dissabte, 23 de març, 2019  |  

- 18 desembre, 2018 -

Santi Cortells, Compromís per Vila-real.  El racisme no es discuteix, simplement no es pot tolerar. L’odi al diferent mai és acceptable. En cap cas... Contra el racisme, la política 

Santi Cortells, Compromís per Vila-real. 

El racisme no es discuteix, simplement no es pot tolerar. L’odi al diferent mai és acceptable. En cap cas en absolut. Fa pocs dies vam assistir, esglaiades, a la constatació de l’entrada d’idees xenòfobes a les institucions. En realitat ja fa temps que estaven, però disfressades. Ara ja ni es disfressen.

Un esdeveniment així és, per tant, un gran fracàs per a la nostra societat. No importa què facen o què deixen de fer a altres països. Allò més important és quina societat volem trobar quan obrim la porta de casa i eixim al carrer. Compromís per Vila-real, no hi ha dubte, vol trobar una ciutat oberta, tolerant, plural, diversa i, sobretot, respectuosa. 

La diversitat no és mai roïna. És una oportunitat de coneixement, d’eixamplar la nostra visió o, fins i tot, de viatjar a altres mons sense haver de desplaçar-se. La nostra ciutat ja no és més com fa 100 anys. Ara hi ha molts pobles, llengües, religions, tradicions, maneres de veure el món, que han de conviure, conèixer-se, respectar-se i tolerar-se.

Hem de fer, per tant, polítiques per fer que la nostra societat no caiga mai en valors negatius: intolerància, racisme, xenofòbia o discursos d’odi. Alts, baixos, lletjos o templats, tant se val! Al final tots acabarem al mateix clot. És l’article 1 de la Declaració dels Drets Humans: 

“Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.”

Eixes polítiques es traduïxen en fets concrets, fonamentats en la pedagogia, en símbols que expressen allò que es manifesta des de les consciències socials. Totes les persones, llengües i tradicions són boniques, interessants i dignes de ser respectades. Ara bé, és molt important tindre instruments concrets per fer que així siga.

Estem convençudes que Vila-real és una ciutat que encarna tots aquests valors i per tot això Compromís per Vila-real ha presentat una moció “pel Compromís dels municipis i de l’Estat amb la preservació de la convivència, de la diversitat, la pluralitat i el valor de la integració dels col·lectius minoritaris en la nostra societat”.

Així, totes plegades direm prou a la intolerància!

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *