dissabte, 23 de març, 2019  |  

- 4 gener, 2019 -

Balma Llansola. Candidata de Compromís per Vila-real. Any nou, vida nova! Eixa és la dita que tantes i tantes vegades hem escoltat en estes... Bons propòsits per a Vila-real

Balma Llansola. Candidata de Compromís per Vila-real.

Any nou, vida nova! Eixa és la dita que tantes i tantes vegades hem escoltat en estes dates. L’any 2019 ja està ací i amb l’any nou sempre ens marquem nous propòsits per millorar la nostra vida i la vida de les persones del nostre voltant. Portar-se millor, estudiar més, anar al gimnàs, perdre pes, dedicar més temps a la família, canviar de feina o deixar de fumar són alguns dels bons propòsits que gent de totes les edats i circumstàncies es planteja any rere any. Aquests propòsits tenen normalment repercussions a nivell personal o familiar, però altres vegades els beneficis poden arribar a un sector més ampli de la societat, i fins i tot arribar a millorar la qualitat de vida de tot un poble. És el cas dels bons propòsits que a través d’aquestes línies li suggeriré a l’alcalde de Vila-real, el senyor, José Benlloch. Uns bons propòsits que té la possibilitat de dur a terme durant els mesos que queden de legislatura.

El primer que li proposaré és ben urgent i necessari. Per favor, senyor Benlloch, done llum verda a dos projectes que té pendents des de fa mesos. Al seu abast està poder tramitar el trasllat de l’Escola Oficial d’Idiomes de Vila-real a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) i signar el conveni per a la concessió del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE). Però, anem a pams. 

La Conselleria d’Educació li va fer arribar el 5 d’abril de 2018 les instruccions per iniciar els tràmits que permetran el trasllat de l’Escola Oficial d’Idiomes a l’edifici de la BUC i dotaran l’EOI de Vila-real d’una seu en condicions. En aquestes instruccions s’inclouen tots els documents que l’Ajuntament de la nostra ciutat ha de preparar però que a dia d’avui encara no ha presentat. Com vostè sap Vila-real mereix tindre una EOI amb edifici propi on poder ampliar tant l’oferta d’idiomes com l’oferta d’horaris i en les seues mans està presentar la documentació pertinent per aconseguir-ho al més aviat possible. En el context professional actual, estudiar llengües és fonamental, per això cal posar ja en marxa els tràmits que permetran que molts més ciutadans puguen estudiar llengües a la nostra ciutat. 

Per altra banda, l’Ajuntament fa actualment ús de les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva de la ciutat gràcies a un conveni que va finalitzar el 2017 i que està pendent de renovació des d’aleshores. Tot i que aquest espai no és propietat municipal, sinó de la Generalitat, l’Ajuntament continua fent ús del CTE com si ho fóra i cada any s’habiliten més zones i s’organitzen més activitats. Li recorde que des del mes de març de 2018 té damunt la taula del seu despatx agafant pols el conveni que Conselleria d’Educació li va enviar per a la comanda de la gestió. Un conveni que diu explícitament que no es poden fer cessions d’ús de la instal·lació a entitats privades. Serà aquest el motiu del retard de la seua signatura? A hores d’ara tots som coneixedors de la seua oferta a una universitat privada per a usar aquestes instal·lacions, però com ja hem dit el CTE és propietat de la Generalitat i les condicions de la comanda de gestió estan molt ben indicades al conveni. Per això, li demane que no retarde més la signatura d’un conveni que permetrà posar en funcionament el complet de les instal·lacions construïdes. 

També seria un bon propòsit per a aquest any 2019 que el to i l’ambient als plenaris de la ciutat foren de cordialitat i que el menyspreu a les propostes dels companys i companyes de les diverses formacions polítiques no fora la tònica habitual.  Una actitud conciliadora i dialogant seria molt ben rebuda pels ciutadans que veurien com els seus representants polítics treballen pel bé comú des del respecte a la pluralitat. 

Senyor Benlloch, està vostè a temps de prendre nota d’aquests propòsits i de contribuir a dur a terme els canvis que els habitants de Vila-real tant desitgen. És el moment d’aprofitar la seua condició d’alcalde per tancar la legislatura amb bones notícies per als vila-realencs. Espere que tinga en compte aquests suggeriments, que no faran sinó millorar els serveis als ciutadans. Des de Compromís per Vila-real estarem sempre a la seua disposició per a treballar pel bé de la nostra ciutat oferint la nostra opinió i la nostra ajuda per continuar amb els governs de progrés que tants èxits estan aconseguint arreu del país. 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *