dimecres, 23 de gener, 2019  |  

- 8 novembre, 2017 -

Maties Marín i Sàez. Secretari de Política Municipal del BLOC de Vila-real. El passat dilluns 30 de novembre, el portaveu del Grup Municipal de Compromís... No hi ha bandera prou gran

Maties Marín i Sàez. Secretari de Política Municipal del BLOC de Vila-real.

El passat dilluns 30 de novembre, el portaveu del Grup Municipal de Compromís a Vila-real, Xavier Ochando, davant d’una de les ocurrències del PP local, la de presentar una moció reprovatòria contra la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, per uns comentaris irònics sobre l’acte innecessari de la jura de bandera espanyola a Vila-real, li va dir amb molta claredat i contundència, “senyor Folgado, no hi ha bandera prou gran per a tapar la corrupció del PP”.

El pas següent que va fer aquest partit, el PP, va ser plantejar una moció de suport a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, supose que en agraïment per no detenir tota la cúpula de seu partit, per protegir l’extrema dreta el dia 9 d’octubre o per posar aquell entusiasme, també innecessari, el dia 1 d’octubre en alguns col·legis electorals a Catalunya. Aquesta moció estava dirigida a la gent, honrada, de Compromís, ja que sabien que només podíem votar-la en contra. I així va ser, l’argument es va basar en les actuacions últimes d’aquests cossos, amb els crits que van proferir quan eixien d’Andalusia (“a por ellos, oé”), però a més els vam retraure que, al cap i a la fi, només són funcionaris públics que reben ordres i estan sotmesos a les autoritats polítiques. És a dir, que les seues actuacions corresponen a un càrrec, el delegat del Govern, que al País Valencià és el senyor Moragues, la dimissió del qual hem demanat per activa, per passiva i per semipensionista. També vam posar damunt de la taula la problemàtica d’aquests cossos, dels quals ni PP ni PSOE ni Ciudadanos, que donaven suport a aquesta moció, han tingut cap actuació encaminada a millorar les condicions laborals, fa anys que és necessària una comissaria en condicions, un sou adequat i que s’establisca el requisit lingüístic per a aquells que treballen ací. No és possible que si et dirigeixes a un policia nacional o guàrdia civil en valencià et responguen que açò és Espanya i que parles en espanyol. Això, senyor Folgado, senyor Moragues i senyor Rajoy, és anticonstitucional. Supose que la jutgessa Lamela haurà ordenat la presó incondicional, de manera immediata.

Aprofitant l’avinentesa i, davant de la manca de projecte polític real, que no siga enfonsar-nos a tots en la més absoluta de les misèries, amb actuacions que si bé són constitucionals, són de dubtós esperit democràtic, com és l’aplicació de l’article 155, amb una usurpació del poder democràticament establert en unes eleccions autonòmiques, ara decideixen atacar Compromís i anomenar-nos colpistes i antisistema.

Doncs bé, li faré la definició d’antisistema i ho faré com si parlara amb algú que no tinga molta capacitat intel·lectual. Un antisistema és una persona que actua contra el sistema. Com per exemple el PP, que s’ha dedicat a cobrar comissions a canvi de concessions d’obra pública, com ha dit la fiscal del cas Gürtel recentment, tenir més de 700 càrrecs imputats, o agafar els diners de tots els ciutadans i donar-los a la banca i que no els tornen, o pagar la despesa i els beneficis corresponents que haurien de tenir els seus amics de les autopistes radials de Madrid amb els diners de tots, o també alguns individus, encara per identificar i de noms estranys com M. Rajoy, R. Rato i Jaime Mayor, que cobraven sobresous de la corrupció.

Els colpistes són una altra cosa, són aquells que s’alcen en armes contra el poder legalment establert, no aquells que donen suport a una votació per a poder saber quina és l’opinió de la ciutadania d’una comunitat autònoma. Recorde grans colpistes com Franco o Pinochet i, ja em perdonareu, però crec recordar que no van destituir el govern democràtic al crit de posem urnes i votem. Segurament vostés, les senyores i els senyors del PP, ho recordaran d’una altra manera i ho justificaran dient que els altres eren uns colpistes antisistema. El pitjor de tot és que durant molt de temps hem pensat que a vostés els votava l’extrema dreta, però no és cert, vostés són l’extrema dreta.

Ara acaba de dimitir el ministre de Defensa del Regne Unit perquè fa quinze anys li va tocar el genoll a una periodista i creu que aquesta actuació va ser inapropiada i inadequada. Què creu que haguera fet qualsevol governant europeu si el seu nom apareix en un llistat de pagaments de sobresous procedents de la corrupció, o si hagués estat el president o el secretari general d’un partit podrit de corrupció en l’època en què era responsable? Aquest individu no podria ser ni president de l’escala on viu.

Què li he de dir a una persona com vosté, senyor Folgado, que és corresponsable de la desfeta econòmica de Vila-real, de l’ocupació il·lícita de terrenys, que les successives sentències urbanístiques així ho acrediten, de pagaments per treballs no realitzats, d’endeutar la ciutat amb préstecs innecessaris, etc. En un món normal, per vergonya, vosté hauria dimitit i hauria intentat buscar treball, fora de la política, que ja és hora.

I mira per on, quina és la despesa que a vosté li sembla bé, la que es va fer el dia 28 en aquest acte, com a mínim estrany i sense cap demanda social, de la jura de bandera civil. És aquest un acte estrictament militar, fins ara, que després anava acompanyat de la destinació dels ‘jurandos’. Espere amb deler on els envien a fer el servei militar i demane que no estiga a prop del calaix i de la taula de contractació. Prevenir abans que curar.

Per últim, voldria dir que l’agilitat per a portar els polítics catalans a declarar, mentre els seus fa anys que estan acusats sense que els jutgen, i que siga curiosament amb la mateixa jutgessa que ha tancat els Jordis a la presó i amb un fiscal que només li ha faltat acusar-los de matar a Manolete, realment és una utilització del poder judicial que clarament podem qualificar de colpista i antisistema.

Dels intents de desacreditar els professionals de l’educació, ja en parlarem un altre dia, però li agraïsc que demanen que s’elimine la Religió de les escoles, ja que són els únics que imparteixen doctrina i, per tant, adoctrinen.

Només diré una frase, plagiant els diputats Gabriel Rufián, d’Esquerra Republicana de Catalunya, i Joan Baldoví, de Compromís, “traguen les seues mans brutes de Compromís”.

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *