dimecres, 20 de març, 2019  |  

- 5 març, 2018 -

Santi Cortells, regidor de Tradicions i Normalització Lingüística de Compromís per Vila-real El passat dilluns, al Ple de Vila-real, Ciutadans va fer una moció... Els incomplits de PP-C’s en corrupció

Santi Cortells, regidor de Tradicions i Normalització Lingüística de Compromís per Vila-real

El passat dilluns, al Ple de Vila-real, Ciutadans va fer una moció en què afirmava voler lluitar contra la corrupció. Compromís per Vila-real la va esmenar. Ciutadans va rebutjar la nostra proposta de millora. Malgrat això, vam votar a favor. No ens va importar quedar-nos sols amb ells, ja que ens sentim obligats a ser ferms contra aquesta xacra.

Ara bé, els vam haver de recordar a quantes mentides ens tenen acostumats els partits de les tres potes, PP-PSOE-C’s. Les taules amb tres potes s’aguanten, però ni són fermes ni útils. Per això, en la investidura de Rajoy facilitada per PSOE i Ciutadans, es van acordar 6 mesures contra la corrupció, que calia aplicar abans de 100 dies. Han passat uns quants més i tot fum de canya.

Les 6 exigències dels de Rivera i ’eme punto’ Rajoy eren:

  1. Expulsió dels càrrecs investigats per corrupció. Es va fer evident en el cas de Múrcia. Incomplit!
  2. Eliminar els aforaments. Poc després se’n van adonar que per a això calia reformar la sacrosanta Constitució, els estatuts d’Autonomia, la Llei del Defensor del Poble i qui sap si també la legislació de l’illot de Perejil. Incomplit!
  3. Nova Llei Electoral. Encara estem esperant que es convertisca en res. Incomplit!
  4. Suprimir els indults per corrupció. Des del 96, dels 227 indults que hi hagut, Aznar en va concedir 141, Zapatero 65 i la resta Rajoy. Incomplit!
  5. Limitació dels mandats. L’acord diu: “es limitaran a huit anys o dues legislatures els mandats del president del Govern”. Incomplit!
  6. Investigació sobre el finançament irregular del PP. Incomplit!

Propose uns quants sinònims que descriuen les propostes d’aquests partits: brindis al sol, simple tramesa, façana, lletra morta, paper al vent o paper mullat.

Altres articles de Santi Cortells

– L’agraïment dels de Rajoy als qui porten tota sa vida treballant   

– A qui portaran els Reis d’Orient enguany el carbó? 

– La il·lustració mai ens va arribar

Google+
Whatsapp Telegram

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *