Divendres, 19 d'Abril, 2024  |  
Ajuntament de Vila-real i Generalitat col·laboraran per a normalitzar el nom de la ciutat en entitats i xarxes socials Ajuntament de Vila-real i Generalitat col·laboraran per a normalitzar el nom de la ciutat en entitats i xarxes socials

- 21 Novembre, 2017 -

Es treballarà conjuntament per a fomentar el plurilingüisme amb intercanvis amb països europeus amb llengües minoritàries Ajuntament de Vila-real i Generalitat col·laboraran per a normalitzar el nom de la ciutat en entitats i xarxes socials

Cortells ha tractat la possibilitat de treballar en intercanvis amb països europeus amb llengües minoritàries les característiques de les quals siguen similars al valencià

Vila-real Informació 

La Generalitat Valenciana col·laborarà amb Vila-real per a la normalització del topònim oficial de la ciutat, que des del 2006 compta amb la denominació única ‘Vila-real’, una sola paraula amb guió mig i r minúscula.

El regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, s’ha reunit a València amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, que s’ha compromès a treballar de manera conjunta perquè les institucions –especialment les administracions públiques valencianes- utilitzen de manera correcta el nom de la ciutat en els seus documents oficials i s’ha oferit a ajudar a traslladar aquesta petició als organismes dependents del Govern d’Espanya perquè s’hi sumen.

Cortells ha destacat l’acollida i la bona disposició del responsable de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, a qui ha agraït el suport del seu departament per al foment del valencià mitjançant diferents propostes.

En la reunió, l’edil ha mostrat la disposició de la ciutat de rebre el ‘Bus de la llengua’ de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’, que ja està recorrent diferents municipis de l’autonomia amb tallers per a xiquets i joves i informació i activitats lúdiques de promoció lingüística. “Des de Vila-real estem molt agraïts a la Conselleria per la seua implicació a l’hora d’ajudar-nos a fomentar el valencià en la ciutat”, explica Cortells, qui destaca que, entre altres temes, “hem acordat treballar de manera conjunta per a fomentar un vertader plurilingüisme en l’educació i en la societat”. “Per a açò, hem tractat la possibilitat de treballar en intercanvis amb països europeus amb llengües minoritàries les característiques de les quals siguen similars al valencià, com el gaèlic, l’irlandès o el frisó, entre d’altres”, indica l’edil i afirma que la Conselleria ja està treballant en aquest sentit, “a través de les beques Erasmus+, amb la col·laboració dels ajuntaments, per a promocionar l’intercanvi entre professors i estudiants”.

No obstant açò, el regidor vila-realenc es mostra especialment satisfet per la predisposició de Trenzano a “ajudar a solucionar el problema del mal ús del nom de la ciutat, especialment a les xarxes socials, als responsables de les quals se’ls traslladarà la petició i es farà la pressió necessària perquè rectifiquen nomenclatures com ‘Villarreal’ o ‘Villarreal de los Infantes’, que haurien d’estar en desús”. “El mateix seguirem fent per a la normalització del topònim oficial amb associacions i federacions esportives perquè siguen receptives a adaptar el nom a l’ús tradicional i social de la ciutat i ajuden a promocionar el topònim, que està en les nostres marques de ciutat i, per tant, contribueixen a generar una imatge”, assegura. “Que el valencià siga una llengua viva i que el nom de la nostra ciutat aparega ben escrit en totes les circumstàncies requereix del compromís de tota la societat i en açò anem a treballar”, conclou.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *