’han adonat que elles i ells han despertat, s’han unit i s’han apoderat. Com deia l’ex-secretari general de les Nacions Unides, Kofi Annan, «una societat que aïlla els seus joves està condemnada a dessagnar-se». I això és el que previsiblement li passarà a certs partits polítics acostumats a menysprear els problemes i les inquietuds de la nostra joventut.

A Compromís en som conscients i valorem molt positivament la seua participació en la societat, la seua implicació en tots els àmbits i a tots els nivells. Per això, apostem per acabar amb tot tipus de discriminacions i per ajudar-los a descobrir qui són, a acceptar-se tal com són, a valorar-se i a estimar-se. Volem una societat on independentment del sexe, de la procedència geogràfica, de la religió, de la raça, de la orientació sexual o de la classe social de cada persona, totes i tots siguem iguals i tinguem els mateixos drets. Una societat més inclusiva, més solidària, i més sostenible perquè al nostre planeta li queda cada vegada menys temps per actuar i ajudar a frenar el canvi climàtic. Apostem per dur a terme mesures fermes que contribuisquen a acabar amb l’abús dels plàstics, amb la creació de residus no biodegradables, a frenar la desforestació dels boscos i la sobreexplotació de les reserves naturals. Volem fer de La Terra un món millor i volem fer-ho ara perquè quan nosaltres no hi serem, les noves generacions heretaran el món que els deixem. Tal com va dir Jacques Yves Cousteau «les futures generacions no ens perdonaran haver malbaratat la seua última oportunitat, i la seua última oportunitat és avui».

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *